site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Nüfusa 302 kişi eklendi

Selçuk’ta Nüfusa 302 kişi eklendi
17.02.2015
A+
A-

selcuk (2)

35.281 kişiye ulaşan Selçuk’un nüfus dağılımı da belli oldu. Köylerde nüfus düşüşü söz konusu iken ilçede gözle görülür bir artış görülmekte. Her geçen gün büyüyen Selçuk’un nüfusunda çeşitli göçler büyük önem taşıyor. Dengeli olarak nüfusu her yıl artan Selçuk’ta Türkiye İstatistik Kurumu’nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre 35.281 kişi yaşıyor. İlçede yaşayan vatandaşların 17.633’ü erkek, 17. 648’i kadın olarak belirlendi. 2013 yılında 34.979 nüfusa sahip olan Selçuk’a 2014 yılı boyunca 302 vatandaş eklendi. Aynı yılda erkek nüfusu 17.521 iken kadın nüfusu 17.458 olarak tespit edildi. 2013’e oranla 2014 yılı boyunca kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduğu belirlendi. Ayrıca 2014 yılı içerisinde ortalama hane halkı büyüklüğü 3.05 kişi olarak açıklandı.

En Kalabalık Mahalle Atatürk

Nüfusu hızlı bir şekilde artan Selçuk’ta en kalabalık mahalle ise 7.386 kişinin yaşadığı Atatürk Mahallesi olarak belirlendi. En az nüfusa sahip olan mahalle ise 24 kişi ile Sultaniye oldu. Mahalleye dönüşen köyler arasında Belevi ve Gökçealan da yüksek nüfusları ile göze çarpıyor. Nüfusu 302 kişi olarak artan Selçuk’ta köylerin nüfusu git gide azalıyor. Acarlar, Barutçu, Çamlık, Havutçulu, Sultaniye, Şirince, Zeytinköy gibi birçok mahallenin nüfusu azalıyor. İlçede bulunan iş olanaklarının az olması sebebiyle, şehir dışına göç eden kişi sayısı, ilçeye katılan kişi sayısından daha fazla olduğu görülmekte.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

SELCUK-İZMİR-NUFUSU (1)

SELCUK-İZMİR-NUFUSU (2)

selcuk (1)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    İlçemizde kaç süriye li var ? Bunların vatandaşlık hakları var mı? Oy kullanacaklar mı?