site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Meme ve Rahim Kanseri Söyleyişisi Yapıldı

Selçuk’ta Meme ve Rahim Kanseri Söyleyişisi Yapıldı
22.12.2012
A+
A-

DSC_0365Universal Kuşadası Hastanesi Sağlık Söyleşileriyle Selçuk’ta… Universal Kuşadası Hastanesi, Selçuk’ta faaliyet gösteren Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi  (SEGEM) işbirliği ile “meme ve rahim kanserlerinin teşhis ve tedavi yöntemleri” konulu söyleşi düzenledi.

Universal Kuşadası Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Üzeyir Kalkan ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Barış Gürcü’nün konuşmacı olarak katıldığı söyleşide açılış konuşması yapan  Segem Başkanı Filiz Sengel, Universal Kuşadası Hastanesi ile yaptıkları işbirliğinden gurur duyduklarını,  2013 yılında da kadın ve çocuklara hitap eden sağlık söyleşilerine devam edileceğini söyledi.

Universal Kuşadası Hastanesi Direktörü Aytül Kaymakcı, meme ve rahim kanserinin erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen hastalıklar olduğunu belirterek, kadınların sağlıkla ilgili konularda bilinçlenmesinin önemine dikkat çekti. Kaymakcı, Universal Hastaneler Grubu’nun halkımızın katılımına açık sağlık söyleşileriyle bilinçlendirme çalışmaları yaptığını, söyleşilerin önümüzdeki günlerde de Selçuk, Kuşadası ve Söke’de devam edeceğini söyledi.

Universal Kuşadası Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Üzeyir Kalkan, rahim ve rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgi verdiği sunumunda “bu kanserler önlenebilir hastalıklardır, yeter ki erken evrede yakalanabilsin. Bu da tabi ki düzenli jinekolojik muayeneler ve tarama testlerinin yapılması ile mümkündür” diye konuştu. Dr. Kalkan,  jinekolojik kanserlerin oluşma nedenlerini, ailede kanserli hasta öyküsünün olması, hiç doğum yapmamış olmak, cinsel yolla hastalıklar geçirmiş olmak, sigara kullanımı ve aşırı kilolu olmanın yanı sıra düzenli jinekolojik muayeneye gitmemiş olmak olarak sıraladı.

Genel Cerrahi Uzmanı ve Universal Kuşadası Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Barış Gürcü meme kanseri, meme kanserinin erken tanısı ve önemi ile tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi aktarımında bulundu. Kadınların vücutlarını çok iyi tanıması ve vücutlarındaki değişiklikleri iyi takip etmesi gerektiğini söyleyen Gürcü, özellikle adet dönemlerinin son günlerinde kendi kendilerine memelerini muayene etmelerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Kadın kanserleri hakkında yapılan söyleşinin son bölümünde katılımcılar interaktif bir şekilde söyleşiye katılırken, sunum sonunda Op. Dr. Üzeyir Kalkan ve Op. Dr. Barış Gürcü merak edilen soruları cevapladı. Söyleşinin sonunda tüm katılımcılara, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

DSC_0353

 

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    bunun onemini basinimiz da ilgilenseydi çok daha iyi idi… Tebrikler.