site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Mantar Toplamanın Cezası 182 TL

Selçuk’ta Mantar Toplamanın Cezası 182 TL
04.12.2013
A+
A-

mantar2

Selçuk’ta büyük ilgi gören mantar sezonunun başlaması ile mantar toplamak isteyen vatandaşlar Selçuk Kaymakamlığından açıklanan ve karakollara bildirilen kararla büyük bir şoka uğradı.

Selçuk’un Efes ve Panayır Dağı mevkiinde toprak altında yetişen yöreye has adıyla Manguta mantarını toplamak yasaklandı. Toplamanın bedeli ise 182 TL olarak belirlendi.

Selçuk İlçe Kaymakamlığından jandarma ve karakollara tebliğ edilen emire göre 1. Derece Sit Alanı (Efes, Meryemana, Yedi Uyuyanlar ve Havaalanı çevresi) içerisinde mantar toplayanlara, ot toplayanlara ve ayrıca bu bölgelerde başıboş gezenlere 182 tl para cezası uygulanmaya başlandı. Uygulamanın başlaması ile birlikte cezalardan birçok esnaf ve evini topladığı ot ve mantarla geçirmek zorunda olan dar gelirli vatandaşlarda nasiplendi. Vatandaşlarda bu duruma isyan etti, mantar toplayıp satmak zorundayız, evimizin geçimini bu şekilde sağlamak zorundayız. Ne yapalım başkasının malına mı göz diktik. Doğanın insanlara bahşetmiş olduğu ot ve mantarı toplamaya nasıl olurda 182 tl ceza uygulanır diye isyan ettiler.

Bilindiği gibi ilçemizde dar gelirli birçok aile topladıkları mantarları ve otları satarak aile bütçesine katkı sağlıyordu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Aydın dedi ki:

    YASAH HEMŞERİM YASAH. DAHA DURUN BAKALIM BU ÜLKEDE NEFES ALMAK BİLE YASAKLANACAK

  2. aylin dedi ki:

    iyi bir karar olmuş bilinçsizce toplanan mantarlar zehirli olup kötü sonuçlar doğurabilir..

    1. Anonim dedi ki:

      uyarınız için teşekkürler ama bu bölgede zehirli mantara rastalamak çok zor, zaten herkesin topladığıda manguta mantarı.
      ilçemize ve bölgemize has bir mantar çeşididir.
      bu kadar da olmaz
      yasaklayın bakalım daha neler yasaklanacak bu ülkede.
      mantardan önce efesin içinde ki dükkanların açılmasını yasaklasaydınız ya.

  3. Nuri dedi ki:

    Yuh

  4. Anonim dedi ki:

    siz hele bi durun daha neler olacak.efesi kartpostallardan seyredecek selçuk halkı..durmak yok yola devammmmmmm

  5. selcuklu dedi ki:

    yasak hemşerim.cezası varsa uygulancak.sizde toplamayın ordan

  6. kamikaze dedi ki:

    yaşamak da yasak cezası ölmek

  7. gezgin dedi ki:

    mantar toplamak diğer bölgelerde yasak değil lütfen haberi doğru dürüst yapalım efes harabeleri birinci derece sit alanı ve bu bölge sadece gezi ziyareti için açık olan bir alan bu yüzden sadece 1.arkeolojik sit alanı içerisinde bulunan tel örgülerle sınırı belirlenmiş yerlerde toplanması yasak…mantarı diğer yerlerde bu alanlar dışında istediğiniz gibi toplayın ve sizde bu bölgelere girmeyin

  8. Anonim dedi ki:

    efeste selçuklularındır, havaalanıda selçuklularındır. ayıptır ayıpppp. bu şehirde yaşayan insanlara hiç kimsenin zulm etmeye hakkı yoktur. sayın kaymakamımız bu işlere nasıl onay veriyor hiç anlamış değilim ama. bu yasakların sonunda sandık var ama bunu herkez unutuyor. yasakların merkez üssü AKP seçimde hak etmiş oldugu destegi hiç merak etmesin bizlerden alacaktır.

  9. ceycey dedi ki:

    bunu uygulamak için uyarı tabelaları koysunlar.uyarı ve telörgü olmayan yerlerde istedikleri kadar ceza yazsınlar.tahsil edemezler..yarın çıkıyorum toplamaya gelsin ceza yazsınlar….

  10. selçuklu dedi ki:

    gezgine katılıyorum kimseye mantar ve ot toplamak yasak değil çarpıtmayalım, efeste tellerle çevrili alnın içinde tellerin üzerinden atlayarak izinsiz girenlerle mantar dışında başka amaçla tarihi eser arayan kişiler nasıl ayırt edilecek. her yasağın bir mantığı vardır. herkesin giremediği yerlerde mantar aramak kolaylarına geliyor tabii.. dağlarda mantar ot mu kalmadı gidin oralardan toplayın oralarda serbest

    1. Efesli dedi ki:

      işte durum bu kardeşim kapalı tel ile çevrili ören yeri içine girmek yasak ama dinleyen yok dışında topla genelge var ama yinede idare ediliyo içeri giren adam ne amaç ile giriyo bilemezsiniz mantaramı giriyo mangıra’mı… buda düşündürücü elbette..

  11. Anonim dedi ki:

    Bu kadar saçmalikmi olur ya!

  12. selçuklu dedi ki:

    ( mantar toplayanlara, ot toplayanlara ve ayrıca bu bölgelerde başıboş gezenlere bune) ln başı boş hayvanlarada ceza yazar bunlar…..

  13. özgezer dedi ki:

    Gercekten yuh yani bu ne böyle yakinda cok nefes aldiniz hava parasi ödeyin denirse sasirmayin.

  14. avcı eri dedi ki:

    bunları yasaklayan üstdüzey yöyeticiler evlerinde mantar ve ot gillerden yemiyorlarmı sanki o yedikleri mantarları otları kendilerimi yetiştiriyor acaba çok merak ediyorum bukadarda saçmalıkmı olurmuş bu devletin uğraşçak başka bir işi kalmamışta yöremizin namı değer mantalarınla uğraşıyorlar başka yerlerde bu mantarların festivali olurken bu selçuğumuzun meşur mantalarına otlarına takılmışlar, bu insanlar şaşırmış artık neyle uğraşçaklarını bırakında millet senede bikere naturel ve eşsiz tadı olan bir matarımız var onuda çok görüyor kaymakam beyimiz, kendileri bikere yese onu, annemin elinden bakın bakalım yasaklıyormu birdaha….

  15. ALİ dedi ki:

    Yakında sokağa çıkmak bile yasak olursa şaşmayın arkadaşlar.

  16. bayram dedi ki:

    nasıl oluyoda yıllardır yedığimız mantarı yasaklıyolar

  17. magic mushroom dedi ki:

    Dağlara,havaya,toprağa,suya yasak olmaz.başına buyruktur onlar, kanun tanımaz…

  18. apasel dedi ki:

    mayın döşesinler

  19. Anonim dedi ki:

    bu memlekette yasak olmayan birşey kaldı mı ki.
    gidin içeride ki dükkanlarla uğrasın kardesim işiniz gücünüz yok mu sizin
    bakın kimin ne ihtiyacı var selçukta gariban var mı aç var mı soğukta kalan var mı onlara bakın
    ne işiniz var otla çöple bırakın millet yesin evinin ihtiyacını karşılasın.

  20. basbakanin fedaisi dedi ki:

    Hemen kaymakamliga atin tutun yatmedi Osman basterziye yetmedi basbakana ! nankorsunuz ! bu memlekete hizli tren getirende kabahat zaten ! siz daha durun bu kafayla çok sey kaybedeceksiniz! bir mantar ugruna yorgan yakarsaniz , yanarsiniz yorganla birlikte

    1. mantuka dedi ki:

      Memleket’e hızlı tren getirdinde ne oldu, Pamukovayı hatırlarmısın sen,kaç kişi hayatını kaybetti,Biz mantar uğruna yorgan yakmayız ama dağda yatarız .sen onu bırakta ayağını yorganına göre uzat,bide bu sene iyi mantar yaptı.

  21. Her şey yasak dedi ki:

    Balık tutmak yasak. Ot toplamak yasak.Yakında denize girmek. Doğada gezmekte yasak olur.

  22. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    bu mantar toplama isinde kimlerin yasaklattigi belli haberin içeriginde! ama bakalim nereye kadar millet tahamul edecek. belevi tarafinda da ayni mantardan çiktigi soyleniyor ne kadar dogru bilemiyoz… halkimiza sabirlar.

  23. Anonim dedi ki:

    turkiye ne mantarlar yasakdı of yemeyiveririz