site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Mandolin Ezgileri

Selçuk’ta Mandolin Ezgileri
23.04.2015
A+
A-

selcukmandolin (2)

Kısa adı TOBAV olan İzmir Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Vakfı 17 Nisan Cuma akşamı Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Selçuklu vatandaşlara muhteşem bir müzik dinletisi sundu. TOBAV Mandolin Orkestrası’nın sahne aldığı gecede piyanoda Cemile Cabbar Kızılateşli, Çağdaş Dansta ise Cansu Ergin performanslarıyla göz doldurdu.

Ayakta alkışlandı

Selçuk Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri yoğun programlarla sürüyor. Bu etkinliklerden bir tanesini daha Selçuklularla buluştu. TOBAV İzmir Topluluğu’nun sahne aldığı gecede mandolin orkestrası dinleyicilerden büyük alkış aldı. Sahneye ilk olarak topluluk üyelerinden Cansu Ergin çıktı. Cansu Ergin’in çağdaş dans gösterisi performansıyla izleyenleri büyüledi. Cansu Ergin’in gösterisinin ardından TOBAV Mandolin Orkestrası bir dinleti sundu. Mandolin dinletisini İzmir Marşı ile bitiren topluluğu Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel ve beraberindekiler ayakta alkışladı. Cinel’in isteği üzerine topluluk İzmir Marşı’nı tekrar söyledi.

Köy Enstitülerinin enstrümanı mandolin

TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalpsezer gecenin sonunda Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 75. Yılına denk gelen gün de yapılan bu anlamlı etkinliğin amacını anlattı ve şöyle konuştu; “Biz İzmir TOBAV Şubesi olarak iki yıl önce Köy Enstitüleri’nin sesi olan mandolini yeni nesillere tanıştırmak, yaygınlaştırmak ve tekrar müzik eğitiminde yer almasını sağlamak amacıyla bir orkestra kurmayı düşündük. Bize bu olanağı taşıdığı için Selçuk Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

“O ilçelerden birinde büyüdüm”

Gecenin sonunda sahneye çıkarak tüm sanatçılara teşekkür eden Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel; “Köy Enstitüleri’nin ilk kez açıldığı ilçelerden birinde büyüdüm. Oradaki güzelliği, oradaki yaşanmışlığı sonraki nesillere aktarılması güzel olurdu fakat maalesef kapatıldı. İnşallah bundan sonra buna benzer oluşumlar önümüzdeki dönemde yer alacaktır” dedi.

selcukmandolin (1)

selcukmandolin (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.