site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Kutlu Doğum’a Özel Konferans

Selçuk’ta Kutlu Doğum’a Özel Konferans
18.04.2015
A+
A-

IMG_0064

İzmir’in Selçuk ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Selçuk İlçe Müftülüğü tarafından “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlendi.

Selçuk-Efes tiyatro salonunda düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü İsmail Satu, Kutlu Doğum Haftası’nın önemine dikkat çekerek, “İslam dininin üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi, mutluluğun vazgeçilmez şartlarından olan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk, bereket ve rahmet vardır. Dünya ve ahirette mutlu olmak ancak Allah’ın Kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür. Bizim medeniyetimiz, bütünleştirici bir medeniyettir, kendinden önceki medeniyetleri güzelliklerini kendi potasına mal etmiş kuşatıcı bir medeniyettir. Bizim medeniyetimizin insana ve doğaya bakarak diğer medeniyetlere bakışı farklıdır” dedi.

Kaymakam Ayhan Boyacı ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Ülkemizde 1997 yılından bu yana kutlu doğum haftası kutlanıyor. Bugün Selçuk’ta vatandaşlarımızın kutlamasına ve anmasına ortak olmaktan dolayı çok mutluyum. Selçuk bu konuda da farkındalığını gösterdi. İşte gördüğümüz gibi yoğun bir ilgi ve burada salona sığmadık. Sizlerden Allah razı olsun. Her yıl Kutlu Doğum Haftasında Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bir konu belirlenir ve bu hafta içerisinde çeşitli etkinliklerle o belirlenen konu işlenir. Bu yılın konusu da “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’dır. Dünya birlikte yaşamayı bizden ecdadımızdan öğrenmiştir. Selçuk gibi birlikte yaşama ahlakını çok iyi bilen bir ilçenin kaymakamı olmaktan dolayı çok gururlu ve mutluyum ” dedi.

Konuşmaların ardından TRT Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Abdurrahman Akbaş’ın akıcı konuşmasıyla konferans başladı. Konferans sonunda Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Müftüsü İsmail Satu tarafından çiçek takdiminde bulundu.

IMG_0023

IMG_0080

IMG_0091

IMG_0149

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Kaymakam Bey Paralelcilerin kutlamalarında boy gösterirseniz size kızarlar. Aman dikkat.