site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Selçuk’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı
14.04.2013
A+
A-

selcukta-kutlu-dogum-haftasi (4)

Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri dolayısıyla her yıl Nisan’ın ikinci haftası kutlanan Kutlu Doğum etkinlikleri ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Selçuk’ta da başladı. Selçuk’ta bu yıl kapsamlı şekilde ve bir hafta boyunca kutlanacak “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri başladı. Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması Diyanet İşleri Başkanlığınca  “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” olarak belirlendi. Etkinliklerde konferanslar verilecek, gıda kermesi düzenlenecek, kutlu doğuma özel Kur’an ziyafeti çekilecek, kan bağışı yapılacak.

Selçuk İlçe Kaymakamı ve eşi’nin de bulunduğu Kutlu Doğum Haftası’nın Selçuk’ta ki Etkinliklerinin açılışında İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı şunları söyledi; “Müftümüz nezdinde bütün Müftülük personelinin ve halkımızın Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum. Dünyanın kardeşliğine ve barışına katkı sağlamasını diliyorum. Kutlu Doğum Haftasını Selçuk’ta çok güzel etkinliklerle kutlayacağız ”  dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini başlattıklarını kaydeden Müftü İsmail Satu Kutlu doğum haftasında, toplumda Peygamber Efendimize duyulan sevgi ve bağlılığın perçinleşmesine, insan onurunun gönüllerde ve hayatımızda hak ettiği yere ulaşması konusuna vurgu yapılmaya çalışılacak, bu etkinliklere destek veren, emek veren herkese teşekkür ediyorum dedi.

İlçe Müftüsü İsmail Satu açıklamalarına şöyle devam etti; “O’nu ne kadar tanırsanız kendi hayatınızda da o kadar zenginlik görürsünüz. Peygamberler birer pusula gibidir. Bize hep doğru istikameti gösterir. Pusulanız peygamberimiz olsun, o zaman yanlış yere gitmezsiniz. Bu kutlu doğum haftasının O’nun mesajını anlamak için bir vesile olmasını diliyorum. Bu yıl Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (S.A.V.) 1442. doğum yılını idrak edeceğiz. Kutlu Doğum Haftası hepimizin iç dünyasında güzelliklere vesile olsun. Toplumsal olarak barışa, kardeşliğe ve sevgiye vesile olmasını diliyoruz” dedi.

SELÇUK MÜFTÜLÜĞÜ 2013 KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ

KUTLU DOĞUM HUTBESİ: (12-19 NİSAN 2013) TÜM CAMİLER.

VAAZ VE İRŞAT PROGRAMLARI (12-19 NİSAN 2013) TÜM CAMİLER.

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ (CAMİ- K. KURSU) HİZMETLERİNE YARDIM AMAÇLI KERMES: (12-21 NİSAN 2013 MÜFTÜLÜK YAYINEVİ.) (14-16-21 NİSAN 2013 İSABEY CAMİİ)

İNDİRİMLİ KİTAP SATIŞI (12-20 NİSAN 2013) MÜFTÜLÜK KİTAP SATIŞ YERİ.

KURAN ZİYAFETİ VE TASAVVUF MUSİKİSİ KONSERİ (16 NİSAN 2013) İSABEY CAMİİ.

BAYANLARA VAAZ VE İRŞAT PROGRAMI (19 NİSAN 2013) HACI FADIL CAMİİ.

KUTLU DOĞUM LOKMASI (19 NİSAN CUMA) TAHSİNAĞA CAMİİ.

KONFERANS (19 NİSAN 2013) EFES ANFİ TİYATRO -TANSAŞ KARŞISI SAAT 20:45 HÜSEYİN ÖRESİN

GÜL DAĞITIMI (14-19 NİSAN 2013) EFES ANFİ TİYATRO -TANSAŞ KARŞISI ÜCRETSİZ

ESER DAĞITIMI (16-19 NİSAN) İSABEY CAMİİ VE ANFİ TİYATRO.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI (19 NİSAN 2013) TAHSİNAĞA CAMİİ YANI.

MEVLİT VE HATİM MERASİMİ (20 NİSAN CUMARTESİ) TAHSİAĞA CAMİİ.

selcukta-kutlu-dogum-haftasi (2)

selcukta-kutlu-dogum-haftasi (3)

selcukta-kutlu-dogum-haftasi (5)

selcukta-kutlu-dogum-haftasi (6)

selcukta-kutlu-dogum-haftasi (7)

selcukta-kutlu-dogum-haftasi (1)

afis

programafis

programafis1

YORUMLAR
  1. OĞUZ dedi ki:

    Kutlu doğum haftasının tüm insanlığa hayırlı uğurlu ve kutlu olmasını dilerim.

  2. Anonim dedi ki:

    MERAK EDİYORUM BUNDAN 10 – 15 YIL ÖNCE KUTLU DOĞUM YOKMUYDU. ?

  3. RÜZGAR dedi ki:

    KUR’AN-I KERİM’DE KUTLU DOĞUM DİYE BİRŞEY YOK. BU DOĞUM FETULLAHIN DOĞUMU OLMASIN SAKIN..