site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta kurbanlık fiyatları el yakıyor

Selçuk’ta kurbanlık fiyatları el yakıyor
12.09.2016
A+
A-

Kurban bayramına sayılı günler kala Selçuk hayvan pazarında yoğun hareketlilik yaşanıyor. Pazara kurbanlık almak için giden çok sayıda vatandaş kurbanlıkların yüksek fiyatlı olduğu düşüncesinde.

Dini bayramlarımızdan olan Kurban Bayramı, birçok hayvan besicisinin de en önemli beklenti noktası durumunda. Yıl boyu besledikleri küçük ve büyük baş hayvanlarını satmak için dört gözle kurban bayramı dönemini bekleyen hayvan besicileri ellerindeki hayvanları en karlı şekilde satmanın yollarını aramakta. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramına sayılı günler kala Selçuk hayvan pazarında yoğun hareketlilik yaşanıyor. Alıcı ile satıcının buluştuğu hayvan pazarı zaman zaman sıkı pazarlıklara sahne oluyor. Hayvan pazarına giden birçok vatandaşın ortak düşüncesi, “kurbanlıkların fiyatlarının geçen yıla göre yüksek olduğu” yönünde.

FİYAT, BEKLENTİLERİN ÇOK ÜSTÜNDE

Pazarda en çok ilgiyi besili halleri ve irilikleri ile gösterişli hayvanlar görmekte. Koç, koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanların fiyatları; canlı fiyatı 18 TL’den başlarken hayvanın besi durumuna göre 600 TL ile 1500 TL arasında değişiyor. Büyük baş hayvanlarda canlı fiyatı 15 TL’den başlarken yine kilosuna göre 5 bin TL ile 10 bin TL arasında satılıyor. Satıcılar fiyatların geçen yılla hemen hemen aynı olduğunu ifade ederek fiyatların bayrama yaklaştıkça biraz daha düşebileceğini belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.