site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Korsan Emlakçılara “DUR” Denilmeli

Selçuk’ta Korsan Emlakçılara “DUR” Denilmeli
01.01.2015
A+
A-

UGUR-KOMURCU

Günümüzde apartman görevlisinden sucuya, memurdan esnafa kadar ek iş olarak emlakçılık yapan birçok insanla karşılaşmak mümkün. Ekonomide kayıt dışılığa sebep olan bu durum emlakçıları çileden çıkartıyor. Korsan emlakçılar kayıt altına alınmadığı sürece hem devlet hem de bu sektör içinde bulunanlar rahat nefes alamayacağa benziyor.

Selçuk’ta özellikle kahvehane gibi yerlerde bulunan korsan emlakçılar, oldukça can sıkıyor. Düzenli vergi ödeyen ve yasal yollarla emlakçılık yapan vatandaşlar, bu durumun acilen çözüme kavuşmasını temenni ediyor.

Selçuk’ta bir çok kişinin kayıt dışı emlakçılık yaptığını savunan, Yağız Emlak işletme sahibi Uğur Kömürcü; “Ekonomide kayıt dışılığa sebep olan bu durum sanal ortama da taşındı. Her gün onlarca daire internet üzerinden satılıyor. Uzmanlara göre emlak sektöründe çalışanların üçte ikisi kayıt dışı. İnternetteki emlak portallarına 1.000 ile 2.000 TL veren kişiler, herhangi bir meslek odasına ve vergi dairesine kayıt yaptırmadan üye olup ilanlarını yayınlayabiliyor. Böylece kendilerini emlak firması gibi lanse ederek ayda birkaç daire satıyorlar. Bunun karşılığında ise devlete gelir vergisi, KDV, SSK pirimi ödemiyorlar” dedi.

Ülkede inşaat sektörünün yükselmesiyle birlikte son yılların gözde mesleği haline gelen emlakçılık, korsanların tehditi altında. Sektörü yerle bir eden kayıt dışı emlakçılara acilen çözüm bulunmalı.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

YORUMLAR
  1. AAAAA dedi ki:

    SAYIN UĞR KÖMRCÜ ACABA BU DURUMDAN EMLAKCİLARIN KABAYATI YOKMU EVSAHİBİ YÜZLİRA DİYOR EN AZINDAN BAZILARI YÜZ ONLIRAYA PAZARLAMAYA ÇALIŞIYOR EMLAKCİLAR Bİ GÜVEN SAĞLASA KURALLARI OLSA NASIL OLUR BEN BİR EV STMAYA KARAR VERDİM AMAN HA EMLAKCİLARA DİKKAT DEDİLER KUSURA BAKMAYIN KOMİSYONLAR TÜRKİYEDE ÇOOOOK YÜKSEK