site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta ki Turnuva Rüya Gibi Geçti

Selçuk’ta ki Turnuva Rüya Gibi Geçti
06.04.2015
A+
A-

Selçuk'ta ki Turnuva Rüya Gibi Geçti (5)

Altınordu’nun projelendirip hayata geçirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği U12 İzmir Cup, İzmir’de 3 gün boyunca tam bir futbol şölenine dönüştü. Dünyanın farklı ülkelerinden 48 takımı Altınordu’nun Selçuk-Efes Tesisleri’nde bir araya getiren dev organizasyon, müthiş görüntülere sahne olurken, İzmir’de 2005 yılındaki UNIVERSIADE’nin (Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları) ardından son yıllarda düzenlenen en büyük organizasyon olarak tarihteki yerini aldı. Birbirinden heyecanlı 352 maçın oynandığı turnuvada, tribünler tam 1.374 kez gol sevinci yaşadı.

Athletic fırtınası

Dört bine yakın futbolseverin takip ettiği, tribünlerin rengarenk görüntülere büründüğü U12 İzmir Cup’ta, Altınordu’nun kardeş kulübü Athletic Bilbao, mutlu sona ulaşırken, İspanyol ekibi müthiş bir istatistik yakaladı. Üç günde 17 maç oynayan Bilbao, 14 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi alıp, rakip fileleri tam 35 kez havalandırdı. 1-0 geriye düştüğü final maçında Paris Saint Germain’i 2-1 mağlup eden İspanyol çocuklar, maç bitiminde ortaya müthiş sevinç görüntüleri verdi. Athletic teknik ekibinin maçın tam ortasında as takımı tamamen saha kenarına alıp, yedek oyuncularına forma vermesi ise turnuvanın en unutulmaz hareketi olarak ayakta dakikalarca alkışlandı.

Gönüllü turizm elçileri

Turnuvanın ikinci gününü izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise gördüğü manzaranın etkileyeceği olduğunu söyleyerek, “Bu organizasyon daha da büyüyüp gelişecek ve marka bir futbol turnuvası haline gelecek. Bugün, burada Dünya çocukları evlerine çok güzel anılarla dönüyorlar. İnanıyorum ki seneye daha kalabalık gelecekler ve İzmirimizin gönüllü turizm elçileri olacaklar” diye konuştu. İzmir Ticaret Odası Başkanı

Önümüzdeki yıl 72 takım

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, önümüzdeki yıl turnuvayı en az 72 takımla yapmayı planladıklarını, çalışmalara hemen başlayacaklarını söyleyerek, “Altınordu olarak kendimize bambaşka bir yol yaptık ve bu yolun üzerinde yürüyoruz. Hedefimiz, bu ülkenin çocuklarının daha fazla spor yapmasını sağlamak. Yenmek, yenilmek hiç önemli değil. Çocuklarımız, bu turnuvalarda oynaya oynaya sosyalleşecekler, futbola bakış açıları değişecek. Bu bile bize yeter” dedi

Barcelona da izledi

Ünlü İspanyol kulübü Barcelona, U12 İzmir Cup’ı mercek altına alıp Avrupa Proje Direktörü David Badia, Asya Proje Koordinatörü Marc Velasco Borrell ve FC Bescola’nın Türkiye Temsilcisi Ümit Şahin’i izleyici olarak gönderdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener, ünlü işadamı Kemal Çolakoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da çocukların bu sevinçlerine ortak oldular.

Rakamlarla U12 İzmir Cup

U12 İzmir Cup’ta çok çarpıcı rakamlar ortaya çıktı. 14 sahada oynanan maçlarda 28 hakem, 48 ayrı takımın maçını yönetti. 198 gönüllünün görev yaptığı dev organizasyonda 3 günde 25’er dakikadan 352 maç oynandı ve fileler 1.374 kez havalandı. Dört bine yakın futbolseverin takip ettiği U12 İzmir Cup’ta Athletic Bilbao, 44 puanla mutlu son ulaşırken, 17 maçta tam 35 gol attı.

En iyi derece Bornova’dan

U12 İzmir Cup’a katılan 9 İzmir ekibi arasında en iyi dereceyi, amatör küme takımlarından karma bir ekiple Selçuk’a gelen Bornova Karması yaptı. Yeşil-beyazlı ekip, kalecinin attığı son dakika golüyle ilk 16’ya kalırken, turnuvayı 15. sırada bitirdi. Altınordu ise 17-32 mücadelesi oynadığı U12 İzmir Cup’ta 18. oldu.

Selçuk'ta ki Turnuva Rüya Gibi Geçti (1)

Selçuk'ta ki Turnuva Rüya Gibi Geçti (3)

Selçuk'ta ki Turnuva Rüya Gibi Geçti (4)

Selçuk'ta ki Turnuva Rüya Gibi Geçti (7)

Selçuk'ta ki Turnuva Rüya Gibi Geçti (10)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.