site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta ki Motosiklet Sorunu Masaya Yatırıldı

Selçuk’ta ki Motosiklet Sorunu Masaya Yatırıldı
24.08.2012
A+
A-

Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çankaya Selçuk’ta ki motosiklet sorununu masaya yatırdı.

Selçuk’ta kuralsız eksiksiz, başta kasksız hiçbir motosiklet trafiğe çıkamayacak. Yaya kaldırımları yayaların olacak. Motosikletler yaya kaldırımını kullanamayacak. Belediyenin izin verdiği yerlerin dışında motosikletler cadde ve sokaklara gelişigüzel park edilemeyecek.

Yıllardır Selçuk’ta herkes motosikletlerden şikâyet eder. Turistik caddelere gelişi güzel park eden, eksozu sonuna dek açık motor kullanan, yaya kaldırımları motosiklet yoluymuş gibi kullananlardan, kasksız motor kullananların yaptıkları kazalardaki ölümler, yaralanmalar.

İşte bu sorunları öğrenen Yeni Emniyet müdürü Fatih ÇANKAYA neler yapacaklarını anlattı; “ Motosiklet kazalarının tüm trafik kazaları içindeki oranı ülkeden ülkeye, şehirden şehre değişiklik gösterse de, motosiklet kazalarında yaralanma olasılığı daha yüksektir. Diğer araç kazalarında yaralanma oranı % 20 iken, motosiklet kazalarında %80 dir. Motosiklet kazalarında ölüm riski diğer araç kazalarına göre 16 kat fazladır. Kask motosiklet kullananların can simididir. Bunun yanı sıra, deri pantolon, eldiven, önemli unsurlardır.

2010 yılı içerisinde, İlçemizde ki müdürlüğümüzün sorumluluk alanında, 21 adet yaralanmalı ve maddi harslı, 24 vatandaşımız yaralanmıştır. 2011 yılı içerisinde 23 adet yaralanmalı ve maddi harslı kaza meydana gelmiştir.20 vatandaşımız yaralanmıştır.2012 yılı temmuz ayı sonu itibari ile 23 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza olmuş,25 vatandaşımız yaralanmıştır.

İlçe mizdeki can güvenliğini korumak, ilçe halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, daha sakin bir Selçuk, için ilçe genelinde başlattığımız kamunun huzurunu bozacak, şekilde standart dışı ve korna ile dolaşan motosikletler üzerinde çalışma yapmak üzere Trafik TESCİL ve denetleme Büro Amirliğimize bağlı 24 saat esasına göre görev yapan Trafik ekiplerimiz görevlerini yapmakta ve yine bu trafik ekiplerimize ilçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı, diğer motorize ekiplerimizde yardımcı olmaktadır. Başlatmış olduğumuz bu çalışmalarda halkımızın da desteğini gördük, destek bekliyoruz. Bundan sonra ilçemizde kask başta kuralsız motosiklet kullandırmayacağız. 1 Eylülden itibaren denetlemelerimiz artacak, kural dışı motosiklet kullana sürücülere 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 78/1-b maddesi uygulanacaktır.

Diğer konular ise diğer görevliler tarafından denetlenecek ve her şey kuralına uygun olacaktır ’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK-ÖZEL

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    bu ülkede benzin bu kadar pahalı olursa haliyle vatandaşda cebini düsünüp motorsikletlere yöneliyor

  2. 9 Eylul Ali dedi ki:

    Çarşının göbeğine de girmesin… Pazaryerinde, araçların park ettiği bölge civarında bir yer motosikletler için parkyeri olarak ayarlanabilir… Böylece çarşıdan uzağa park edenler, biraz yürüyüş yaparak, sağlıklı vücuda sahip olabilirler… Bir de motosikletlerin egzozlarının sesini kısabilirlerse, tadından yenmez 🙂

  3. bayraklı R. dedi ki:

    ıyı gerçekten guzel dusunceler fakat bırde emnıyetin topladıgı motorları emniyetin önündeki boşarsaya degilde sehir dısındabır yere konsa daha ıyı olur kanısındayım .çünkü alınan motor ve benzeri araçların depolarının benzin dolu oldugunu dusünürsek olası bır yangında cevre bınaların sonucunu duşünmek bile korkunç olur kanısındayım .yetkililer bunada duyarlı olursa vatandaş olarak mutlu olurum saygılarımla.

  4. Selçuk Hepimizin dedi ki:

    Pamucak, Arvalya yollarında, dutlu yolda arkasına arkadaşını, flörtünü almış, çılgınca makas hareketleri yapan, otobüs minibüslerin yarım metre arkasında 120 km. hızla son sürat, kasksız motorsiklet kullanan deli kanlı gençleri kim kontrol edecek?
    Daha ne kadar süre kasksız motorsiklet kazası, ölü-yaralı haberleri okuyacağız?
    Trafik kazası yerine Trafik Cezası ile canları okkalı tarafından yansa daha iyi olmaz mı?
    Çarşı içinde trafiğe kapalı (!) caddelerde çocuklarımızın, turistlerin üstüne pervasızca motorlarını süren 13-15 yaşında (doğal olarak ehliyetsiz) zıpırları ve hatta büyükleri kim engelleyecek?
    Turistler restoranlarda egzos kokusu ve gürültüsü olmadan yemek yiyebilecekler mi?
    Kahvelere okey oynamaya motorsikletle ve koca göbeklerle gelme alışkanlığı ne zaman bitecek, bisiklet kullanmanın sağlığımıza, kesemize, havamıza yararlarını ne zaman öğreneceğiz?
    Merakla bekliyoruz.

  5. tamamen yanlış dedi ki:

    bu kask uygulaması tamamen yanlış bir uygulamadır bu uygulamanın yapılacağı yer ilçemizin çıkışlarıdır ilçe içinde kask uygulaması yapılırsa vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacaktır.kaskın yararı sadece sürücüye dir kask takıldığında korna sesi insan sesi yan görüşler tamamen iptal olur kask selçuk gibi küçük bir ilçeye fazla. Denetlemeler ana yollarda yapılmalıdır ben bir morsiklet kullanıcısıyım 1996 yılından bu yana motorsikletim var ve kullanıyorum kaskın şehir içinde insanların can güvenliğini tehlikeye atacağını biliyorum.uygulama yapılmalıdır ama yerinde olmak şartıyla

  6. 10.köy dedi ki:

    Müdür Bey.Uygulamanın daha çok mahallelerde olmasını özellikle gece geç saatlerde yapılmasını istiyorum.Gece müzik ve egzoz seslerinden bıktık.elimden bir kaza çıkmadan bu eşkiyalara bir dur deyin lütfen.

  7. Anonim dedi ki:

    düşünce çok fakat motorsiklet parkyeri var mı ? yok selçuk da otopark dahi yetersiz yorumsuz

  8. gerçek dedi ki:

    sankı muhabbbet arasında karar alınmıs gibi şehir içinde kask tamamen sürücüye engel görüş alanı + ses bunları etkileyecektir bu kaskları bize mecburi yapıyorsunuz ama sivil memurlarımız motor üstünde istediği gibi takılacak sizce uygunmu sürücülere araba filimlerden dolayı ceza yazıldı komuserler filimli arabalar kullanıyor ilk olarak kendi içinizden duzenlemeye baslayın bence

  9. Anonim dedi ki:

    sayin müdürüm ilk önce su uyusturucu isine elinizi atin birakin motorlari yok kasmis bilmem ne bunlarda onemli ama daha onemlisi adamlar elini kolunu sallaya sallaya uyusturucu satiyor cekip kafayi carsinin gobeginde dolaniyorlar azcik bu islere bakin idris komser gtti yine sokaklar caddeler pisliklerle doldu

  10. APASASLI 35920 dedi ki:

    kask kullanmayanların sonuçları hep üzücü olmuştur,yurt dışında ki moto kazalarının çoğu sadece yaralı olmakta,dır….!

  11. EA dedi ki:

    Selçuk Hepimizin rumuzlu arkadaşın söylediklerine imzamı atarım. Eğer ki müdür bey bu söylediklerini yaparsa benden büyük bir alkış alır. 13-14 yaşındaki çocuklar motosikletlerle hem kendi canlarını hem de başkalarının canlarını tehlikeye atıyorlar. Kaldırımlarda yürütmüyorlar. Egzoz ve motor sesinden rahat edemiyoruz. Lütfen söylediklerinizin arkasında durun ve bu tür motosiklet kullananlara gereken yaptırımları uygulayın.

  12. AA dedi ki:

    bence kasktan önce o 15 16 17 yaşındaki çocukların altından alınmalı motor kask olayı tamamen yanlış diyen abime katılıyorum şehir içinde görme mesafesi çok önemli anayolda oluyo kazaların 100 80 i ehliyettende gectik ama bu yaşı küçük olan çocukların altından alınmalı bence

  13. ELEKTRİK.....? dedi ki:

    evet kask gerekli ama şehir dışıyollarda ben debir motosiklet kullanıcısı olarak tabiiki tüm evraklarım da,tamam..syn müdürüm başta motosikletli sivil memurlarında kasktakması,gerekmiyormu?bir vatandaşolarak bizler nasıl şehir içinde kask takçaksak onlarda tabiiki kask takçaklar…..????gerçek arkadaşın yorumuna tamamen katılıyorum.SAYGILAR.

  14. Anonim dedi ki:

    sayın emniyet müdürüm senden ve teşkilatınızdan ricamızdır 14 mayıs mahallesi sakinleri olarak gece yarıısı son sürat mahallelerden geçen ve son ses müzik içinde açık olan arabalara da bir çözüm lütfen,birisinin bu konu yüzünden başı ağrımadan çözelim şu sorunu ayrıca egzozları açık motorlar çarşı içinde pek olmasada 14 mayıs ve zafer mahalleri nin ara sokaklarında yapmadıklarını bırakmıyorlar lütfen çözüm amirim.

    1. zafer mah:sakini dedi ki:

      gece yarısı arabalarıyla son ses ve son gaz arcları bagırtanlara ceza galirmi.bir ara balkonda otururken bu kişilerden birini polis ekipleri enseledi cok başarılı buldum ama devamını bekliyoruzzz

  15. seelçuk,lu dedi ki:

    gece yarısı saat 02:00 lerde gümbür gümbür ses sistemleriyle milleti yerinden zıplatan gürültücülerede bir dur diyen olabilirmi zafer mahallesi..+++++şu günlerde (bisikletli motorlar) normal moptorlu araclardan daha cok tehlike saçıyor ehliyet istenmedigi için kücücük cocukların HAYATI tehlikede….