site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta ki Dershanecilerden Ortak Basın Açıklaması

Selçuk’ta ki Dershanecilerden Ortak Basın Açıklaması
28.11.2013
A+
A-

selcuk-dershaneciler

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili Selçuk’ta faaliyet gösteren Çözüm ve Körfez Dershanesi işletmecileri Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 8 ilin dershane temsilcileriyle İzmir’de gerçekleştirdiği ve protesto edilen toplantının ardından Selçuk’taki Dershane yöneticileri Basın mensupları ile durumu değerlendirmek üzere bir araya geldi. Dershane yöneticileri, yapılan bu uygulamanın doğru olmadığını, Devletin bu durumu gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çekerek, sonuna kadar mücadelelerine devam edeceklerini söylediler.

Yapılan basın toplantısında durum değerlendirmesi yapan Selçuk Körfez Dershanesi Müdürü Volkan Duman ve Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesi Müdürü Hayri Padak, “Bilindiği gibi son günlerde dershanelerin kapatılması ile ilgili alınan bakanlar kurul kararı uyarınca paydaşlarla istişare toplantıları yapılması gündeme gelmiştir. Fakat bu toplantıların bir istişare toplantısından ziyade bir ikna ve dayatma toplantısı olduğu kanaatine varılmıştır.” dediler.

Bakanlığın, dershane ve etüt merkezlerinin yüzde 70’inin özel okula dönüşmek istediğini belirten ancak bütün dershane temsilcilerinin toplantıyı terk ettiğini hatırlatan Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesi Müdürü Hayri Padak, “Bu yüzde 70 nerededir? Ulusal ve uluslararası normlarda, dershane kapatmanın yeri var mıdır? Dünyada özel öğretimi yasaklayan bir ülke var mıdır? Dershaneler kapatılırsa merdiven altına inen yerler nasıl bir sonuç doğuracak? Dershaneler rant kapısı olarak görüldüğü için kapatılıyorsa özel okullar farklı bir rant kapısı olmayacak mı? Toplantı sadece, ‘Paydaşlarla görüşüldü, onları dinledik.’ demek için yapılan ve ön hazırlığı olmayan, içi boş salonlara yapılan bir toplantıdır. Ayrıca biz paydaşlara, herhangi bir taslak sunulmamıştır. Belgeleri incelemek ve görüşleri sunmak için zaman da tanınmamıştır. Dolayısıyla dershaneler ve etüt merkezleri muhatap kabul edilmemiştir. Toplantı öncesinde bize sadece göstermelik anket dağıtıldı. Maalesef bizi yönetenler, bizleri gerçekten dinlemek, anlamak, sorunlarımıza çözüm üretmek yerine, yukarıdan aldıkları ‘kapatın’ emrini uygulamak için istişare adını verdikleri bu tiyatroyu bize reva görmektedirler.” şeklinde konuştu.

‘KAPATIN EMRİNİ UYGULAMAK İÇİN YAPILAN TİYATRO’

Dün üçüncüsü gerçekleştirilen bölge toplantılarının sonuncusunun 27 Kasım 2013 günü Erzurum’da yapılarak son bulacağını ifade eden Selçuk Körfez Dershanesi Müdürü Volkan Duman, kapatmayla ilgili nihai kararın ise 2 Aralık 2013 tarihinde yapılacak bakanlık kurulunda verileceğinin bizzat Başbakan tarafından yapıldığını hatırlatarak, “Bu reformun iki iş gününde tartışılıp değerlendirilmesi, yüzlerce görüşün irdelenmesi ve toplumu bu kadar ilgilendiren bir konuda 48 saat içerisinde karar alınması gülünçtür. Bu açıdan bu bir istişare değil, bir dayatma ve ikna toplantısı olduğu açıktır. Sadece paydaşlarla görüşüldü, ‘onları dinledik’ demek için yapılan ve ön hazırlığı olmayan bir toplantıdır. Ayrıca biz paydaşlara her hangi bir taslak sunulmamıştır.  Yazılı hiçbir belge verilmemiştir. Bu belgeleri incelemek ve görüşlerimizi sunmak için bir zaman da tanınmamıştır. Dolayısıyla dershaneler ve etüt merkezleri muhatap kabul edilmemiştir. Dershanelerimizin bu şekilde alelacele kapatılması kurumlarımız, çalışanlarımız, ailelerimiz ve her şeyden en önemlisi öğrencilerimiz için bir yıkım olacaktır. Maalesef bizi yönetenler bizleri gerçekten dinlemek, anlamak, sorunlarımıza çözüm üretmek yerine, yukarıdan aldıkları ‘kapatın’ emrini uygulamak için istişare adını verdikleri bir tiyatroyu bizlere reva görmektedirler. Bu oyunu bir parçası olmadığımızı, yaptığımızın işin kutsal olduğunu ve emeğimizin bir kin ve nefrete kurban edildiğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” diye konuştu.

KÖRFEZ DERSHANESİ VE ÇÖZÜM DERGİSİ DERSHANESİ: DAYATMAYA KARŞIYIZ

Selçuk Çözüm Dergisi Dershanesi Müdürü Hayri Padak, toplantının basına kapalı bölümünde neler yaşandığıyla ilgili soruya şu cevabı verdi: “İçeride hem İzmir hem Manisa illerinin dershane temsilcileri söz aldı. Dershanelerin dayatmayla kapatılmasına karşı olduğumuzu belirttiler. Bunun dönüşme değil, kapatma olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir tek arkadaşım da ‘dönüşme istiyoruz, bizim için iyi’ demedi. Şuan özel okulların kontenjanlarının yüzde 60’ı boşken tüm dershanelerin özel okula dönüşmesi, öğrenci bulabilmesi, ayakta kalabilmesi mümkün değildir. Bu bir kandırmacadır. Tüm dershaneci arkadaşlar bunun farkındadır.”

KARŞILIĞI VERİLEMEYEN SORULAR

Selçuk Körfez Dershanesi Müdürü Volkan Duman, karşılık alamadıkları soruları ise şöyle sıraladı:  “Çalışanların ayrılırken alacakları tazminatlar nasıl ödenecek? Dershane kapatıldıktan sonra dershane çalışanları işsiz duruma düşeceğinden yaşanılacak mağduriyetin giderilmesiyle ilgili bir takvim var mıdır? Dershane binalarını eski haline getirme maliyetini kim karşılayacak? Kira sözleşmelerinden doğan borçlar ve bina sahipleriyle olan ihtilaflar nasıl giderilecek? Ayrıca 5 yıllık kira sözleşmesi yapan kurumlar, geri kalan yıllarının kirasını nasıl ödeyecekler? Dershanelerin kredi borçlarıyla vergi ve SGK borçları nasıl ödenecek? Kurumların yıllar içinde oluşan marka değerleri sıfırlanacağından oluşan ticari ve hukuki haklarımız nasıl telafi edilecek? Dershaneye ihtiyaç olmayacaksa halk eğitim merkezleri niçin ve kime kurs verecek? 200 bin civarında KPSS’ye girmiş atama bekleyen öğretmen varken, dershane öğretmenlerinin sınavsız mülakatla Milli Eğitim’e alınması adaletsizlik değil mi?”

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

dershaneciler 1

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Sayın Körfez Dersanesi. Öküz öldü ortaklık bitti mi ? Kuyruğunuza basılınca şahin oldunuz.