site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta ki Başıboş Hayvanlar Toplanıyor

Selçuk’ta ki Başıboş Hayvanlar Toplanıyor
13.07.2012
A+
A-

Halk ve turistler için büyük tehlike yaratan vahşi köpekler toplanıyor. Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hayvan barınağı yetkilileri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Özellikle Pamucak Sahilinde başıboş dolaşan ve zaman zaman saldırgan davranışlar sergileyerek büyük tehlike yaratan vahşi köpekler yakalama kafesleri ve üflemeli enjektör atıcılarla yakalanıyor.

Hayvanların canını yakmayan, çevreye rahatsızlık vermeyen ve hızlı anestezi sağlayan özel ilaçlar yardımıyla bayıltılacak olan hayvanlar ardından da özel sedyelerle araçlara taşınarak Selçuk Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürülecek ve orada yaşamaya devam edecek.

Yetkililer bu şekilde hem hayvanların hem de insanların zarar görmeyeceği bir sonuca ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.

YORUMLAR
  1. selin dedi ki:

    akşam 23:30dan sonra 5044soktaki boşluk alana gelip bi baksınlar selçukta ne kadar başıboş köpek varsa orda.

  2. Aysın Önen dedi ki:

    Vahşi köpek mi? Sokak köpeklerini dingolarla karıştırıyorsunuz herhalde. Kafeste görülen de bir yavru, yetişkin bile değil. Kaç kişiyi parçalamışlar şimdiye kadar? 🙂 Ülkenin bu hayvan düşmanlığı cinnet boyutunda.
    Köpekleri barınağa alıp kapatamazsınız, yasalara aykırı. Tedavisini yapıp, kısırlaştırıp, aşılayıp aldığınız yere bırakacaksınız, yasalar öyle diyor bu memlekette.

  3. nevin çelebi dedi ki:

    lütfen hayvanlarla uğraşmayın sız ona zarar vermediğiniz sürece hiçbir hayvan sıze zarar vermez

  4. HERKÜL dedi ki:

    GERÇEKTEN ÇOK VAHŞİYMİŞ TOPLANAN KÖPEKLER :)) DALGAMI GEÇİYORSUNUZ ?MİLLETİ Mİ KIŞKIRTIYORSUNUZ NASIL HABER BU?? BİRİLERİNE DE YETMEMİŞ TOPLANANLAR, ADRES VERİYOR.AKŞAM 23:30 DAN SONRA BOŞLUK ALANDA TOPLANIYORLARMIŞ.SEN NE YAPACAKSIN O SAATTE BOŞLUK ALANDA KARDEŞİM?? NE BU TAHAMMÜLSÜZLÜK? ALLAH SADECE SİZİN İÇİN Mİ YARATTI BU DÜNYAYI…

  5. sina moser dedi ki:

    turistler icin hayvanlari hapse mi atacaksiniz….asil vahsiler köpekler degil, insanlardir….

    en akillicasi bu hayvanciklari toplayip, kisirlastirip, yine oraya birakmaktir ..ve en mühimide bu hayvanciklarin devamli kontrol altinda beslenmesi ve devamli su icecek yerleri olmasi sarttir.
    o zaman hic bir kimsenin “vahsi” köpeklerden korkusu olamaz.
    bu dünya sadece insanlar icin degil ,,,bütün tabiatkanunlariyla bu dünyaya gelen her canlinin kendine ait yasanti mantikasiyla yasamaya hakki vardir…

  6. yağmur dedi ki:

    bir kap su veya bir parça ekmek vericeğine topluyorsunuz orda ki canları bu yaz orda tatile gittim ve okadar ilce dolastım sayısız kedi ve kopeklere su yemek verdim bi tek ben degil tatile gelen hayvan sever insanlar da vardı onlar da ilgilendiler tatil boyu hic biri de vahsi degil onların gunahı ne vahsi olan sizsiniz acıma duygusu yok iciniz taş olmus 3-5 kalpsiz şıkayet etti diye siz onları toplıyamazsınız ,resimde ki yavrunun sucu gunahı ne boyle gorunce sinirleniyorum keske ben ordaiken gelip toplamaya kalksaydınız bakalm …bu kararı verenler ve bu haberi yapanları kınıyorum baska işiniz yokmus ki gibi….

  7. üner muslukcu dedi ki:

    Yazılı basının ve editörlerin bu konuda daha duyarlı olması gerekmezmi?Bu canlılarında yaşamaya hakları var ve bu canlılar hepimizin !İnsanları kışkırtıp dortlarımız olan hayvanları öcü gibi göstermek yayın ahlakı ve insan vijdanına hiç yakışmıyor!Hayvanlara karşı aldığınız bu tavrı ŞİDDETLE KINIYORUM!

  8. AYSUN ÜLGER.... dedi ki:

    SOKAKLARDAN TOPLADINIZ ATTINIZ ORMANLARA..YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANANLAR YAŞAMA DEVAM ETTİ..ŞİMDİDE VAHŞİ DİYORSUNUZ…VAHŞİ OLAN SİZLERSİNİZ VE SİZİN GİBİ ZİHNİYETİ TAŞIYANDIR….ASLINDA SİZİN GİBİLERİİ TOPLATMAK GEREK…YETER ARTIK YAA NEDİR BU HAYVANCIKLARIN ÇEKTİKLERİ,GÜCÜNÜZ BU SESSİZ MASUMLARIMI YETİYOR…ÜLKEMİZDE NELER OLUYOR?? SONUMUZ NE OLACAK BUNLRI DÜŞÜNÜN BİRŞEYLER YAPMAYA ÇABALAYIN….. DERDE DÜŞMÜŞSÜNÜZ HAYVANCIKLARLA…YA KIRDIĞIN GÖNLÜ ALLAH SEVİYORSA BİLEMEZSİN,BİLSEYDİN ÖDÜN KOPARDI DOKUNAMAZDIN..BÖYLE KIŞKIRTICI YAZILAR YAZMAZDIN…!! AKILLI OL..GERÇEK İŞİNİ YAP,HAYVANCIKLARLA DEĞİL,İNSANLARLA UĞRAŞ…!!!

  9. Bilsen Şahin dedi ki:

    Önce başıboş insan diye gezen yaratıkları toplasınlar onların özgürlüklerini elinden almaya kimsenin hakkı yok hep kolayı seçsin belediyeler sonra barınak denilen zulumhaneler tıksınlar adam olun artık adammmm onlarda can taşıyor kısırlaştır aşılat o bölgeye bırak ! allah topunun cezasını versin en vahişi yaratık İNSANOĞLU !

  10. damla yücel dedi ki:

    zavallı sokak köpekleri ne zaman tehlikeli vahşi hayvanlar oldu? bu sizin vahşiliğinizdir. Köpekleri barınaklarda zor koşullarda altında yaşamaya zorluyorsunuz, asıl vahşilik budur. Etrafta saldırgan bir köpek varsa bunun suçlusu da onun korkutan ve tekmeleyen insanlardır. Kınıyorum bu haberi ve zihniyeti…. Barınaklarınızın nasıl yerler olduğuna dair de “tarafsız” bir haber yapmanızı talep ediyorum.

  11. ergun argun dedi ki:

    insanoğlu hayvanlar ve bitkiler olmasa yaşayabilirmi ?ama hayvanlar ve bitkiler insanlar olmasa yaşayabilirmi hemde cok mutlu yaşarlardı ne kadar dogaya zarlı bir tur homosapien kesinlikle evrenden yok olması gereken tek tur

  12. Anonim dedi ki:

    Bencilsiniz işin hep ticari boyutunu düşünüyorsunuz yok turistler rahatsız olmasın falan filan başı boş köpekler niye oldu toplayın kısırlaştırın belediye vetleri neiş yapar günah değilmi bu zavallılara insanlara uhtaçlar doğaları yok oldu sahip çıkılması gerekirken yapılana bakın..Merhamet yokmu sizde

  13. selçukta şaçma haber yapanlar tutuklanacakmı dedi ki:

    selçukta şaçma haber yapanlar tutuklanacakmı, zararsız havyanları vahşiymiş gibi gösteren gazetecilik gibi bir şey yapan kişiler, yanlış ve halkı galeyena getirme ssuçundan tutuklanırlarmı acaba

  14. Anonim dedi ki:

    BIRAKIN BU KAHRAMANLIK AYAKLARINI Bİ BASINA Bİ BELEDİYEYE SALDIRMAYIN. HADİ ALIN EVİNİZDE 10 TANE KÖPEK BAKIN. MADEM ÇOK DÜŞÜNÜYORSUNUZ HAYVANLARI. ULEN HER GÜN 10 TANE ŞEHİT OLUYOR BU MEMLEKET TE BİRİNİZ KONUŞMAZSINIZ. BİR TANE İTİN PEŞİNE HEPİNİZ SEFERBER OLDUNUZ. YUH BE YAZIK YAZIK..