site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Kask Uygulamasında % 80 Başarı Sağlandı

Selçuk’ta Kask Uygulamasında % 80 Başarı Sağlandı
15.09.2012
A+
A-

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Motosikletlerde Kask Uygulaması Eğitimi Eylül ayı Sonuna Dek Devam Edeceği ve Ekim ayında Yaptırımlar Başlayacağı söylendi.

Bunun yanında 1 Eylül 2012 tarihinde başlattığımız 14 gündür devam eden motosikletlerde kask ve kuralların tam olması uygulaması devam ediyor.  14 günde %80 kask takılmasına ulaştık. Bu konuya önem veren kask takan kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eylül ayı boyunca bu konuda ki bilgilendirme ve eğitim çalışmalarımız sürecektir. 1 Ekimde eğitim bitecek, uymamakta ısrar edenlere idari yaptırımlarımız başlayacaktır. Durdurduğumuz motosikletlilerin yüzüne karşı işlemleri yapılacak, kaçanların da plakasına işlemler yapılacaktır.

Kask ve kuralları tam motosiklet kullan uygulamasında, motosikletlerle dağıtım yaptıran işverenlerimize özellikle sesleniyorum (su, tüp gibi dağıtım yapanlara) Eksiksiz motosikletlere ve sürücülerine, iş yerlerine cezai işlem uygulanacaktır. Bir de bu dağıtımı yapan arkadaşlar kestirme olsun diye kaldırımları işgal ediyorlar. Yayalar çok huzursuzlar. Bu yanlışlarda affedilmeyecektir.

Bizim tek amacımız, huzurlu Selçuk, mutlu Selçuk halkı olsun diyoruz. Bu konuda basına teşekkür ediyoruz. Yanımızda yer aldı. Sesimizi duyurdu, hep yanımızda görmek istiyoruz’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    tabiki ucunda para cezası olunca takılıyor ama gelgelelim bu koca kafama kask sıgmıyor.

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    basarili bir hizmet ama herkes uygularsa!!!!!! tebrikler….

  3. Baron dedi ki:

    Trafik polislerimizi çarşıdan çıkıp 14 mayıs ve zafer mahallelerinde kontrole davet ediyorum. O mahallelerin içindeki oranı da bir görün bakalım %80 mi yoksa %10 mu?

  4. öğrençi dedi ki:

    sana katılıyorum baron sadece kask deyıl son sürat gıdenlerıde kontrol gereklı

  5. 10.köy dedi ki:

    şu taksilerin son ses müzik çalmalarına ve havalı kornaların da çıkarılmasına bir çare bulsanız…gece uyuyamıyoruz.Özkan Bey isterseniz bu işi 1 haftada çözersiniz

  6. Anonim dedi ki:

    bu yüzde 80 lik oran neye göre belirlenmiş bunu hiç bilmiyorum ama selçukta gerçek anlamda kask kullananların sayısı bu uygulamada %20 yi geçmedi. evinden çıkınca çarşıya kadar kask direksiyonda asık çarşıya girerken başa geçiyor bunu yapanların % 70 ise kaskın çene altından geçen bagını bile baglamıyor. yani sadece kendimizi ve polisi kandırıyoruz. 40 km hızla giden bir motorsikletten düşüldüğünde başa alınacak bir darbede yaşama şansı %10 nun üzerinde değildir. bu kaskı polis yada ceza korkusuna değil olası bir kazada hayatımızı düşünerek takmamız gerekmektedir. aslında uygulama çok iyi bir uygulama, ama uygulama biçimi çok kötü bir uygulama. yinede 10 kişide kaskı başına nizami takıyorsa buda bir başarıdır. emniyet teşkilatını kutlamak gerekir.

  7. KASIM dedi ki:

    sayın emniyet müdürüm 14 mayıs mahallesinde ve zafer mahallesinde sokak aralarında motor terörü yaşanıyor. selçuk ta çarşıda herkes kurallara uyuyor ama mahalle araları tam keşmekeş.
    bu arada bir diğer konuda son ses gece yarısı mahallelerde müziklerle gezen araçlar onlara bi çare lütfen

  8. Baron dedi ki:

    Sayın müdürümüzün bu işi başaracağına inanıyorum…Kendisinden ricam da motorlular yanında arabalarla da aşırı hız yapan manita avcılarınada nefes aldırmasın..Biz halk olarak mevki ve mahalleri burada kendilerine söylüyoruz. Özellikle akşam saatlerinde Şehit Yüksel Özülkü caddesi, İnönü caddesi,Ziya Gökalp caddesi, 4009.sokak,4020 sokak,Kobuleti caddesi… artık gereğini arz ederiz…

  9. selçuklu dedi ki:

    resimdeki arkadaşı tebrik ediyorum kask takmaya önem verdigi için

  10. TKIN KALKAN dedi ki:

    MANDINGO DA KASK KULLANIYOR.VE HERKESI KASK KULLANMAYA DAVET EDIYOR…KARTAL

  11. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok sukur 1997 yilindan beri kullaniyorum…. simdiye kadar yapmiyanlari allahtan hepinizi allah korumus yani….!!!!!!

  12. Anonim dedi ki:

    Daha dün 14-15 yaslarinda 2 genç tanaşın karşında duran polislere selam vererek geçtiler. Hangisine yanalım kafasında kask olmamasınamı yaşlarına mı? Benim bildiğim ve selçuk haberden öğrendiğim 3 ölümlü kaza var 1 sene içerisinde. Daha önce manisanın kula ilçesinde görev yapıyordum orda polis hiç affetmiyor ve kask kullanma olayı neredeyse %100.