site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Kask Takmayana Ceza

Selçuk’ta Kask Takmayana Ceza
14.10.2012
A+
A-

Selçuk Emniyet Müdürlüğü’nün Eylül ayı başında başlattığı kask takılması uygulaması kapsamında, 1 Ekim’den itibaren kask takmayan motosiklet sürücülerine yönelik cezai işlem başlattı. İlçede 500’e yakın motosiklet sürücüsüne ceza kesildi.

İlçe genelinde trafik suçlarına karşı etkin mücadele başlatan Selçuk Emniyet Müdürlüğü, park yasağına uymayan sürücüler ile kask takmayan, kaldırım üzerinde seyir eden motosiklet sürücülerinin kullanmış olduğu araçların plakalarına fotoğraflama yapılarak ceza yazılması uygulaması yapıyor.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, vatandaşların mağdur olmaması için trafik işaret ve kurallarına uymaları gerektiğini duyurdu. Çankaya, trafik olaylarında can ve mal kaybının önlenebilmesi amacı ile çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

YORUMLAR
  1. Baron dedi ki:

    Demekki istenince başarılınıyormuş. Mahalle aralarında bile denetim yapan sivil memur arkadaşları gördüm. Görevlerini gayet iyi yapıyorlar. Ama süreklilik önemli. Birde gereksiz yere korna çalanlara, yayalara yol vermeyen angutlara, hız yapanlara da oturtun cezayı… Mahalle aralarında özellikle akşamları alkollü araç kullanan çok var. Zafer ve 14 Mayıs mahallelerinde alkol denetimide yapılsın..

  2. selçuklu..... dedi ki:

    yine adam kayırmacılık başladı sayın emniyet müdürüm geçengün çevirmeye girdim arkamdaki vatandaşın kaskı yoktu ama yinede cezasız bırakıldı……. polis arkadaşlarla arkadaşlık kurmayamı başlayalım ceza yememek için…..

  3. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    emmniyet boyle onemli uygulamalar ile olumlerin ve yaralanmalarin onune geçtigi için kutluyoruz devamini ve surekliligini diliyoruz…

  4. delete dedi ki:

    Kesinlikle göstermelik bir uygulama olduğunu düşünüyorum.Daha önce de bir iki hafta yapmışlardı aynısını sonra bıraktılar.Zaten Selçuklı nickli arkadaşın da dediği ibi adam kayırma var.Lise önleri hala it kopuk dolu.15 16 yaşlarındaki çocukların altında motosiklet vızır vızır dolanıyorlar kasksız.Tamam takanlar var ancak takmayan bir sürü insan var.Ve bir kaç kez denk gelmişti motorize ekipler meslek lisesinin önünde sohbet ederken önlerinden kaç tane kasksız liseli geçti motorla hibirisini de durdurmadılar.İşin tuhafı geçen çocukların çoğu selam vermişti polislere.Kimseyi zan altında bırakmak gibi bir nyetim yok elbette ama biraz daha adil davranılabilir.

    1. Anonim dedi ki:

      Delete kesinlikle göstermelik bir uyguluma olduğunu düşünmüyorum senin bulunduğun yerden öyle görünüyor olabilir yerini değiştirerek bakarsan daha iyi gözlem yapabilirsin ayrıca birini ceza yazılınca herkes senin düşündüğün gibi olmaya bilir bilmiyorum ama ne kadar bu işi yaptın karşıdan bakınca yorumlamak eleştirmek yargılamak kolay bu işi yapan polisler amaçları ceza yazıp insanları mağdur etmek değil insanları daha eğitimli kendi sağlıkları için toplumu ve özellikle motor kullanıcılarını bilinçlendirmektirr saygılarr

  5. Anonim dedi ki:

    bence çok yerinde bir uygulama avrupada yaşayan insanlar bisiklete dahi kask ile biniyorlar. bu zorla olması gerek bir durum değil. her birey kendi hayatını düşünerek motorsiklete binerken kask takmalı. tamam iyi bir kullanıcı olabilirsiniz ancak karşınızdan yada arkanızdan gelen dikkatsiz bir sürücü olabilir. kafa tası çok önemli bir bölgedir bir topru iğne başı kadar küçük bir alanda daha kuvvetli bir darbede sakat kalma olasılıgı çok yüksektir. büyükler olarak küçüklerimize bu konuda örnek teşkil etmeli bu uygulamaya gerek kalmadan bu tip araçlara binerken kask kullanmalıyız. sonuçta bu uygulama emniyette ceza kesen polis için değil biz sürücüler içindir. düşünün artık bizim düşünmediğimiz canı görev yapan polisler düşünyor. bir diger konu polislerin adam kayırma konusu. burası küçük bir ilçe hepimizin birer polis dostu vardır. adam kayırma lafı biraz kaba bir tabirdir. mutlaka ki hepimizin başına gelmiştir böyle bir olay hepimiz bir şekilde idare edilmişiktir. ama unutmayalım ki onlarda görevlerini yapıyorlar. kimi zaman idare etmek kimi zamansa taviz vermemek durumundalar. kolay bir meslek değildir mutlaka polislik. bu gün yerden yere vurdugunuz bu meslek erbabı arkadaşları her başınız sıkıştıgında 155 tuşlayarak ayagınıza kadar getirte biliyorsunuz. askerlik gibi şerefli bir meslektir. lütfen eleştirirken dozunda ve yerinde eleştirelim. onlar birer makine değil bizler gibi kalbi cigeri olan insanlar.

  6. zafer dedi ki:

    birazda aileler çocuklarına sahip çıkmalı 15 yaşındaki çocuguna motorsiklet alıyorlar.aileden yüz bulan çocuk kimseyi dinlemez.şu bir gerçek 1,5 yıldır motosiklet konusunda selçukta çok güzel işler yapyı emniyet.kimse motorsiklet gürültüsünden uyuyomuyordu.kaskada alışacağız.birde çevre ilçelere bakarak yorum yapabilirsiniz fark ortada.

  7. anonim dedi ki:

    yorum yapan arkadaşlar iyi yönünü yazan da var, eleştiren de 1.5 yıldır yapılan uygulamalarda motor uygulamalarından önce çocuğunu motor çarpar kaçar plakası olmadığından kim çarptı bilinmez çocuk sakat kalır.Şimdi bütün hepsinde plaka var kazalar azaldı. ayrıca sokak aralarında exsozu açık motorlar pır pır dolaşır hastası, yaşlısı ve yeni doğmuş çocuğu evden zıplar küfürederdi herkes şimdi bütün exsozlar kapandı.kask herkes takmıyordu buda başarıldığını görüyorum. buda eleştirenlerin bile şağlığı düşünüldüğünden motorcu polisleri tanırım hiçbiri kimseyi kayırmadığını biliyorum hiçbirinin kimseden mefati olmadığını ve görevini en iyi şekilde yapıyorlar. motorcu polisler çıktı da Selçuk biraz nefes aldı.Benim oğlumu bile 2 defa uyardılar hatta eve kadar gelip söylediler, Mecburlar mı?, ama benim oğlum aynı hatayı yapınca yazdılar onların bu işi yaparken ilk önce ceza olmadığını ilk önce diyalog ile çözmek istediklerini çare yoksa ceza yazdıklarını biliyorum. bazılarını kayırdı dediklerininide belki devfalarca ceza yazmışlardır.bunu ben kendimden biliyorum çünkü bana çocuğum hakkında amacımız çocuğunuzu bu yanlış motor kullanımdan men etmek onu cezalandırmak değil diğer baba anneler bile kaçı çocuğuna söz geçiriyor .Polisler ne yapsın ellerinden gelen en iyisini yapıyorlar önüne gelene ceza yazmakla olmuyor bu işler. Anne ve babalara en büyük iş düşüyor.Ya motor vermicekler ya iyi eğitecekler.yada çocuklarını takip edecekler. ben şahsen başta amirleri olmak üzere onlara teşekkur ediyorum.