site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Kadın Başarı Hikayeleriyle Dolu Bir Gün‏

Selçuk’ta Kadın Başarı Hikayeleriyle Dolu Bir Gün‏
25.03.2016
A+
A-

Tobb İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyeleri Selçuk’taydı.

Selçuk Ticaret Odası kadın girişimciliğini artırmak için yaptığı çalışmalarda hız kesmiyor. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kadın girişimciliğini artırmak amacıyla faaliyetlerde bulunan STO’ya bir destek de TOBB İzmir Kadın Girişimciler İcra Kurulu’ndan geldi.

İzmirli işkadınlarından oluşan TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ve beraberindeki İzmir’de farklı sektörlerde başarısını kanıtlamış 24 kurul üyesi iş kadını Selçuk’a geldi. Selçuk Kadın Girişimciler Kurulu temsilcisi Berru Akbıyık , STO Genel Sekreteri Filiz Acargil ve Tanıtım Basın Danışmanı Berrin Dereli tarafından karşılanan İzmirli işkadınları önce Şirince’yi gezdiler, sonra yine bir başarı hikayesi yaratan Selçuklu kadın girişimci Hatice Mercan’ın restoranında yemek yediler.

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’nun yemekte buluştuğu kadın girişimciler Başkan Yolcu’yu ve nezdinde STO’yu kadın girişimciliği destekleyici faaliyet ve çalışmalardan dolayı kutladılar. İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel İzmirli kadınların üretken ve kararlı olduklarını belirterek kadınların en ufak destekle ciddi yollar katettiklerini ekonominin temel direğinin kadınlar olduğunu söyledi. STO Başkanı Koray Yolcu “kadınlar işhayatında son derece disiplinli ve azimli. Detaycı ve yaratıcı yönlerini de eklediğimizde girişimcilik için şartların uygun olduğunu görebiliyoruz. En ufak destekle mucizeler yaratan kadınlarımız var. Bunlara defalarca şahit olduk. Oda olarak Selçuk’ta girişimciliği artırmak için yaptığımız çalışmalarda özellikle Selçuklu kadınlarımızın ilgisiyle karşılaşıyoruz. Bu bizi mutlu ediyor.” dedi.

STO BAŞKANI VE İZMİRLİ KADIN GİRİŞİMCİLER YİNE BİR KADIN GİRİŞİMCİNİN AÇTIĞI KIRTASİYE DÜKKANININ KURDELASINI BİRLİKTE KESTİLER

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu bir dizi inceleme ve toplantı için Selçuk’a gelen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ve İzmir’in başarılı işkadınlarından oluşan kurul üyeleri ile birlikte kadın girişimci Aslı Şengül’ün Belevi’nde kurduğu işyerinin açılışını birlikte yaptılar.

Selçuk Ticaret Odası’nın KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak Selçuk’un Belevi Mahallesinde iş kuran kadın girişimci Aslı Şengül’ün kırtasiye dükkanının kurdelasını birlikte kesen Yolcu ve Öztezel, Aslı Şengül’ü tebrik ederek, bol ve bereketli kazanç temennisinde bulundu.

STO Başkanı Koray Yolcu kadınların ekonominin gelişmesinde çok önemli özelliklere sahip olduğunu kaydederek yaratıcı ve disiplinli yapılarıyla başarıya ulaşmalarının daha kolay olduğunu vurguladı. Yolcu Selçuk’ta düzenlemiş oldukları Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerinin meyvelerini almaktan mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Şimdiye kadar açtığımız kurslardan 110 kadın yararlanmış. Bu sayı bizim için güzel bir rakam ancak yeterli değil. Daha fazla olmasını arzu ediyoruz. Kendini geliştirmek, ufkunu açmak isteyen kadınlarımızı önümüzdeki aylarda başlayacak eğitimlerimizden daha fazla yararlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Selçuk’un Belevi mahallesinin ilk kırtasiye mağazasının açılışına katılan İzmirli iş kadınları hemcinslerinin açtığı işyerini desteklemek için siftah alışverişi yaptılar, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tobb-İzmiR(2)

Tobb-İzmir(3)

Tobb-İzmir

YORUMLAR
  1. fethi dedi ki:

    Koray bey lütfen bir dahaki dönemde belediye başkanlığına aday olun! genç, bilgili ve Selçuku bilen biri bu kurumun başına geçsin artık.