site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta İşgaliye Bilmecesi

Selçuk’ta İşgaliye Bilmecesi
27.05.2014
A+
A-

SELCUK-ISGALIYE

Selçuk ilçesinde kısa süre önce gerçekleşen yerel seçimlerde Belediye Başkanlığının el değiştirmesi sonrası başlayan uygulamalar esnafın tepkisine neden oluyor.

Gerçekleşen seçimler öncesi Selçuk esnafına büyük vaatlerde bulunarak, işgaliye ve katı atık ücreti konularını derhal çözüme kavuşturacaklarını söyleyen çiçeği burnunda Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı seçimden hemen sonra “Esnafımızın Dikkatine” başlığı ile bir el ilanı dağıtıp işgal harcı ücretlerini 0.75 TL olarak uygulayacaklarını bildirmişti. El ilanları ve bazı yerel gazetelerde çıkan haberlerde Selçuk Belediyesi’nin işgaliye ücretlerini indirdik demesine karşın, esnaflar eskisine göre iki kat fazla işgaliye ödediklerini söylüyorlar. Tek taraflı ve yağcılık peşindeki bazı yerel gazetecilerin meslek etiğine uymayan haberler yapmasına tepki gösteren esnaf “biz lafa değil icraata bakarız” diyerek hazırladıkları dilekçeleri SESO yetkililerine ilettiler. Kendilerine peş peşe gelen dilekçeler sonrası harekete geçen Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yöneticileri esnafı dolaşarak şikâyete konu olan durumu yerinde ve muhataplarından dinlediler. İncelemeler sonrası bilgi aldığımız SESO yetkilileri, başta katı atık ücretleri ve işgal harçları olmak üzere esnafın birçok sorununun kangren halini aldığını, buna karşın kimsenin bekleyecek gücünün kalmadığını söyleyerek esnafın tepkisinin haklı olduğunu söylediler. Kısa süre önce Selçuk Belediye Başkanı ile gerçekleşen görüşme sonrası esnafın sorunlarını kapsayan bir rapor hazırlamaya başladıklarını söyleyen esnaf temsilcileri, SESO Yönetim Kurulu Üyelerinin destekleri ile hazırladıkları bu raporda esnafın bütün sıkıntılarını ayrıntılı olarak kaleme aldıklarını söyledi. Raporu başta Selçuk Belediyesi olmak üzere bütün ilgili kurumlara ileteceklerini söyleyen SESO yetkilileri, esnaf ve sanatkârın son dönemlerde büyük sıkıntı yaşadığını ve küçük esnaf lehine iyileştirmelerin acilen hayata geçmesi gerektiğini söylediler.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    El insaf… Bakıyorum da o işgaliyeleri eski başkan zamanında paşa paşa ses çıkarmadan ödeyenler nedense Sn. Zeynel Bakıcı görevi başlayınca isyan etmeye başlamışlar hiçbir şey birdenbire olmaz her şeyin bir vakti vardır Sn. Zeynel Bakıcı göreve geleli daha 2 ay oldu elbet düzenlemeler yapılacak ama dediğim gibi her şeyin bir vakti var

  2. deliruzgar dedi ki:

    tansaş ın önündeki segaş büfesini bile kaldıramadılar. seçimden önce her hafta yazan gazeteciler uykuya daldı galiba.

  3. Anonim dedi ki:

    Bu eleştiriler hep olacak %36 ile seçilmiş olabilir ama onu seçmeyen %64 var karşısında. Bunlara göğüs germek ve o kişilere göre düzenlemeler yapmak onun görevi olmak zorunda. Yoksa 5 sene maaş alır misafir gibi oturur gider…

  4. Anonim dedi ki:

    Eskiden Vefa yalakaları vardı şimdide Zeynel yalakaları türedi. Esas olan her zaman her zeminde yiğitce doğruyu söylemek.

  5. ESNAF dedi ki:

    30 MARTTAN ÖNCE 90 TL ÖDÜYORDUM ŞİMDİ 112,5 TL ÖDÜYORUM AYNI YERE
    METREKARE FİYATI 30 MARTTAN SONRA 1,5TL’DEN 0,75TL DÜŞTÜ…………….

  6. Anonim dedi ki:

    Sorun işgaliye bedelinin miktarı, ödenmesi yada ödenmemesi,eski veya yeni başkanda değil, işletmelerin kimilerinde 30’a yakın masaları var koca meydanlar masa dolu onlarada göründüğü gibi yazılıp yazılmamasında

  7. Anonim dedi ki:

    Yeni belediye başkanından konutlardaki katı atık tutarını da düşürmesini bekliyoruz. Eski başkanın Selçuklulara hediyesi olan İzmir’deki en pahalı katı atık tutarını ödemek istemiyoruz.

  8. ANONİM dedi ki:

    Kale nin onünde kollarını bağlayıp o dikdörtgen gülüşün poz vermekle olmuyor sizin karanlığa boğduğunuz kalemizin neden ışıkları yanmıyor İzmirden gelirken kale görünmüyor simsiyah

  9. fiko dedi ki:

    Meydanlarda atmak kolaydi eee ne oldu bu nasil bir indirim gelen gideni aratirmis bosuna dememisler ben lafa bakmam icraata bakarim ama malesef yok…

  10. ŞAFAK dedi ki:

    Bekleyelim görelim.daha iki ayını doldurmamış bir yönetim bu.

  11. tekin dedi ki:

    İKİ AYLA NE İLGİSİ VAR.OTURDUĞU YERDEN BU HARÇLARI KALDIRAMAYACAĞINI SEÇİMDEN ÖNCEDE BİLİYORDU ZEYNEL BAKICI, ŞİMDİDE KALDIRAMICAK, AKSİNE ARTTIĞINI DİLE GETİRİYOR BÜTÜN ESNAFLAR..SELÇUK HALKINI SALAK YERİNE KOYMAYIN..HAVANDA SU DÖVÜYOR BAŞKAN..ACINACAK DURUMDA RESMEN YAZIK.

  12. Anonim dedi ki:

    Siz 8 eylül gazı ile konuşmaya alıştınız. Kendiniz uyanın uyanık kalın. Daha şimdiden dünya para puf oldu bile. İtiraz edin hesap sorun. Ne vefa ne zeynel. Yaşasın esnaf dayanışması.

  13. Anonim dedi ki:

    Durmak yok yola devam vatandaşa yoksula düşene muhalefet olana kaktırmaya devam hazır hedef nefes almaya bile vergi alıcakar…!!!!

  14. ahmet dedi ki:

    Başkan geleli daha 2 ay olmuş başlamışlar hemen

  15. selcuklu dedi ki:

    Eskiden 5 masa atan simdi 15 masa 10 masa atan 25 masa olmus elbetteki her bir masanin ucreti olacaktir sayin esnaf arkadaslar isgalin bedeli vardir ve bu bedel odenmek zorundadir eski yada yeni başkan ayrimi olmaz siz yollari gecilmez hale getirmissiniz gecilecek yol kalmamis ilk once her esnafin isgaliye olarak kullanabilecegi alanin bir üst sinir ayarlamasi yapilmasi zorunludur ondan sonra duzen saglanir fazla yer isgali esnafi ve gorevlileri zor durumda birakir sonrada boyle yazisırız……..

  16. Anonim dedi ki:

    Selçuklu sen esnaf olmadığın gibi birde taraflısın. Git komşu ilçeleri gez bizim kadar boş ve az işgal edilen bir çarşı var mı bak bakalım. Esnafa haksızlık ediyorsun. AKP’nin yumuşak kıvırmalarını artık yemeyiz kusura bakmayacaksınız.

  17. Anonim dedi ki:

    Selçuklu…. cicim ayları bitiyor. Bundan sonraki işin sürekli parlatma ve cilalama olacak…

  18. Anonim dedi ki:

    belediyenin kasası boş olmasaydı belki düşerdi ama şuan zor arkadaşlar zamanla olur

  19. Anonim dedi ki:

    Belediyenin kasası boş ama şimdiye kadar işe alınanlar 80 geçmiş. Daha sırada 500 kişi var….

  20. Anonim dedi ki:

    kasa boşmuş?? Ankaradan para istesinler seçimde bol bol atıyorlardı.
    2 numara büyük geldi bunlara.. “selçuk belediyesi”

    bol bol mazeret üretecek, hiç bir iş yapamayacaklar..
    yazık oldu Selçuk a..

  21. Torpilin gözü kör olsun dedi ki:

    Bundan birkaç sene öncesinde belediyeye personel alımı vardı. İletişi uzmanlığı için başvurumu yaptım. Belgelerim tamdı eğitimim de isteneni fazlasıyla karşılıyordu. Ama belediyede tanıdığım yoktu. Sonuç baştan belliydi ama bir umut sınava girdim. 89 puan aldım yanılmıyorsam iletişim uzmanlığı için sınava girenler arasında 1. ciydim üstünden çok zaman geçti yalan olmasın. Sonuç beklediğim gibi oldu ve işe alınmadım. Torpillininn birisi girdi benim veya bir başkasının hakettiği işe. O zaman chp vardı. Sözde torpille, adam kayırmayla, hırsızlıkla, yolsuzlukla mücadele eden chp. Ben değilsem bile bir başkasının hakkını çaldılar. Şimdi de aynı. Belediyeye yine tanıdıkları doldurdular. Akp de Chp de aynı. Akp din üzerinden prim yapıp milletin gözünü boyuyor chp Atatürk üzerinden. Ey Akp Ey Chp bu dünya size kalmaz Süleyman’a kalmadı. Bırakın adam kayırmayı milletin hakkını yemeyi artık.

  22. çarşı dedi ki:

    arkadaşım belediyeye gircem diye uğraşmıssın aranan özellikler en az 100 dönüm arazi veya tanınmış gariban ailelerin cocuğu olacaksın veya emekli olacaksın sende bu özellikler yoksa hiç uğraşma olmazzzzz

  23. Anonim dedi ki:

    “Torpilin gözü kör olsun” çok haklısın. Benzer hikayeler çok. Ne desek gevezelik olur çünkü özetlemişsin. CHP ile AKP fark etmiyor. Çalışarak icraatla öne çıkanlara destek vermek gerek. Millet sızlanıyor ama seçim gelince hemen AKP veya CHP’ye çıkar için yanaşıyorlar. Alın işte size müstahak.