site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta İş yerlerine hijyen denetimi

Selçuk’ta İş yerlerine hijyen denetimi
18.06.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olağan gıda denetimlerine devam ediyor. Yıllık denetim programı gereğince geçtiğimiz hafta restoran ve kafelerin denetlenmesinin ardından, bu hafta da ekmek fırınları denetlendi. Gıda mühendisi ile gıda teknikerinin yanı sıra zabıta ekiplerinin de görev aldığı denetimlerde işletmelerin unlu mamul üretiminde kullanıldıkları ürünlerin saklama koşulları, ürün gramajı, personel hijyeni, ürünlerin son kullanma tarihîlerinin kontrolü gibi pek çok başlık altında söz konusu işletmeler denetlendi.

Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yıllık denetim programı çerçevesinde yapılan denetimlerde ilgili yönetmeliklere göre uygun olmayan detaylar konusunda işletmeler uyarıldı. Vatandaşların sağlığı ve hijyenik gıdalar tüketmeleri için yapılan denetimlerin devam edeceğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Gıda ürünleri üreten işletmelerde hijyen olmazsa olmazdır. Ekiplerimiz birbirinden farklı yönetmeliklere göre gıda satan işyerlerini sürekli ve belirli periyotlarda denetliyor İşletmelere ve imalatçılara gerekli uyarılar yapılıyor. Denetimlerimiz her zaman sürecek. Amaç vatandaşımızın sağlığını korumaktır. Bu amacı dikkate alan ve sağlıklı koşullarda işini sürdürme titizliği gösteren esnafımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.