site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta İş Güvenliği Semineri Verildi

Selçuk’ta İş Güvenliği Semineri Verildi
09.09.2013
A+
A-

selcuk-ticaret-odasi-seminer (5)

İş sağlığı ve güvenliği yasası bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının İşverenlere Getirdiği Yükümlülükler İş Güvenliği Uzmanı tarafından Selçuklu Esnaf ve İşletmecilere Anlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Odası ve Esnaf Odası işbirliği ile İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası hakkında bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının işverenlere getirdiği yükümlülükler ve yapılması gerekenlerinin anlatıldığı toplantıya Ticaret Odası ve Esnaf Odası üyeleri ile mali müşavirler katıldı.

YASA İŞVERENE “RİSK ANALİZİ”, “ACİL EYLEM PLANI” VE ÇALIŞANLARA EĞİTİM GİBİ YÜKÜMLÜLÜKLER GETİRDİ
İş Güvenliği Uzmanı Bahar Cinel Uyar yaptığı sunumda yasanın işverene ne gibi yükümlülükler getirildiğini anlattı. Yasanın bazı unsurlarının 2014 ve 2016 yılından itibaren geçerlilik kazanacağını söyleyen Uyar, kamuoyunda kanunun tamamının ertelendiği yönünde bir kanı olduğunu ancak bunun yanlış olduğunu belirtti.

İşverenlere 2013 yılından itibaren “Risk Analizi”, “Acil Eylem Planı” ve çalışanlara eğitim gibi konularda mevcut yasayla çeşitli yükümlülükler getirildiğini söyleyen İş Güvenliği Uzmanı Bahar Cinel Uyar, bunların yerine getirilmemesi durumunda işverenler idari para cezalarına maruz kalabilirler uyarısında bulundu. Uyar, “çalışanlarınızın arasında iş güvenliği uzmanı niteliğinde bir çalışanınız varsa o kişiyi görevlendirebilirsiniz. Bununla birlikte risk analizi, acil eylem planı ve çalışanlara eğitimler verilmesi gibi yasanın getirdiği yükümlülükleri yerine getirmeniz gerekiyor. Ortak sağlık ve güvenlik biriminden bu hizmetlerin alınması hem daha kolay hem de ekonomik” dedi.

İŞ KAZALARININ %98’İ ÖNLENEBİLİR KAZALAR
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Tanıtım Koordinatörü Tanju Anaklı ülkemizde her yıl ortalama 80 bin iş kazası olduğunu ve bin insanımızın bu kazalarda hayatını kaybettiğini söyledi. Bu kazaların %98’inin önlenebilir kazalar olduğunu belirten Anaklı, iş sağlığı ve güvenliğine yapılan her yatırımın orta ve uzun vadede işletmeye geri döndüğünü belirtti. Yanında 1 kişi dahi çalıştıran her işletmenin 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle bu yasa kapsamında olduğunu söyleyen Tanju Anaklı sunumunun ardından toplantıya katılanların sorularını yanıtladı.

selcuk-ticaret-odasi-seminer (1)

selcuk-ticaret-odasi-seminer (2)

selcuk-ticaret-odasi-seminer (3)

selcuk-ticaret-odasi-seminer (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.