site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta İnançlar Özgürce Yaşanıyor

Selçuk’ta İnançlar Özgürce Yaşanıyor
24.08.2015
A+
A-

3

Selçuk’ta inançlar özgürce yaşanıyor. Hristiyan Alemi için Kudüs’ten sonra dünya üzerindeki en kutsal yer kabul edilen Selçuk, inançların öylesine iç içe geçtiği bir yer ki; ilçede gece tarihi su kemerlerinin altında Kur’an-ı Kerim okunurken; ertesi sabah Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı kutlanabiliyor. KısacasıSelçuk’ta inançlar özgürce yaşanıyor.

Selçuk sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerle tüm dünyaya adını duyurmuş bir ilçe olmanın ötesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne adını dört bileşenle yazdırdı. Artemis Tapınağı, Saint Jean Kilisesi, İsabey Cami gibi üç farklı döneme ve dine ait yapının Selçuk’un içinde olması dahi tek başına göz önüne alınırsa UNESCO kararının şaşırtıcı sayılmaması gerekiyor.

İstasyon Meydanında Kur’an Ziyafeti, Meryem Ana’ da ayin

8500 yıllık tarihi boyunca onlarca medeniyete, kültüre ev sahipliği yapan Selçuk, bugün de inanç turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Geçtiğimiz Cuma gecesi Selçuk İlçe Müftülüğü ve Selçuk Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Kur’an Ziyafetinde” İstasyon Meydanı’nda yer alan tarihi su kemerlerinin altında onlarca Selçuklu ve İzmirli bir araya geldi. Son günlerde ülkemizde meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz ve vatandaşlarımızın ruhuna dualar edildi. Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından ertesi gün de Selçuk’ta Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı kutlandı. Katolik ve Ortodokslar için kutsal kabul edilen Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı, Selçuk’taiki farklı yerde; Meryem Ana Evi ve Şirince Mahallesi’nde yer alan Dimitrios Kilisesi’nde kutlandı.

Selçuk’un özgür yapısına teşekkür

Fener Rum Patriği I. Bartholomeos geçtiğimiz şubat ayında Aziz Yuhanna Yortusu’ nu yönetmek için Selçuk’a gelmişti. Gerek Patrik Bartholomeos, gerekse Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi dolayısıyla Şirince’de düzenlenen ayini yöneten İzmir Ortodoks Kilisesi Başpapazı Kyrillos Sykis inançların Selçuk’ta özgürce yaşanabildiğine dikkat çekti. Bartholomeos ve Sykis ‘in ortak söylemlerinde Selçuk’un özgür yapısına ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya takdir vardı.

Başkan Bakıcı bin yıllık geleneği tekrar başlattı

Göreve geldiği günden itibaren Selçuk’un inanç turizminin dünyada önde gelen merkezlerinden biri olması gibi önemli bir misyon edinen Başkan Bakıcı, “ Selçuk’ta her inancın özgürce yaşanması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni eksiksiz yerine getirmek istiyoruz. Selçuk barışın, kardeşliğin ve özgürlüklerin yaşandığı bir kent olmak zorundadır. Var olan bu düşünceyi bizler daha üst noktalara taşıma gayretindeyiz” dedi.

“Gelenekler devam etsin istiyoruz”

Son iki yıldır Selçuk’ta yapılan Aziz Yuhanna Yortusu’nun sürekli hale gelmesi önerisini sunan Başkan Bakıcı “Bin yıllık ayin geleneğinin tekrar Selçuk’ta başlatma önerimiz sıcak karşılanmıştır. Bu kapsamda inançlarını özgürce yaşamak isteyen yurttaşlarımız ilçemizde ayinlerini gerçekleştirme imkanı bulmaktadır. Bundan son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Selçuk’un inanç turizminin merkezlerinden biri olması yolunda kararlı tutumunu sürdürecektir. İnanç özgürlüğü konusundaki samimiyetimizin bilinmesini istiyoruz “diye sözlerini tamamladı.

Selçuk Belediyesi Basın Bürosu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.