site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta her mahalleye bir oyun

Selçuk’ta her mahalleye bir oyun
19.02.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Selçuk Belediye Tiyatrosu oyunlarını Selçuk’un mahallelerine taşıyor. 21 Şubat Pazar gününden itibaren her pazar “Zıpır Ali’nin Lambası” adlı oyun Selçuk’un mahallelerinde çocuklarla buluşacak. Her pazar farklı bir mahallede hizmet birimi, düğün salonu veya mahalle meydanında sahne alacak oyun ile Selçuk’un mahallelerinde yaşayan çocuklar tiyatro ile buluşacak. Çocukları sevindirecek bu buluşmanın ilk adresi Belevi Mahallesi olacak.

Her mahallede her pazar bir oyun

Kurulduğu günden bu yana çocuk oyunlarına ayrı bir önem veren Selçuk Belediye Tiyatrosu ilk olarak çocuk oyunlarını Selçuk’un yeni mahallelerine taşıyor. Selçuklu tiyatrocu merhum Hasan Öztürk tarafından kaleme alınan “Zıpır Ali’nin Lambası” adlı oyun ilk Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde çocuklarla buluşacak. Her mahallede saat 14.00’de başlayacak oyunlara başta çocuklar olmak üzere tüm mahalle halkının davetli olduğunu söyleyen Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt; “ Selçuk Belediye Tiyatromuz, birbirinden güzel faaliyetlere imza atmaya devam ediyor. Tiyatromuz şimdi de Selçuk’un yeni mahallelerine giderek çocukları ve bölge halkını tiyatro ile buluşturacaklar. Başkanımız Sayın Zeynel Bakıcı “eskiden belde yada köy olan yeni mahallelerimizde tiyatro oyunu izlemek için ilçe merkezine gelemeyen çocuklarımızın da mutlaka tiyatroyla tanışmasını istedi. Oyun izlememiş hiçbir çocuğumuz kalmasın” talimatınıbaşarılı çalışmalar ortaya koyan Tiyatro Topluluğumuz yerine getirecek. Özveriyle çalışan tiyatrocu arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi debu vesileyle özellikle kutlamak istiyorum” dedi.

Oyun Takvimi
“Selçuk Belediye Tiyatrosu Geziyor” etkinliği kapsamında “Zıpır Ali’nin Lambası” adlı oyunun sahne alacağı mahalle ve yerler şöyle:

21 Şubat Pazar Belevi Düğün Salonu
28 Şubat Pazar Acarlar Selçuk Belediyesi Hizmet Birimi
6 Mart Pazar Çamlık Selçuk Belediyesi Hizmet Birimi
13 Mart Pazar Havutçulu Selçuk Belediyesi Hizmet Birimi
20 Mart Pazar Gökçealan Selçuk Belediyesi Hizmet Birimi
27 Mart Pazar Zeytinköy Köy Meydanı

koyler_tiyatro

YORUMLAR
  1. Ali Murat dedi ki:

    İlçe merkezinde niye yok?

  2. selçuk dedi ki:

    siz zaten iş yapmaya değil oyun oynamaya gelmişsiniz. beyler 2 yıl oldu daha tıkınız yok belediye 25 yılda bir yığın yatırım yaptı bu kadar borç görmedi. belediyeyi iş bulma kurumuna çevirdiniz. vasıflı vasıfız demeden işçi istihdam ediliyor. orası babanızın yeri değil ona göre hareket edin yoksa bunun vebalini ömür boyu bu halka ödeyemezsiniz.

  3. anonim dedi ki:

    Karagöz hacivat oynatsınlar belediyede yeterince oyuncu var dışarıdan oyuncu almasınlar…

  4. selçuk'lu dedi ki:

    Bu kadroya ne olacak biri okula alırlarsa tabi ki diğer kaymakamlığa yine evrak memurluğuna olan Selçuk halkına olacak enkaz o zaman olacak açığa çıkacaktır.