site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Hayatını Kaybeden Öğretmenler Mezarı Başında Anıldı

Selçuk’ta Hayatını Kaybeden Öğretmenler Mezarı Başında Anıldı
04.03.2015
A+
A-

selçuk lisesi mezunları 4

Selçuk Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri hayatını kaybeden öğretmenlerini mezarı başında dua ederek andılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği işletiminde olan Ahmet Ferahlı Parkında buluşan Dernek üyeleri, Selçuk Mezarlığına yürüdü. Burada ilk olarak Selçuk’un yakından tanıdığı ve sevilen öğretmenlerinden Betül Eraltuğ’un mezarı başında dua eden grup, daha sonra yine ilçe halkının yakından tanıdığı Nurul Gündüz için dua ettiler. Selçuk’ta siyasi kimliği ile oldukça iz bırakmış olan öğretmenlerden Mustafa Adıgüzel için de dua eden grup, daha sonra mezarlıktaki tüm ebediyete göç eden öğretmenler için dua ettiler.

Diğer öğretmenlerin de olduğu gibi Betül öğretmenin herkesin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu belirten Selçuk Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yıldız, “Betül hocamız sadece bize öğretmenlik yapan, hayatı gösteren, bize hayatı hazırlayan insandan öte bize adamlığı da öğretti. Öğrencilerini, çocuklarını adam olmuş görmekten büyük bir keyif duyan bir insandı. Bizi Atatürk devrimlerine inanan, ilerici, demokrat insanlar olarak yetiştirdiler. Biz de bu hedefte yürüyeceğimize ve ona layık olmaya çalışacağımıza onun huzurunda bir kez daha söz veriyorum. Bu anlamda ebediyete göç eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

“Babamı sizlerden dinlemek beni mutlu ediyor”

Selçuk’ta siyasi kimliği ile tanınan dönemin SHP’den Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Adıgüzel’i mezarı başında anan ve onun için dua eden Selçuk Lisesi Mezunları Derneği üyeleri, onu hem öğretmen kimliği, hem de siyasi kimliği ile oldukça sevilen bir kişi olarak tanındığını belirttiler. Babasıyla yaşadığı çocukluk yıllarını anlatan ve o dönemi çok iyi hatırladığını belirten Mustafa Adıgüzel’in oğlu Caner Adıgüzel, gençlik yıllarında sadece baba-oğul değil, arkadaşı da olduğunu ve bu arkadaşlığın dostluğa dönüştüğünü anlattı. Babasını anlatırken oldukça duygulu anlar yaşayan genç siyasetçi Caner Adıgüzel; “Aslında ben babamı sizlerden tanıyorum. Babam bana kendini belli ölçüde açardı. Ama ben babamı öldükten sonra daha iyi tanıdım. İnsanların anlatımlarından tanıdım. Babamın bana verdiği en büyük şey; dürüstlük kavramı, onur kavramı, ilkeli olma kavaramı, bize 19 yılda bıraktıkları bunlardı. Keşke daha fazla tanıyabilseydim, keşke daha fazla beraber olabilseydim ve keşke bugünü birlikte yaşayıp mücadele edebilseydim. Bu anlamda böyle bir anma etkinliğini düzenleyen Selçuk Lisesi Mezunları Derneğine teşekkür ediyorum” dedi.

selçuk lisesi mezunları 1

selçuk lisesi mezunları 3

selçuk lisesi mezunları toplu foto

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Selçuk böyle görüntülere kaç zamandır hasretti.Düzenleyen ve katılan herkese çok teşekkür ederim.Yeni kuşaklara örnek olmasını dilerim.

  2. siyasetci dedi ki:

    Keşke rahmetli siyaseti adam gibi yapmak için çaba sarf eden Mustafa ADIGÜZEL’e sahip çıkabilseydik.Siyasetten para kazanmayı hiç düşünmedi biliyorum.Kazanması içinde her türlü olanağa sahip olanlar görmezden geldi.

  3. Doğrucu Davut dedi ki:

    Emeği geçene, iştirak edebilene, gönlü “benim gibi” orada olan herkes tebrikler…

  4. Anonim dedi ki:

    selçuk lisesi dernek başkanını ve yönetim kurulunu tebrik etmek isterim.hocalarına saygıyı unutmadıkları için -üniversite öğrencilerine burs veriyormuşlar.Buradan ilan edin hesap numarasını biz de yardım edelim.o çocukların yüzü suyu hürmetine gözlerinden öpüyorum ,

  5. selçuğun değerli sadece lise öğretmenlerimi var diğer vefat eden başöğretmenleri niye ziyaret etmediz ayrımcılık yapmayalım onlarında selçuğa derin izleri var

    1. selcuklu dedi ki:

      bu olaydan bu eleştiriyi mi çıkardın katılsaydında katkı koyup fikir verseydin gidilirdi. selçuk lisesi mezunları derneği düzeniyor altını çiziyorum selçuk lisesi anlarsan bay çok bilmiş