site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Halk Günü Toplantıları Devam Ediyor

Selçuk’ta Halk Günü Toplantıları Devam Ediyor
12.07.2014
A+
A-

selcuk-halk-gunu (5)

Halk günü adında her hafta Perşembe günleri 14:00 ile 17:30 saatleri arasında halk ile bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bu haftada vatandaşların sorunlarını dinleyerek samimi cevaplarda bulundu.

Bu hafta dördüncüsü yapılan toplantıda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı Halk Günü toplantısında belediye başkan yardımcıları ve daire amirleri ile birlikte Selçuk halkının sorunlarını dinledi.

İşsizlik, Çamlık Köyü’nde yol yapımı, Şirince yolu üzerindeki aydınlatma, Abuhayat Deresinin ıslahı, Kütüphanenin tekrardan açılması, Pamucak sahilinin hareketlendirilmesi, Meryem ana Evi’ne ulaşımın sağlanması, Dutlu yolun düzenlenmesi ve spor aletlerinin bakımı, Tur otobüslerinin güzergahlarının değişmesi , yeni hastane projesi, su faturalarından alınan katı atık vergisine kadar birçok konu üzerinde vatandaşlar istek ve taleplerini bildirdi.

Selçuk’u deniz ile barıştıracağız

Toplantı sırasında bir vatandaşın Pamucak’taki terk edilmişliği aktarması üzerine Başkan Bakıcı bu konuda bir proje hazırladıklarını belirterek “ Halkımızı deniz ile barıştırmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz bu alanda çalışma yapıyor. Projemiz hazır. Pamucak sahili sit alanına girdiği için projeyi kurula göndererek onaylanmasını bekleyeceğiz. Projeye göre Pamucak ve Pananos’ ta 300 ‘er metre aralıklar ile büfeler yer alacak. Ayrıca burada duş yerleri ve soyunma kabinleri de olacak. Pamucak daha çok yaşanabilir bir hal alacak. Gerekir ise ücretsiz servis sistemi bile uygulayabiliriz. Selçuk’u deniz ile barıştıracağız” dedi.

İstihdam Artacak Müjdesi

Toplantıda en çok gündeme gelen konulardan biri işsizliğin olması üzerine Başkan Bakıcı bu konu da çalışmalar yaptıklarını 200-250 kişilik istihdam sağlayacakları bir proje hazırladıkları müjdesini verdi. Projeyi yürüten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel konuyla ilgili bilgi vererek ” Dijital arşivleme ile 2015 yılının ortalarına doğru 200-250 kişilik istihdamın yaratılacağı bir iş alanı oluşturacağız. Burada tüm kurumların evraklarının bilgisayar ortamında taranarak arşivlenmesi sağlanacak. Böylelikle Selçuk’taki istihdam sayısı artacak. Diğer kurumlar ile birlikte işsizlik sorununa bir nebzede olsa çözüm sunmuş olacağız” dedi.

Meslek Edindirme Kursları Açılacak

Başka bir vatandaşın Selçuk’ta kadınlara yönelik kurs açılması isteği üzerine Kültür ve Sosyal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, konuyla ilgili 3 proje hazırladıklarını birincisinin Kadın Eğitim Ve Gelişim Merkezi, ikincisinin Akademi, üçüncüsünün ise Sosyal Market olacağını dile getiren Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel “ Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi projemizde kadınlarımız psikolojik, sosyolojik, hukuki yönden destek alacak Kadın hakları ile ilgili tüm yasal haklarını bilecek. Bu projemizi bir ay içerisinde hayata geçireceğiz. İkinci projemiz Akademi de ise el becerileri ve meslek edindirmeye yönelik kurslar düzenleyeceğiz. Üçüncü sosyal market projemizde ise de kişiler tarafından verilen kıyafetler terzi ve temizleme ekibi tarafından tekrar kullanılabilir hale getirilerek, ihtiyaç sahibi kişilere sunulacak” dedi.

Özel görüşme talebinde bulunanlarla da tek tek bir araya gelen ve taleplerin çözümü konusunda ilgili birim amirinden açıklama alan Başkan Bakıcı, Halk Günü’ne katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

selcuk-halk-gunu (1)

selcuk-halk-gunu (3)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    pamucaka ücretsiz servis sistemi demişsin başkan e biz dolmuşçular ne yiyecez o zaman

    1. Anonim dedi ki:

      Meryemana yada teleferik yapacakmış, taksiciler yandı. Metroyu getirecek Selçuk Efes yandı….Kuşadasına da hava yolu ulaşımı sağlar. Yandı gülüm keten helva.

    2. Anonim dedi ki:

      taksi şehiriçi en son 10 tl (şehiriçi müşteriye taksicinin eyvallahı yok),meryemana 50-60 ,pamucak 50TL, dolmuş bekleseniz zaten dolmuş pamucaktaki otellere hizmet ediyor. burçun orda duran müşteriye eyvallahı yok. ne bilet ne fiş hiçbirşey yok ortada. eee… nerden sömürceğinizi şaşırmışsınız.

  2. Anonim dedi ki:

    hep boş vaattler hep sözde kalan laflar icraat yok icraat

    1. cnyt cygr dedi ki:

      4 ayda çocuk doğmaz.bekle gör.

  3. Anonim dedi ki:

    efesi bitirdiniz sıra pamucagamı geldi

  4. Vatandaş dedi ki:

    Bir kerede memnum kalın başkanın yaptıklarından nasıl bir hazımsızlıktır bu

    1. Anonim dedi ki:

      İktidar olmak böyle birşeydir. Kimseyi memnun edemezsin. Vefa da sizi memnun edememişti.

  5. Mry dedi ki:

    Dolmuşcular taksiciler gelişmişlik sadece ekonomiyle olmuyor ulaşım da önemli her turistin cebinde var mı bakalım 60-70 lira sadece meryemana içi. Buraya öğrenci de geliyor, orta hallisi de. Aracımız olmasa biz bile bu parayı ödemek zorundayız,mecbur mu yani neden alternatif olmasın. Bergama’ya teleferik yapıldı buraya da yapılabilir bunlar hayal değil. Bu belediye gerçekleştirebilir mi konu bu bence !

  6. anonim dedi ki:

    halk gününde en çok akp ilçe başkanı konuşuyormuş parti alkışçılarıda yanında alkış yapıyormuş.

    1. cnyt cygr dedi ki:

      seçim kazanınca öyle oluyor.

  7. buse dedi ki:

    Bakıyorumda büssürü yalaka şakşakçısı var . kardeşim vadandaş verilen sözleri elbette hatırlataçak haklı olarak ,seçim vaatleri verirken düşüneçektiniz ,bazıları namus sözünün ne demek olduğunu bilmiyor herğalde .hemen savunmaya geçiyor ,biz vadandaş olarak 4.5 yıl daha bekleyeçez göreçez sözler yerine gelirse tebrik edip kutlayaçaz ,şayet verilen sözler yerine gelmez ise namus sözünün nedemek olduğunu hatırlatçaz ,çünkü seçim meydanlarında inçeledik bütçesi yeterli denildi yatırımları SELÇUK alaçak arkamda ikdidar gücüde var deye söz verildi. yok kanal projesi,içme suyunun yenilenmesi ,otopark sorunu ,vesayire,vesayire hepsini bizler kalem kalem hatırlataçaz vatandaş olarak hakkımız sanırım. yalnızşunu hatırlatmak isterimki bizler daha önçede 15 yıldır boş vaatler şarkılarını dinliyorduk . Yahu yorumlada arkadaşın biri demişki telefirik olursa daha iyi belkide turistin çebinde okadar parası yoktur telefirik taksiden daha uçuza meryem anaya gider .vefalı kardeş o turist TÜRKİYE yeniye gelmiş açaba .ya müslüman Selçuk ta 25 yıldır su içemiyoruz ,buna çare bulun önçe siz boş verin önçe SELÇUK lu senin görevin .