site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Eski Eser Pazarına Rağbet Artıyor

Selçuk’ta Eski Eser Pazarına Rağbet Artıyor
09.06.2013
A+
A-

selcuk-bit-pazari (1)

Selçuk Kızılay Caddesindeki eski eser pazarı her hafta büyüyor. Pazar Çankaya Bit Pazarını aratmıyor.

Selçuk’ta her Cumartesi günleri Kızılay caddesinde kurulan eski eşya sergileri ve satıcıları artmaya başladı. Öncelikle turistlerin ilgi odağı olan bu Pazar, daha sonra da yerli müşterilerin de ilgi odağı oldu.

60 senedir bu ve bunun gibi pazarların açıldığı onlarca ilçede satıcılık yapan 83 yaşındaki Akhisarlı Mehmet ERDEMİR bakın bu konuda neler anlatıyor; ‘‘Ben bu işe askerden gelir gelmez başladım. Askerden geldim iş yoktu. Annem rahmetli elime eski bir şey verir sat bunu harçlık yap derdi. Baktım iş oluyor. Bende komşulardan alıp satmaya başladım derken köylere uzandım. Bazı tanıdıklar turistler böyle eşyalara daha çok ilgi duyuyor dedi. Selçuk’a 40 yıl önce geldim. Bir köşede beş on parça eşya ile başladım. Çok yer değiştirmek zorunda kaldım. 20 senedir bu cadde mekânım oldu. Ben buraya geldiğimde kimsecikler yoktu. Bir kişi derken iki oldu iki derken beş on oldu cadde boydan boya bu işi yapanlarla doldu taştı.

Bizim sergilerde atalarımızın dedelerimizin kullandığı yüz sene öncesine kadar ev eşyası bulabilirsin. Turistler daha çok rağbet ediyorlar. Yerliler ise eskiyi özledikleri zaman, gelip eşya alıyorlar bizden. Ne çok satıyoruz, nede çok kazanıyoruz. Allaha şükürler olsun. Ekmek paramız çıkıyor. Birde eski eşyaları çöpe atılmaktan kurtarıp değerlendirmiş oluyoruz’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

selcuk-bit-pazari (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.