site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Ehliyet Sınavında Yüzde 50 Başarı

Selçuk’ta Ehliyet Sınavında Yüzde 50 Başarı
30.07.2013
A+
A-

surucu-kursu-sinavi (2)

Hafta sonu yapılan direksiyon sınavında sürücü adayları büyük heyecan yaşadı. Yeni sistem ile sınava giren adaylar ise daha büyük heyecan yaşadı. 450 kişinin girdiği sınavda yüzde 50 başarı görüldü.

Hafta sonu direksiyon sınavına giren sürücü adayları, eski sistem ve yeni sistem olmak üzere ikiye ayrılarak sınav, iki günde tamamlandı. Eski sistemde sınava giren sürücü adayların yüzde 99’u başarı göstererek direksiyon sınavını geçmeyi başardı. Ancak yeni sistem ile sınava giren adaylar ise yüzde 50 başarı gösterildiği görüldü.

Yapılan direksiyon sınavını değerlendiren Tepeköy 3 Sürücü Kursu sahibi Hakan Göllücelioğlu, yeni sistemde bir hakan-golluceliogluadayın yarım saat direksiyonda kaldığını, mevcut sınav güzergahları değiştirildiğini ve yeni sisteme göre sınavın şehir içinde akan trafikte başlatıldığını söyledi. Daha sonra şehirlerarasında devam eden sınavda iki araç arasında hatasız parkla toplam 16 km. ile sınavın sonuçlandığını belirten Göllücelioğlu, bu anlamda ilçe genelinde yapılan sınavda başarı oranının yüzde 50 düştüğünü ifade etti.

29 Mayıs 2013 tarihinde yayımlanan yeni sürücü kursu yönetmeliği hakkında bilgi veren Tepeköy 3 Sürücü Kursu sahibi Hakan Göllücelioğlu, yönetmeliğe göre B sınıfı ehliyet alacaklar 12 ders saati 50’şer dakikadan direksiyon eğitimini akan trafikte yapacaklarını, 12 saatin 2 saatinin ise gece eğitimi olacağını söyledi. Hafta sonu yapılan sınavda hiç araç kullanmayan ve bu şartlarda eğitim almayan sürücü adayının sınavda oldukça zorlandığını ve dolayısıyla başarısız olduğunu ifade eden Tepeköy Sürücü Kursu Sahibi Hakan Göllücelioğlu, bu anlamda yeni sınav sisteminde puanlamanın kalktığını, başarılı-başarısız olarak değerlendirme yapıldığını kaydetti. Göllücelioğlu; “Sürücü adaylarının başarılı olabilmesi için direksiyon eğitimini 12 saat akan trafikte alması gerekmektedir” diyerek, bu konuda daha detaylı bilgi almak isteyenleri ve ehliyet almak isteyen tüm adayları Tepeköy Sürücü Kursuna beklediğini duyurdu.

surucu-kursu-sinavi (1)

tepekoy-surucu-kursu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.