site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Ehliyet Almak Artık Çok Kolay

Selçuk’ta Ehliyet Almak Artık Çok Kolay
01.06.2014
A+
A-

tepekoy-surucu-kursu (3)

Sürücü adaylarının işini kolaylaştırmak için simülatör alan Selçuk’ta ki Tepeköy Sürücü Kursu yetkilileri herkesi ücretsiz deneme sürüşlerine davet ettiler.

İzmir bölgesinde yeni müfredata uygun en son model simülatörü’nü Selçuk’taki sürücü adaylarına ücretsiz deneme sürüşleri ile tanıtan Tepeköy Sürücü Kursu sorumlu Müdürü Hakan Göllücelioğlu, “Bizler kurum olarak, sürücü adaylarımızı bu simülatör’den alacakları iyi eğitimle tek bir seferde yüzde yüz ehliyet sahibi olacaklarına inanıyoruz” diyerek, tüm adayları başlattıkları ücretsiz kampanya ile deneme sürüşlerine davet etti.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ SİMÜLATÖRÜ TEPEKÖY 3 SÜRÜCÜ KURSUNDA

Geçen yıl uygulamaya giren yeni müfredata uygun olarak, sürücü adaylarına en iyi ve kaliteli hizmet sunma noktasında hızlı hareket ederek İzmir Bölgesinde bu özelliklerde simünatör’ü alan tek kurum olduklarını belirten Tepeköy 3 Sürücü Kursu Kurum Müdürü Hakan Göllücelioğlu, “Daha önce sürücü adaylarımıza pistte eğitim veriyorduk. Şimdi ise pist eğitimi zorunluluğu kaldırıldı. Sürücü kurslarına dediler ki, yeni yönetmeliğe göre pistin sürücü kursuna ya 30 km. uzaklıkta olacak, ya da adaylara akan trafiğe çıkmadan önce simünatörde eğitim verilecek. Daha önce de hayali direksiyon eğitim pistleri vardı. Bunun engellenebilmesi için böyle bir sınır getirildi. Eğitim verilecek olan simünatörler de gerçek araç donanımlı olması gerekiyor. Bizler de yönetmelik gereği kendimizi bu duruma çok iyi hazırladık ve yaptığımız titiz araştırma sonucunda Türkiye’nin en iyi simülatörü’nü aldık. Amacımız adaylarımıza daha iyi ve kaliteli bir eğitim vermek, tabi ki onları bu titiz eğitimin sonunda tek seferde ehliyet sahibi yapmak” dedi.

CİHAZI KULLANMAK İSTEYENLERE ÜCRETSİZ KAMPANYA

Adayların akan trafiğe çıkmadan önce ilk direksiyon eğitimini uzman ve tecrübeli ekiple simülatör’de aldıklarını hatırlatan Göllücelioğlu; “Sürücü adaylarımıza akan trafiğe çıkma seviyesine gelinceye kadar simülatör’de eğitim veriyoruz. Daha sonra normal müfredatımızda olan 12 saatlik bire bir direksiyon eğitimi veriyoruz. Zaten 12 saat eğitim alan bir sürücü adayı çok rahat trafikte araç kullanabiliyor. Bilindiği gibi yeni müfredata göre direksiyon sınavları çok zorlaştı. Bu yönetmeliğe göre sürücü adayının çok iyi bir direksiyon eğitimi alması gerekiyor. Yani sürücü adaylarımız sürücü kurslarına gidip ‘ehliyeti kaç paraya alacağım’ diye değil de ‘nasıl bir eğitim alacağım’ demeli. Ben bu konuda adaylarımıza şunu söylemek istiyorum. Direksiyon sınavından kalan sürücü adaylarımız bir sonraki sınav için ekstra ücret ödemek istemiyorsa nerede ve hangi eğitmenlerle eğitim alacaklarını mutlaka araştırsınlar. Bu anlamda ücretsiz bir kampanya başlattık ve başta sürücü adaylarımız olmak üzere bu cihazı tanımak isteyen tüm vatandaşlarımızı ben kurumumuza bekliyorum” duyurusunu yaptı.

DİREKSİYON KORKUSUNA SON

Tepeköy 3 Sürücü Kursu eğitim salonunda bulunan simünatör’ü tanıtan Direksiyon Usta Öğretici Murat Karakoyunlu, cihazın tamamen gerçek bir araçta bulunan tüm donanımların birebir aynısı olduğunu, eğitim konusunda sürücü adaylarının hiç zorlanmayacağını, oldukça keyifli ve kolay bir eğitim alacaklarını söyledi. Özellikle ilk kez araç kullanacak olan sürücü adaylarının direksiyon eğitimine Simünatör’de başlamasını tavsiye eden Usta Öğretici Murat Karakoyunlu, çünkü ilk kez araç kullanan sürücünün endişeli ve korktuğunu, Simünatörün bu korkuyu azaltmaya birebir yardımcı olan bir cihaz olduğunu kaydetti.

Gerçek araçla aynı uygulamayı yapan Simünatör’ün her türlü hava şartlarında uygulamalı olarak eğitim verildiğini hatırlatan Karakoyunlu, monitörde seçilen yağışlı, karlı, buzlu ve sıcak hava koşullarında ayarlanarak kullanılabildiğini, ayrıca her yapılan yanlış harekette ise cihazın uyarı verdiğini kaydetti. Tepeköy 3 Sürücü Kursunda görevli Usta Öğretici Murat Karakoyunlu, son olarak tüm sürücü adaylarını ve bu cihazı merak eden vatandaşları kuruma beklediğini belirtti.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

tepekoy-surucu-kursu (2)

tepekoy-surucu-kursu (1)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    harikaa bişey