site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Eğitim Öğretim Yılı Sorunlu Başladı

Selçuk’ta Eğitim Öğretim Yılı Sorunlu Başladı
17.09.2012
A+
A-

Selçuk Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda Eğitim Öğretim Sorunlu Başladı.

Selçuk’ta, bu yıl Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda Eğitim öğretim yılının ilk günü olaylı başladı. İki sınıftan oluşan 70 öğrenci velisi açılışa çocukları ile geldiler, çocuklarını törene sokmayarak, bir köşede beklediler. Diğer öğrenciler sınıflara girince de okul dışına çocukları ile çıkıp basın toplantısı düzenlediler. İstekleri çocuklarının geçen yılki öğretmenlerini geri istiyorlardı.

Çocuk velilerinden Sami Devrim şu basın açıklamasını yaptı; “2012-2013 öğrenim yılında ilkokullarımızda sınıf öğretmenleri bazında norm fazlalıkları meydana gelmiştir. Bunun sonucunda Çocuklarımızın okuduğu Gazi Mustafa Kemal İlköğretim okulunda okuyan çocuklarımızın öğretmenleri sınıflarından alınarak, yerlerine başka öğretmenler atanmışlardır. Başka bir öğretmeni atamak için norm kadro yönetmeliği bahane edilmektedir. Ancak diğer yönetmelikler okulda uygulanmamaktadır. Okul sıraları, tuvaletler, lavabolar ilköğretim öğrencilerinin kullanımına uygun değildir, yaş olarak tuvaletini yapan öğrenci elini yıkayamamaktadır. Tüm sağlıklarını ilgilendiren olumsuzluklar görmezden gelinirken. Öğretmenlerde norm kadro uygulaması yapılmaktadır.

Ayrıca İlköğretim kurumları yönetmeliğinin 64. maddesinin 3. paragrafında İlkokullarda sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar” ibaresi yer almaktadırlar. Bu yönetmelik değil mi, neden uygulanmıyor. Biz araştırdık. Hiçbir ilkokulda norm kadro yönetmeliği velilerle inatlaşarak uygulanmamaktadı8r.

Sayın basın mensupları çocuklarımızın öğretmenlerinden mağdur edilmesinin sebebi norm kadro yönetmeliği değildir. Bu okulda iki okul öğrencileri okumaktadır. İsa Bey Okulu yıkılalı bir yıl olmuştur. Yerine okul hala yapılmamıştır. Bu neden le iki okul müdürü yardımcısının oda kavgasından doğan bir nedendir. Bina paylaşımında da sorunları vardır. Okul paylaşımında ise, Okul müdürü kendi makam odasından ayrılmamak için eski binayı kendilerine almış. Şimdide sınıf yokluğunu bahane etmektedir.

Biz çocuk velileri olarak çocuklarımız aynı öğretmenlerinde okusun istiyoruz. Ve bunu başarıncaya kadar da çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Önce bir haftada okul önünde bu toplantıyı yapacağız. Demokratik ve yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    durbakalım daha ilk gün neler bekliyor öğrenci öğretmen ve velileri .tabii üç dört ay önce 4+4+4 için öğretmenler meydanlarda seslerini duyurmaya çalışırken hiçbir veliden ses çıkmıyordu….verilen oyların semeresini hepbirlikte çekeceğiz.2013 seçimlerinde uyanabilmek ümidiyle..iyi eğitim ve öğretim yılları diliyorum.

  2. anonime cevap dedi ki:

    anonim haberi oku canım benim tamam oku yani anladın mı beni sonuna kadar oku yazıyı nedeninin ne olduğu öğren sonra yorum yaz ki bu yazdığın yorum bir işe yarasın

  3. Anonim dedi ki:

    bu çocuklara yazıktır günahtır nasıl sistemdir bu sabah 7.10 da sekiz eylül okulunun ordan geçiyorum çocuklar koşarak okula yetişme telaşında hem de sabahın köründe
    oldu olacak sabah 6 da gitselerdi
    düşünün çocuğun yedide okula gitmesi için kaçta kalkması gerektiğini artık

  4. vvv dedi ki:

    EĞİTİMİN YAŞI SIRASI ZAMANI SAATİ YOKTUR, SABAH 2 LERE 3 LERE KADAR TV SEYREDERKEN BİR ŞEY DEMEK YOK ÇOCUKLARIMIZA(misal), AMA SABAH ERKEN KALKINCA EĞİTİM İÇİN YAYGARA ÇIKARMAYA ZAMAN ÇOK, Çocuklarımızla ilgilenirsek, okumayı ders yapmayı sevdirebilirsek öğretmeni kim olması o kadar önem taşımaz YETERKİ ÖĞRETMENLERİ ALDIĞI MAAŞIN KARŞILIĞINI VERSİN , Okulda siyaset değil ders versinler, çocuklarımızı da siyaset e alet etmesinler . 2013 eğitim yılı hayırlı uğurlu olsun şimdiden.
    Belediyeye sorun bakalım neden isabey ilkokulu eski yerine yeni bina dikilmedi, yerine acaba kendi lerine bir bina mı yapmak isterler isabey ilkokulunun eski yerine, ondan mı isabey ilkokulunu yenilenmeye fırsat verilmedi. neyse azcık siyasete değindik kusura bakmayın.

  5. Haklısınız da... dedi ki:

    Arkadaşlar hepinizi anlıyor ve destek veriyorum kesinlikle saçma ve düşüncesiz bir uygulama..Sonuna kadar da hakkınızı savunmalısınız…Ancak sizlerde bir şeyi gözden kaçırıyorsunuz sanırım.Eğer ki çabalar sonuç vermez ise bu çocuklar okula devam etmeyecek mi?Çocukları yanınızda sürükleyerek okuldan ve öğretmenden soğumalarına sebep olacaksınız.

  6. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Bu gibi organizasyonlar daha onceden yapilip tum halkin desteginide yaniniza alip isteklerinizi gereken mercilere ulastirmaniz bu isteginizi kolaytirirdi herhalde ama yine de basaricaginiza inaniyoruz. UYUMA!!!!!!!!!!!

  7. Anonim dedi ki:

    bu sistemi hala başbakan söylüyor diye destekleyenlere sözüm… 40 metre kare içinde 20 tane sıranın ve 70 tane öğrencinin oldugu bir sınıfta nasıl bir egitim öğretim yapılabilir bana birileri çıkıp bunu anlatsın lütfen. başbakan 5 yaşındaki torunundan örnek verdi oda okula başlıyor diye. başbakanın torunu gelsin atatürk ilkokulunda bi okusun ondan sonra çıksında konuşsun televizyonda. lanet olsun olsun artık bıktırdı bitirdi herşeyi. ne olursa olsun t.c hiç bir okuluna çocugumu göndermiyecegim. özel öğretmenlerden özel dersler aldıracagım evimde. diploması olmasın ben gelecegini önüne koyacagım. ama bu devletin kurumlarında okutmayacagım .

  8. ATİ dedi ki:

    MİLLİ EĞİTİM CAMİASINA İNANCIMIZ VE GÜVENİMİZ KALMAMIŞTIR.

  9. Anonim dedi ki:

    gerekli makamlara gerekli başvurular da bulunulmuştur cevepta gelmiştir ama sümen altı yapılmaktadır neden?