site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Diyabet ve Sağlıklı Beslenmeye dikkat çekildi

Selçuk’ta Diyabet ve Sağlıklı Beslenmeye dikkat çekildi
20.11.2015
A+
A-

14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle Selçuk Belediyesi, Selçuk Devlet Hastanesi işbirliği ile bir seminer düzenledi. “Diyabet ve Sağlıklı Beslenme” konulu seminerde İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Zeynep Tekbaş katılımcıları diyabetle sağlıklı beslenme ilişkisi konusunda bilgilendirmede bulundu.Selçuk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Kardiyolog Murat Samsa’nın açılış konuşmasını yaptığı seminere Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt katıldı.

Diyabet hızla artıyor

14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle Selçuk’ta diyabetle ilgili farkındalık oluşturmak için Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda bir seminerde diyabetin önlenebilir bir hastalık olduğu ve gerekli takipler ve düzenli bir yaşam stiliyle kontrol altına alınabileceğini vurgulandı.

Dünyada ve ülkemizde diyabet salgını var

“Diyabet ve Sağlıklı Beslenme” Semineri’nin sunumunu Selçuk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Kardiyolog Murat Samsa yaptı. Diyabetin ciddiye alınması gereken bir hastalık olduğunun altını çizen Samsa; “Ülkemizde ve dünyada diyabet hızla artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün şöyle bir tabiri var: “Dünyada diyabet salgını var. Bunun en önemli nedeni obezite yani şişmanlık, ikinci önemli nedeni ise artık eskisi kadar hareket etmememizdir. Son yapılan araştırmalara göre 20 yaşının üzerinde her yedi kişiden birinin diyabet olduğunu görüyoruz” dedi. Samsa ayrıca diyabet hastalığının vücutta sebep olduğu komplikasyonlar hakkında da bilgi verdi.

İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Zeynep Tekbaş diyabet hastalığı hakkında genel bir bilgi verdikten sonra diyabetle mücadelede beslenmenin altınız çizdi. Tekbaş: “Vücudumuzda şeker belli miktarda var, bu şeker bizim besin kaynağımız, özellikle de beynimizin enerji kaynağı. Yani şekere ihtiyacımız var, fazlası zararlı” dedi.

Belirtiler dikkate alınmalı

Şeker hastalığının belirtilerinden bahseden Tekbaş bu belirtileri şöyle sıraladı: “Aklımıza ilk gelen ağız kurumasıdır. Çok sık ve özellikle gece idrara çıkma, ani kilo kaybı ya da iştah kontrolü sağlanamayıp kilo alınması, el ayak uyuşmaları, ellerde ayaklarda yanma, iyileşmeyen yaralar, inatçı kaşıntılar, çok sık olan mantar enfeksiyonları, gibi durumlarda şeker hastalığından şüphelenmemiz ve bir merkeze başvurmamız gerekiyor” dedi.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.