site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Diyabet Konulu Konferans Düzenlendi

Selçuk’ta Diyabet Konulu Konferans Düzenlendi
13.11.2012
A+
A-

Selçuk Devlet Hastanesi Doktorlarından Uzman Doktor Hüseyin KOKAL  Selçuk Belediye Tiyatro salonunda diyabet konulu konferans verdi.

Konferansa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Sağlık Grup Başkanı Dr. İsmail Yalçın, Selçuk Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Yanık, İlçe Yazı İşleri Müdürü M. Veysel Badem, Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, daire amirleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Ayhan Boyacı açılış konuşmasında; Diyabet çok önemli bir rahatsızlıktır, hastalık başa gelmeden kontrolden geçilerek erken tedaviye başlanırsa tedavisi olan bir hastalıktır. Devletimiz en yüksek seviyede Cumhurbaşkanlığı Başkanlığında Diyabetle mücadele kampanyası başlatmıştır, hepimiz de bu kampanyaya gönülden destek veriyoruz. Buradan Aile Hekimlerine sesleniyorum nezleden gripten dolayı gelen hastalara diyabet, açlık kan şekerlerine bakın, bunu alışkanlık haline getirin, insanlarda farkındalık oluşturun, bilinçlendirin. Bunun yanında organ bağışıda çok önemli, bir organın ne kadar önemli olduğunu başına gelen bilir. Şeker hastalığı da en çok Böbrek, kalp, göz gibi organları etkilemekte hastalığın ileri safhalarında organ nakilleri gerekmektedir. Lakin bizim insanımız daha yeni yeni organ bağışının önemini kavramakta, hayattayken organlarını bağışlamaktadır,dedi.

Konferans Uzman Doktor Hüseyin Kokal tarafından Diyabetin ne olduğu  ve  bu hastalıktan nasıl korunmamız gerektiğini anlatan sunumuyla devam etti. Dr. Kokal  burada teknik ve akademik bir konuşmaya gerek yok kısaca az yiyeceğiz, dengeli besleneceğiz ve sürekli  haftada en az beşgün 1 saatten az olmamak koşuluyla yürüyüş yapacağız. Bu  hayat tarzını  benimsersek diyabete yakalanma riskimiz P azalır bu da ciddi bir orandır,dedi.  Hüseyin Kokal daha sonra, vatandaşların evde kendi kendilerine test yapabileceklerini de belirtti, elinize mezurayı alın bel çevrenizi ölçün erkekler de 100 bayanlarda 88 santimden fazla olursa diyabet olma riskiniz olabilir, dedi.Konferans daha sonra öğrencilerin sorularına verilen cevaplarla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.