site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta ‘Denetim’ Kavgası: Başkan Ülgür Karakolluk Oldu

Selçuk’ta ‘Denetim’ Kavgası: Başkan Ülgür Karakolluk Oldu
01.03.2013
A+
A-

DARP EDILDIM DIYEN MEMUR CAHIT OKUTAN HASTAHNEDE DHA VEYSEL EROL

Selçuk Belediyesi tarafından yaptırılan isteyenin kirasını vererek kullanabildiği soğuk hava deposunun biri nedeniyle ilçe gerildi. Şikayet üzerine depoları denetlemeye giden vergi memurları ile Belediye Başkanı Vefa Ülgür arasında kavga çıktı. İddialara göre Ülgür, memurları darp etti. Memurlar karakola gidip şikayetçi oldu. Başkan Ülgür, “AKP’nin talimatı ile depolara gelmişler. Kimseyi darp etmedim. Memur çalışanların kimliklerini toplayamaz” dedi. İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ali İhsan Örücü de “Arkadaşlarımıza saldırmışlar. Kimsenin talimatı ile iş yapmayız. Şikayet üzerine görev yazısı ile denetim yapılırken olaylar oldu” dedi.

Selçuk Belediyesi tarafından yaptırılan, bölgede çiftçilerin hizmetine sunulan sebze ve meyvelerin saklandığı soğuk hava SELÇUK BELEDIYE BASKANI VEFA ULGUR DHA  VEYSEL EROLdepoları nedeniyle ortalık karıştı. Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün kardeşi ve yakınlarına tahsis ettiği soğuk hava depolarında gerçekleştirilen giriş çıkışların sevk irsaliyesinin olmadığı yönünde şikayet gidince Selçuk Vergi Dairesi’nde görevli iki memur denetime gitti. Bölgeye giderek alanda incelemeler yapan memurlar kayıtları istedi. Soğuk hava depolarında denetim yapmaya başladıktan sonra olaya Belediye Başkanı Vefa Ülgür de müdahil oldu. İddialara göre memurlar ile Başkan Ülgür arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan arbedenin ardından vergi denetim memurları polise giderek şikayetçi oldu. Olay yerine çok sayıda zabıta ve polisin gelmesinin ardından memurlardan Cahit Okutan, Başkan Ülgür’ün kendisini darp ettiğini iddia etti. Karakola giderek şikayette bulunan Okutan ve yanındakiler Ülgür’ün kendilerine saldırdığını söyledi.

KURNAZ OSMANLI MEMURU
Selçuk’ta kaymakam ve emniyet müdürünün de işin içine dahil eden olayın ardından taraflar birbirlerini suçladı. Belediye Başkanı Ülgür, vergi denetim uzmanlarının AK Parti talimatı ile belediye depolarına geldiğini ifade etti. Ülgür, “Bir memur denetim yapabilir. Evrak da isteyebilir. Ama bunu yaparken çalışanların, personelin kimliğini toplayamaz. Böyle bir mantık ile hareket edemez. Ben Selçuk Belediyesi’nin başkanıyım” dedi. Kimseyi darp etmediğini, saldırmadığını da anlatan Başkan Ülgür, suçlamaları kabul etmedi. Ülgür, “Kurnaz bir Osmanlı memurunun yaptıkları yüzünden bizi suçlamaya çalışıyorlar. Bu işin arkasında kimlerin olduğunu biliyorum” diye konuştu.

AK PARTİ’Yİ SUÇLADI
BELEDIYE MECLIS UYESI ERTAN SERBEST DHA VEYSEL EROLBelediyenin soğuk hava depolarından ücreti veren herkesin yararlanabileceğini anlatan Başkan Ülgür, yakınlarına çıkar sağladığı iddialarını ret etti. Ülgür, olayların sorumlusu olarak AK Parti Meclis Üyesi Ertan Serbest’i gösterdi. Ülgür, “Bu işin altında Ertan Serbest var. Kendisi vergi dairesine gidiyor. Orada müdür olmadığı için müdür yardımcısı ile görüşüyor. Apar topar görevlendirme çıkartarak memurları soğuk hava depolarına gönderiyorlar. Kendisi denetim komisyonunda görev yapıyor. Vergi memurunu yönlendireceğine denetim komisyonu üyesi olarak işini yapsın. Bu işin sorumlusu memurları yönlendirenlerdir” dedi. Ülgür ayrıca, kendisi hakkında şikayetçi olan Gelir Uzmanı Okutan’ın sorunlu bir kişi olduğunu dile getirdi.

KİMSEDEN TALİMAT ALMAYIZ
Olayın ardından konu İzmir’in merkezine de sıçradı. İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ali İhsan Örücü, memurların görev esnasında saldırıya uğradığını söyledi. Örücü, “Bir memurun kendi başına ‘ben şurayı denetlemek istiyorum’ deme yetkisi yoktur. Burada yapılan denetim öncesinde yazılı şikayet var. Yazılı belge olmasa, altı boş bir konu olsa görevlendirme yapamazsınız. Bizim memurlarımız gelir uzmanı. Yani konularına vakıf kişiler. Öyle birisinin ‘git, denetle’ demesiyle hareket etmezler. Biz, amirlerimizden talimat alarak çalışma yaparız. Hiçbir memur üst yetkili görevden bulunan kişiye sormadan iş yapmaz. Kimseden talimat almayız” dedi.

TİCARET VARSA DENETLERİZ
Denetim yapılan yerlerin ilçe vergi dairesine 50 metre mesafede olduğunu belirten Örücü, görevlendirilen ve darp edilen kişilerin konuşu karakola taşıdığını söyledi. Örücü, “ Biz, belediyenin kendisini değil kiraya verdiği yerleri denetliyoruz. Belediye buradan gelir elde ediyor. Başkaları da ticari faaliyet yapıyorsa bizim mükellefimizdir. Ben konuşurken ne eksik, ne de fazla konuşmam. Neyse onu söylüyorum. Gerekli raporlar geldikten sonra geniş açıklamayı yaparız” ifadelerini kullandı.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. selçuklu dedi ki:

    partimiziçin (CHP) kan değişimi şart ilçe başkanlığına ve yönetimine büyük sorumluluklar düşüyor…

  2. Anonim dedi ki:

    selçuka bak sen kimler yönetiyor

  3. Esnaf dedi ki:

    Apoyu Kurtarma Partisi bu tür müdahaleleri hep yapıyor, birde ilçede seçim kazansalar demekki tam diktatörlük kurulacak. CHP, İP ve ADD daha aktif çalışmalı. Yolsuzluk ve çıkar ilişkilerine dayalı bir sürü sıkıntı var.

  4. Anonim dedi ki:

    Esnaf kardeş, şu anki CHP ilçe yönetimi ve ana muhalefet partisi mecliste çok mu iyi çalışıyor sanki? İğneyi kendine batırmadıktan, önce özeleştirini yapmadan, 3 dönemdir Selçuk’a ne kazandırdığına bakmadan sadece CHP’li olduğu için bir insan desteklenmez. Hangi partiden olursa olsun, yerel seçimlerde adayın vizyonu önemlidir, partisi değil. Sadece şu olayda bile olayın gerçekleşme şekli maalesefki ilçenin ne kadar kötü yönetildiğini göstermektedir.

    1. adem dedi ki:

      selcuğu birak ülkeye bak sanki ülke cok güzel yönediliyor ABD dişişleri bakanı daha dün türkiye de idi acaba neden

  5. Misafir. dedi ki:

    Sizler Sayın belediye başkanımız Vefa ÜLGÜR ‘ü eleştirmek için !önce yerel seçime girerken parti adaylerı seçim beyannamesi yayımlarlar,bu belediye başkanı söz veripte neleri yapmamış?neleri yapmış,Önce bunları araştırıp okuyacaksınız,sonra eleştireceksiniz,unutmayın devleti yönetenlerden memnun iseniz sizin için sorun yoktur .Lütfen yaşadığımız ,geçirdiğimiz süreci bir değerlendirin ,içimiz sızlıyor,acıyor,Türk’üm demek yarın bugün suç sayılacak,daha neler,en azından sisteme ,başı bozukluğa direnen bir belediye başkanı var.

  6. selçuklu dedi ki:

    sisteme başı bozukluğa vefamı karşı duruyormuş lütfen gözünüzü açın at gözlüğünü çıkarın yandaş kollamanın danişkasını ben bu zihniyette gördüm laiklik cumhuriyetçilik atatürkçülük arkasına saklanmış ama bunlardan bi haber şahıslar selçuk u yönetmeye çalışıyorlar 3 dönemdir ne yaptı bu adam güzelim selçuğun geçirdiği en kötü 15 yıl

  7. ccc dedi ki:

    biriniz ilçenin biriniz ülkenin …..anasını aglattınız..ülkücü hareket bunların hesabını yakında soracak..tam bagımsız turkiye için mhp..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  8. Anonim dedi ki:

    ERTAN SERBEST SENİNDE SUYUN ISINDI ARTIK…SELÇUK SANA FAZLA GELMEYE BAŞLADI

  9. Anonim dedi ki:

    Vay be, sisteme ve başıbozukluğa ülkede direnen tek kişiymiş başkan !!! Bir insanı ne olursa olsun, sırf parti etiketiyle desteklerseniz, işte bu tür sözler söylersiniz. Üzülerek görüyorum ki Atatürk’ün kurduğu parti bu anlayışla, eleştirilere kulaklarını kapatarak, her zaman “ben haklıyım” anlayışıyla giderse asla iktidar olamayacaktır. AKP bugün 3 seçim kazanıyorsa, önce ben nerde yanlış yapıyorum demen lazım.Demek ki sadece herkesin kabul ettiği bir takım değerlerin arkasına sığınarak siyaset yapılamıyor bu ülkede.

  10. ATA dedi ki:

    Bu halk artık akepe ve chepe nin kayıkçı kavgasından bıktı yeter sizin bitmez kavgalarınız yüzünden halk sıkıntı yaşıyor.çekin gidin başımızdan artık.

  11. Anonim dedi ki:

    Baskan yandaslarına baksın selcuk umrundamı selcuk köy oldu hala akp chp tartısması bırakın bunlarıda bizi adam gibi yönetecek biri yokmu bu koca selcukta selcuk içler acısı yasıyor efes olmasa köy selcuk 15 yıl ne yaptı allah askına elinizi vicdanınıza koyun kim gelirse gelsin ister chp işter mhp akp lütfen artık su güzelim ilceyi güzel bir sekilde yönetin

  12. Misafir. dedi ki:

    Evet beyefendiler sisteme,başıbozukluğa”de-fakto” düzenine karşı direniyor,bunlara göremiyorsanız diyecek başka bir şey yok.Kimse bu olay nedir ,nasıl oluşmuştur,hal binasının işletilmesinden sorumlu insanlara yapılanlardan hiç bahsedilmiyor,sizler bu haberin oluş sebebi bu bu olay üzerinden eleştiriler yapın,evet Vefa ÜLGÜR’ü sevmemeniz bu olayı iç etmenizi gerektirmiyor.Haksızlık kime ,nasıl yapılırsa yapılsın duyarlı,sorumluluk duyan kim olursa olsun tepkisini koyması gerekiyor,bu olayı görmüyoruz,başka kulvarlarda geziniyoruz.Selçuk köy değil yaşanılası,temiz,alt yapı sorunu olmayan,kentsel sorunları azami ölçüde çozülmüş bir kent.Bunları yapan herhalde başkası değil.

  13. Anonim dedi ki:

    “AKP bugün 3 seçim kazanıyorsa, önce ben nerde yanlış yapıyorum demen lazım” dyen anonim. Vefa Başkan da 3 seçim kazandı hatırlatırım. Sandığa gömdükleri de “ben nerde yanlış yapıyorum” diye sorsun diyecem ama bir faydası olmaz diye düşünüyorum.
    “bizi adam gibi yönetecek biri yok mu” diyen ikinci anonim. Siz Vefa Başkan’ın değerini sonra anlayacaksınız. Bir gün “köy oldu” diye şikayet ettiğiniz güzel Selçuk’u birileri talan ederken, parsel parsel satarken “iyi yönetilmek” nedir o zaman göreceksiniz.

  14. A.d dedi ki:

    Bu işler iftira atmakla veya boş muhalefet olsun diye şikayetlerle olmuyor.Şimdiye kadar bunları yapanlar cevabını fazlasıyla aldı.Bundan sonrada hava gazlarını solumaya devam ederler.Çünkü Başkanı yandaşlıkla suçlayanlar kendilerine ve yakınlarına belediyeden menfaat sağlanmadığı için dedikodu ve karalama kampanyaları yapmaya çalışıyorlar.Onlara çıkar sağlansa en iyi Başkan Vefa Ülgür olurdu.Boşuna helak oluyorsunuz.Yine bir daha ki dönem Sayın Hüseyin Vefa Ülgür Başkan ve ayrıca Mecliste Milletvekilliği yolu da gözüküyor sizlere müjde vereyim.Sevenlere selam sevmeyenlere kabus olsun.:)

  15. Anonim dedi ki:

    başkanın selcukta 3 dönemdir kazanıyor olması akp nin merkez yönetimde 3 dönemdir varolmasına selçuk halkının cevabıdır!senaryolar yazıp bunları oynayarak ve milletinde bunlara inanmasını bekleyerek yönetimi ele geçirmeye çalısacağınıza “bizde selçuk için şunları yaptık” deyip katkılarınızı anlatsanız…..

  16. Anonim dedi ki:

    aynen katılıyorum. Selçuk için kim ne yapmış belediyeden başka. çıkıp anlatsın. valla torbalı ne güzel diyenlerin de aklına şaşayım. asıl köy oralar. dünya selçuk’a hayran selçuk torbalıya. şaşacak şey doğrusu. kapitalizmin dişlileri arasında ezilmeyen, onuruyla dimdik ayakta duran selçuk ‘la ve bunu korumak mücadele eden başkanla ne kadar övünsek azdır.

  17. Doğrucu davut dedi ki:

    Fotoğrafta vergi memurunun kıyafeti gayet düzgün:)) sema yeşilçimenin elindeki fotoğrafta ise memurun atleti yırtıktı:)) gömlek yırtılmadan atlet mi yırtılmış?yada vergi memuru atletle denetlememe mi yapmış :)Ya iftira atcaksanız destekli atında madara etmeyin insanları kendinize:)) Babanız sonra kızar size.kulağınızı çeker..benim kadar iyi oynayamıyorsunuz diye..

  18. ESAS AMAÇ NE? dedi ki:

    vergi memurunun yara bere içindeki vücudunu da kendini yerlere atmıştır diyerek açıklayacaklar neredeyse.İnsaf sınırları bu kadar fanatik olursanız ancak bu kadar zorlanır.daha fazlasını en fanatik ler bile yapamaz.başkan şikayet mektubunun içerigine cevap vermiyor.esası bırakıp usulle ugraşıyor.buda amacının ne oldugunu net olarak açıklıyor.şikayete konu dilekçenin içeriginde neler var?ne tür belgeler var?ve neden kimlik toplayamaz gibi komik bir gerekçeyle memurun denetleme yapması engellendi?yoksa amaç habersiz yapılan denetimde o gün NE PAHASINA OLURSA OLSUN DENETLEME YAPTIRMAMAKMI?