site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Cumhuriyet İçin Sokaklar Doldu Taştı

Selçuk’ta Cumhuriyet İçin Sokaklar Doldu Taştı
30.10.2013
A+
A-

selcuk-fener-alayi (3)

Selçuk Belediyesi’nin düzenlediği Fener alayı kenti sokaklara döktü. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle Selçuk sokaklarını dolduran Cumhuriyet sevdalıları, marşlar eşliğinde laik, demokratik Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını haykırdı. Model konseri ile devam eden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında konuşan Başkan Ülgür “Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız” dedi.
 
Selçuk’ta Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının coşkusu akşam İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Fener Alayı ile doruğa ulaştı. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle Selçuk sokaklarını dolduran yaşlı, genç, kadın, erkek, çocuk tüm Cumhuriyet sevdalıları marşlar eşliğinde laik, demokratik Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını haykırdı. Fener alayına öncülük eden Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Yaklaşık 1 saat süren fener alayı yürüyüşünün ardından Pazaryeri Konser Alanı’nda toplanan Selçuk halkı, sahneye çıkan Selçuklu gençlerle birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında alanı dolduran onbinlerce Selçukluya seslenen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk halkının Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığından büyük gurur duyduğunu söyledi. “Laik, demokratik Cumhuriyete sahip çıkmalıyız” diyen Başkan Ülgür “Ne yapacaklarmış? Cumhuriyet Bayramı’nı kaldıracaklarmış. Bu meydanları görmüyor musunuz? Siz bizi maraba mı zannediyorsunuz? Siz bizi Libya’nın, Suriye’nin, Mısır’ın, emperyal güçlerin kurduğu ülkelerin yurttaşları mı zannediyorsunuz? Cihanda emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını Türk halkı vermiştir. Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle, Türkmeniyle. Bizim savaşımız mevzilerde, dağlarda olmuştur. Kanla kurulmuştur bu Cumhuriyet. Pentagon’da yapılan planlara teslim edilecek bir Cumhuriyet değildir bizim Cumhuriyetimiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni Libya İslam Cumhuriyeti’nden, Suriye Cumhuriyeti’nden, İran Cumhuriyeti’nden ayıran laik, demokratik, hukuk devleti olmasıdır. Laik, demokratik, hukuk devleti için “Yaşasın Cumhuriyet” diyoruz. Cumhuriyet, yenir mi, içilir mi, adama iş bulur mu diye kafamızı karıştırmaya çalışanlar var. Cumhuriyet hayattır, nefestir, yaşamdır, sudur. Türkiye’nin laik demokratik cumhuriyetini değiştirmek isteyenler var. Ortadoğu’da günlük projeler yapanlar var. İçimizde onlara alet olanlar var. Sizden tek bir şey istiyorum gençler, Cumhuriyet sizindir, gelecek sizindir. Laik demokratik Cumhuriyetten ödün vermeyin.

Cumhuriyet bugün 90 yaşında. Kutlu olsun. Nice 90 yıllara. Yaşasın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti. Ne Mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.

Başkan Ülgür’ün alkışlarla, sloganlarla sık sık bölünen coşkulu konuşmasının ardından Cumhuriyet’in ilan edildiği saat olan 20.30’da muhteşem bir havai fişek gösterisi yapıldı.

Gösterinin sonrasında ise sevilen müzik grubu Model sahne aldı.

Tüm şarkılarını Selçuk halkı ile hep bir ağızdan söyleyen Grup Model’e Selçuk Belediye Meclis Üyesi Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel Artemis heykelciği sunarak teşekkür etti.

SELÇUK’TA Kİ 29 EKİM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİNİ AŞAĞIDA Kİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

 

selcuk-fener-alayi (1)

selcuk-fener-alayi (2)

selcuk-fener-alayi (4)

selcuk-fener-alayi (5)

selcuk-fener-alayi (8)

selcuk-fener-alayi (10)

selcuk-fener-alayi (12)

selcuk-fener-alayi (15)

selcuk-fener-alayi (16)

selcuk-fener-alayi (17)

selcuk-fener-alayi (18)

selcuk-fener-alayi (19)

SELÇUK’TA Kİ 29 EKİM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİNİ AŞAĞIDA Kİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

YORUMLAR
  1. Çakabey Fırın'dan ŞİFO dedi ki:

    Katılan herkese Helal Olsun

  2. APASASLI 35920 dedi ki:

    çekimler , fotolar ve en guzeli de katilan halk tek kelime ile MUHTESEM… orda olmayi çok isterdim. selçugumuzun cumhuriyet bayrami tum insanlarimiza kutlu olsun….

  3. selcuklu dedi ki:

    iste budur arkadaslar hic bir güc atamızın kurdugu cumhuriyete unutturamayacak iste türk gencligi atamızı hic bir güc kalpimizden cıkaramayacaktır ne mutlu türküm diyene

  4. Anonim dedi ki:

    bu gün sokaklara dökülen bunca insan ın agzından çıkan hep birdi. VATAN, BAYRAK, CUMHURİYET VE DEĞİŞİLMEZ TEK LİDER ATATÜRK tü. 90 yıl önce kurulan cumhuriyete bu gün daha saglam sarılabilmek yaşamak ve yaşatmak için tüm selçuk kenet olmuş ve sokaklardaydı. bilmiyorum içinizde bu yılki yürüyüşe katılımın daha önceki yıllara oranla kat kat fazlaydı. Ülkemizin özellikle son 4 yıl içerisindeki hükümet politikaları yüzünden ayrıştırılmaya yönelik hareketlere sürüklenmektedir. bu vatanın öz degerlerine sahip çıkmak isteyen toplum işte kendini bu tür organizasyonlarda ön plana atarak bir yandan da hükümete karşı DUR direnişini de sergilemektedirler. öyle ki şu anki hükümetin ve emperyalist güçlerin bu vatan için kurmuş oldugu planlar, hiç bir zaman işlemeyecek ve bu vatansever ler tarafından işletilmeyecektir. Hal böyleyken atasına ve cumhuriyetine baglı vatan evlatları gerekirse her gün her akşam sokaklarda tıpkı 29 ekimde oldugu gibi cumhuriyet nöbetleri tutmaya hazırdırlar. en içten dilek ve temennilerimle. cumhuriyetimizin kuruluşunun 90 ncı yılının kutlu olmasını diliyorum.

  5. Anonim dedi ki:

    türküz selcukluyuz mustafa kemalin askerleriyiz

  6. selcuklu dedi ki:

    gercekten tek kelime ile muhteşemdi .tüm selcuk halkına ve katılan destekleyen herkeze sonsuz teşekkürler…

  7. GAME OVER (OYUN BİTTİ) dedi ki:

    Bayram kutlaması anlamlı ve güzel. Ülgür’ün en büyük cumhuriyet savunucusu olması düşündürücü. İdeoloji ile belediyecilik yapmak demode. hesap yakında. Hepimiz buradayız…Artık Selçuk’ta gaddara mağduru oynatmayacağız. GAME OVER!!!

  8. Halk Partili dedi ki:

    Selçuk halkı Cumhuriyet’e ve Atatürk’e bağlılığını gösterdi fakat henüz sevinilecek bir durum yok. Belediye başkanı aradığını bulamadı, Aleviler çekildi, Rumeli göçmenleri çekildi, ADD toplantılara bile davet edilmiyor, yerel medya AKP’nin eline geçiyor, genel kurulda yönetim ve delegeler yarıya bölündü, İŞÇİ PARTİSİ güçlü bir aday çıkarmaya hazırlanıyor, HEPAR ile bağlar zayıf, CHP yönetimi acemi ve bekleneni veremiyor, belediye kadroları ise kendi dümeninde yada kızgın. Bir Halk Partili olarak uyarıyorum. GÜÇBİRLİĞİ YAPILMAZ İSE SELÇUK AKP VE CEMAATİN ELİNE GEÇER. O ZAMAN VAH SELÇUK DEMEYİN! GÜNAHI VEBALİ BİRLİĞİ REDDEDENLERDE.

  9. Caner A. dedi ki:

    Hersey cok güzel. Birlik olmak güzel. Ama bu birliği sadece 29 Ekimlerde değil her zaman gösterebilmek önemli. Vefa bu tür organizasyonları kendine oy olarak çevimekte usta gibi. Ama Bence Selçuklular bu oyuna gelmemeli. Arkadaş yazmış. Evet GAME OVER Vefa. Sen 4 yıl Gözükme ortalarda Seçim yaklaşırken 29 Ekimde en önde taşı Bayrağı. Bu ilçenin insanının, gençlerinin artık senin oyunlarınla kaybedecek vakti yok. İnsanlara mutluluk veremedin, sadece kendi çevren kendini mutlu sanıyor çünkü, mutluluktan sayılmaz o. Bence CHP kesinlikle sana tekrar şans vermemeli.
    Daha sosyal, daha medeni, daha sportif bir Selçuk için değişim şart. AKP değil tabiii.

  10. Turan dedi ki:

    Böyle bir günde bari vefa düşmanlığını bırakın arkadaş. Cumhuriyet bayramındaki coşkuyu öfkenize kurban etmeyin.

  11. anonim dedi ki:

    Turan a bende katılıyorum böyle bir günde bari düşmanlık yapmayın.Sevmessiniz tabi başkanı sizin gibilerin zihniyetine ters çünkü.Bizler başkanı sizin gibilerin ziyniyetine benzemediği için seçtik ve seçeceğiz

  12. Anonim dedi ki:

    arkadaş bu selçuk ne chp yi istiyor artık neden memleketi insanları birbirine düşüren kutuplara ayıran bir akp nin belediyesi olmayı istiyor..

    neymiş efendim osman başterzi bayrak dağıtmış neymiş vefa başkan cumhuriyeti kutlamış ULU ÖNDER ATATÜRK Ü anmış bırakın bunları açın gözünüzü atatürk hakaret eden dün kim di bu gün kim figuranlar değişti roller değişildi vefa bey türk bayrağını sizler kalenin burçlarından bayrakları indirmediniz mi ? senin gençlik yönetimindeki arkadaş selçuk lisesinde atatürk büstünü sprey boya ile aşalayıcı şekilde boyamadımı bu nasıl iştir.neyse bunu insanlar ya biliyor yada işine gelmiyor işin özü ne akp ne chp ikiside aynı kılıf renkleri farklı…

  13. ....... dedi ki:

    Hala anlayamadınız değil mi?

    Önemli olan haklı ya da haksız olmak değil!

    Kavganın kazananı yoktur.

    Ya kaybedersiniz ya da daha çok kaybedersiniz.

    Önemli olan kalp kırmamak.

    Önemli olan yargılamadan,

    karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek.

    Haklı bile olunsa özür dileyecek kadar asil olmak, bilge olmaktir.

    Egonuzu kontrol edemediğiniz sürece,

    o sizi kontrol etmeye devam edecek

    Böyle olduğu sürece tüm dünya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız.

  14. hasan devrek dedi ki:

    ne mutlu türküm diyene