site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Cumhuriyet coşkusu Fener Alayı ve konserle devam etti

Selçuk’ta Cumhuriyet coşkusu Fener Alayı ve konserle devam etti
30.10.2018
A+
A-

Selçuk’ta cumhuriyet coşkusu akşam düzenlenen Fener Alayı ve Gece Yolcuları Konseri ile devam etti. Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı Atatürk Anıtı önünden başladı. Selçuklu vatandaşlar ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile Selçuk sokaklarında uzun bir kortej oluşturdular. Kortejde Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da vatandaşlarla birlikte yer aldı. Selçuk İMKB Anadolu Lisesi Bando Takımı’nın eşlik ettiği kortej Selçuk sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Pazar yerinde sona eren Fener Alayı’nın ardından Selçuklular Gece Yolcuları Konseri ile eğlenceli saatler geçirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin İlanı’nın 95. Yılı gündüz düzenlenen resmi programların yanı sıra akşam saatlerinde Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir program ile de kutlandı. Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşamak isteyen Selçuklular akşam saatlerinde Fener Alayı için Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde buluştu. Bayraklarla 29 Ekim coşkusunu yaşayan Selçuklular’a evlerinin balkonlarından çok sayıda Selçuklu da eşlik etti. Pazar yerinde sona eren kortejin ardından Selçuklular Gece Yolcuları Konseri ile doyasıya eğlendiler. Doğukan Alsay’ın interaktif showu ile renklenen gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Bu bayrak yere düşmeyecek

Konser öncesinde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı cumhuriyet coşkusunun tüm Türkiye’yi sardığını belirterek; “Biz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu bu cumhuriyetin evlatları olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. 29 Ekim 1923’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’ne en yakışan yönetim şekli olan cumhuriyet rejimini armağan etti. Biz böylesine güçlü bir liderin ülkesinde yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bir aklın, bir fikrin bir düşüncenin göstergesidir. Cumhuriyet fazilettir, en iyi yönetim biçimi cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek sahibi de milletimizdir. Bize bu cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz var olduğumuz müddetçe, bu ülke var olduğu müddetçe bu bayrak yere düşmeyecektir. Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlu olsun” dedi.

Başkan Bakıcı’nın ardından bir konuşma yapan Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci; “Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş Yıldönümü hepimize kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tarih boyunca Türk varlığı için şehit düşen herkesi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Selçuk Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen tenis turnuvasında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam İnci ve Başkan Bakıcı tarafından verildi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılı sebebiyle düzenlenen havai fişek gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Selçuk Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen konserde Gece Yolcuları sahneye çıktı. Günümüzden ve geçmişten renkli şarkılarla katılımcıları coşturan grup Selçuklular’a unutulmaz bir gece yaşattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.