site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Selçuk’ta Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı
30.10.2017
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Selçuk Şehit Ömer Halisdemir Tören Alanı’nda kutlandı. Kutlama öncesinde Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıldönümü sebebiyle düzenlenen kutlama programı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Kutlamalara Selçuk Cumhuriyet Savcısı Gökhan Emre Albay, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk ilçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, kurum çalışanları ve vatandaşlar da katıldı.

Gençlere seslendi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Boyacı konuşmasında cumhuriyetin halk idaresine dayanan bir kavram ve yönetim biçimi olduğunu söyleyerek; “Bir mucizeyi, başarılamayacak kadar büyük olan bir mücadeleyi kazanan büyük atamız bütün Türkiye’yi bölmek, parçalamak isteyen dış güçlere karşı savaşmıştır. Bağımsızlık mücadelesinin ardından ekonomik mücadele başlamıştır” dedi. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin sağladığı ekonomik, sosyal ve teknolojik ilerlemenin altını çizen Kaymakam Boyacı, yarının sahibi olan çocukların ve gençlere ilerleme yolunda çok çalışmaları gerektiğini belirterek; “Sevgili gençler yarınlar sizin. Bunun için çok çalışacaksınız” dedi.

Kaymakam Boyacı’nın konuşmasının ardından “Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca Kır Koşusu’nda dereceye giren öğrenciler de ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Kır Koşusunun son etabı tören alanında gerçekleşti. Koşuya katılan öğrenciler Ankara’dan temsili olarak gelen bayrağı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya teslim ettiler.

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yılı sebebiyle düzenlenen tören Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin İzmir Yöresi gösterisinin ardından, öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Kutlamalarda Zeytinköy’de yaşayan Halit Köşe’nin İstiklal Marşı’nı okuması da büyük alkış aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Selçuk’taki kurum, okul, sivil toplum kuruluşu ve bazı işletmelerin katıldığı resmigeçit ile son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu akşam da devam edecek. Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında saat 19.30’da Atatürk Anıtı önünden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından, 20.30’da İstasyon Meydanı’nda TRT Sanatçısı Ali Çakar’ın Konseri Selçuklularla buluşacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.