site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Çanakkale Zaferinin 105. Yılı Kutlandı

Selçuk’ta Çanakkale Zaferinin 105. Yılı Kutlandı
19.03.2020
A+
A-

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Jandarma komutan Vekili Yusuf Ağaç ve protokol üyeleri, resmi kurum çalışanları, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı. Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi, Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Fahrettin Eren günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Gazi Fahrettin Eren konuşmasında; “ Çanakkale Savaşları tarihin akışını değiştiren, Türk’ün şan ve şerefini zirveleştiren, iman gücünü bayraklaştıran ve orada savaşanları kahramanlaştıran bir destandır. Bugün Çanakkale Savaşı’nın 105. Yılını ve bu vatanın gerçek sahipleri, onun uğrunda can veren şehitlerimizi anmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale şehitleri ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ettiler. Onlar yan yana omuz omuza savaştıkları arkadaşlarına sen Türk müsün, Alevi misin, Laz mısın, Çerkez misin diye” sormadılar. Bu yüzden bu savaşı kazanabildiler. Çanakkale öyle bir yer ki; yokluk varlığı yenmiştir. Maddiyat maneviyatı yenmiştir. Özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Aç karnıyla kurşun yiyen kınalı kuzular, on beşliler, Kahraman Mehmetler, cephe arkasında elleri öpülesi anneler. Bu dünya var oldukça unutulmayacaksınız. Ruhlarınız şad olsun. Çanakkale öyle bir yer ki yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı yenmiştir. Çanakkale demek, kardeşlik, birlik demek, Çanakkale demek birlik demek, Çanakkale demek, kınalı Hasan demek. Çanakkale demek, Yahya çavuş demek. Çanakkale demek, cepheden cepheye koşan Nezahat onbaşı demek. Çanakkale demek, hepsi şehit olan 57. Alay demek. Çanakkale demek, Vatan demek, Bayrak demek. Çanakkale demek, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal demek” dedi.

Çanakkale zaferinin 105. yılı kutlama programı Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.