site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta bahar çalışması

Selçuk’ta bahar çalışması
06.04.2015
A+
A-

TJ3A69891

Selçuk’un simgesi haline gelen ve baharın müjdecisi olan leylekler, Selçuk’taki yerlerini aldı.Selçuk Belediyesi 6 yıldır Ege Üniversitesi ile ortaklaşa devam eden “Leylekleri Koruma Projesi” kapsamında ilçe merkezi ve mahallelerdeki elektrik direkleri üzerine platform takma hazırlıklarını tamamladı. Ayrıca yaz aylarının korkulu rüyası haline gelen sivrisinek ile mücadele konusunda gerekli tüm önlemleri de almaya başlayan Selçuk Belediyesi, baharın gelmesiyle beraber park ve bahçelerin yaz temizliğine de başladı.

Mahallelere yeni leylek yuvaları

Özellikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve baharın müjdeleyicisi olan leyleklerin ilçeye gelmesiyle birlikte “Leylekleri Koruma projesi” kapsamında çalışma başlatıldı. Selçuk Belediyesi, ilçeye bağlı mahallelerde elektrik direkleri üzerine platform yaptı. Yaklaşık 6 yıldır Ege Üniversitesi ile ortaklaşa devam eden bu proje kapsamında şehir merkezinde yer alan yaklaşık 40 adet yuva, özel olarak imal edilen platform yuvalara dönüştürülerek, leyleklerin nesillerinin devamı ve Selçuk ile bütünleşmesi, ilçe halkı tarafından daha fazla benimsenmesi sağlandı.

Sivrisinekle mücadele başladı

Yaz aylarının korkulu rüyası haline gelen sivrisinekler için de önlem almaya başlayan Selçuk Belediyesi, sulak alanlarda ilaçlama çalışmasına başladı. Vatandaşların sağlığınıön plana alan çalışma kapsamında Selçuk Belediyesi, Pamucak ve dere yatakları ile tüm mahallelerdeki sulak alanlarda ilaçlama çalışmasına başladı.

Selçuk’ta Bahar temizliği

Baharın geldiği şu günlerde park ve bahçeler müdürlüğüne bağlı ekipler de temizlik ve ekim çalışmalarına başladı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan ekipler, İzmir-Aydın karayolu üzerindeki refüjlerde bulunan çiçek ve yeşil alanda çalışmaya başladı. Geçmiş dönemlerde de görev alan ve şimdiki yönetimle de itinalı bir şekilde çalıştıklarını kaydeden kadınlar, kendilerine bu olanağı tanıyan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya teşekkür etti. İşçi kadınlar, seçim öncesi kendilerine bu hizmetleri sadece erkeklerin yapacağını, kadınların çalıştırılmayacağı yönünde söylemleri duyduklarını, ancak Başkan Bakıcı’nın kendilerine sahip çıktığını, bu konuda herhangi bir değişiklik yapmadan aynı görevde çalıştıklarını ifade etti. İlçeye farklı bir güzellik katan çiçeklerin çapasını ve temizliğini yapan kadınlar, kendilerine sahip çıkan Başkan Bakıcı’ya bir kez daha teşekkür etti.

baharcalisma (2)

ilaclama (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.