site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Selçuk’ta Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Tüm Hızıyla Devam Ediyor
10.12.2018
A+
A-

Ülkemizde başta turunçgiller olmak üzere şeftali, kayısı, incir, nar, Trabzon hurması, avakado, elma, armut gibi birçok meyve üzerinde beslenerek zarar veren Akdeniz Meyve Sineği ile kültürel mücadele kapsamında Selçuk’ta Deppo Efes işletmesi arkasında ağaçlardan dökülen lekeli meyvelerin atılacağı bir alan belirlenmiştir. Üreticilerin ve işletme sahiplerinin yere dökülen ve atılması gereken meyveleri bu belirlenen alana dökmeleri, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele de son derece önemlidir. Zira açık alana atacağımız meyveler önümüzdeki yıl bizlere Akdeniz Meyve Sineği olarak geri dönecektir. Akdeniz Meyve Sineğinin ihracattaki toleransı hiç yoktur. Bu da ihracatımız önünde çok büyük bir engeldir.

Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele de kimyasal mücadelenin yanında kültürel yöntem olarak turunçgiller bahçelerine ara konukçuluk eden şeftali, incir, Trabzon hurması ve nar gibi meyveler dikilmemeli, hasat sonrası ağaç üzerinde meyve bırakılmaması, ağaç altına düşen meyvelerin toplanıp yok edilmesi biyoteknik yöntem olarak da Akdeniz Meyve Sineği ruhsatlı olan tuzaklar kullanılarak kitlesel tuzaklama yapılması gerekmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı BİYOTEKNİK mücadele yapan üreticilere desteği her türlü desteği vermektedir. İlgililere duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.