site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta 23 Nisan coşkusu

Selçuk’ta 23 Nisan coşkusu
24.04.2015
A+
A-

Selçuk’ta 23 Nisan coşkusu (2)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Selçuk’ta coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başlayan resmi törenler, daha sonra Selçuk Belediyesi tören alanında gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programla devam etti. Programlar sırasında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı sık sık çocukların yanına giderek sohbet etti, gösterileri hakkında bilgi aldı. Resmi kutlama töreninin ardından Selçuk Belediyesinin hazırladığı 23 Nisan etkinliklerini de katılan Başkan Bakıcı, geleceğin büyükleri için çok çalışacaklarını belirterek, çocuklarla sık sık bir araya geldi, sohbet etti.

Türkiye’nin dört bir köşesinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Selçuk’ta da renkli görüntülere sahne oldu. Çelenk sunumunun ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının adresi Selçuk Belediyesi tören alanıydı. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk İlkokulu Öğretmeni Kadriye Asar konuşma yaptı. Sağlık sorunları nedeniyle törene katılamayan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın 23 Nisan mesajı törende okundu.

‘Onlar da bir zamanlar çocuktu’

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek, bugünün anlamına anlam kattığını söyledi Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yapan Gençay; “Tarihe ismini yazdıran büyük kahramanlar bir zamanlar çocuktu” dedi. Konuşmaların ardından Atatürk İlkokulu öğrencileri şiirler okudu. Anasınıfı öğrencilerinin toplu gösterisi, Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

İsmini Atatürk’ten alan oyun

İsmini Mustafa Kemal Atatürk’ten olan Atabarı Oyunu ise 19 Mayıs Ortaokulu Kızlar Grubu tarafından sergilendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çocuk oyunları etkinliklerinde dereceye giren okullara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Çocuk oyunları etkinliklerinde 19 Mayıs İlkokulu üçüncü, Atatürk ilkokulu ikinci olurken, İsabey İlkokulu ise birinci oldu.

‘Mustafa Kemal’in Kağnısı’ duygulandırdı

Yapılan gösteriler içinde ‘Mustafa Kemal’in Kağnısı’ adlı gösteri ise tüm katılımcılardan büyük alkış aldı. İzleyenleri duygulandıran gösteride Kurtuluş Savaşı’na katılan Türk Ulusu’nun yaşadığı zorluklar ve Mustafa Kemal’e duyulan güven anlatıldı. Mustafa Kemal’in Kağnısı Senaryosu Gösterisi’nin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 95. Yılı Kutlama Programı son buldu. Program sonunda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla fotoğraf çektirdi.

Selçuk Belediyesinin hazırladığı etkinlikler ilgiyle karşılandı

Selçuk Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kapsamında öğleden sonra Pazar yerinde çocuk şenliği düzenledi. Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz bakım evi öğrencilerinin birbirinden güzel gösteriler sunduğu etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinlik sırasında Selçuk Belediye Başkanı Zeynel bakıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel, Ali Karakurt, Atilla Aksoy ve çok sayıda Selçuk halkı çocukları yalnız bırakmadı.

Selçuk’ta 23 Nisan coşkusu (1)

Selçuk’ta 23 Nisan coşkusu (3)

Selçuk’ta 23 Nisan coşkusu (4)

Selçuk’ta 23 Nisan coşkusu (5)

Selçuk’ta 23 Nisan coşkusu (6)

YORUMLAR
  1. a... dedi ki:

    Hiç güzel program olmadı.Nerede o eski bayramlar.