site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta 19 Mayıs’a Sivil İnisiyatif Damgasını Vurdu

Selçuk’ta 19 Mayıs’a Sivil İnisiyatif Damgasını Vurdu
20.05.2013
A+
A-

selcukta-19mayis (4)

Selçuk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na sivil inisiyatif damgasını vurdu.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, ADD Başkanı Tuncay Kireç, Esnaf Odası Başkanı Hayri Güller, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Hasan Turan, Belediye Spor Derneği Başkanı Ümran Songun, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Cumhur Yelken, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Selçuk Şube Başkanı Metin Çıtak, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çellik ve tüm sivil toplum örgütlerinin üyeleri ile Selçuk halkının geniş katılım gösterdiği 19 Mayıs kutlamaları Selçuk İstasyon Meydanında yapıldı.

Selçuk’ta gerçekleştirilen 19 Mayıs kutlamalarının en çarpıcı an Çelenk sunma törenleri yasaklandığı için Selçuk halkının Türk Bayrağı şeklindeki panoya karanfiller takarak şanlı Türk Bayrağını oluşturmasıydı. Kırmızı ve beyaz 1750 karanfilden oluşan çelenkle Selçuk halkı “çiçektik çelenk olduk” dedi. Karanfillerden Türk Bayrağı oluşturulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan Selçuk halkı milli bayramlarımızı kutlamamıza getirilen kısıtlamaları da alkışlarla protesto etti. Meydanı inleten alkışların ardından bir gün önce Selçuk’tan Samsun’a giden ve Kurtuluş savaşımızın başlatıldığı toprakları ziyaret eden heyetle İstasyon Meydanı Kurtuluş Yolu Anıtına karanfiller atan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür oldukça çarpıcı bir konuşma yaptı.

“Bugün bu meydanda okunan İstiklal marşı bugüne kadar okunan en coşkulu istiklal marşıydı. Bu nedenle bu törene katılan herkesi kutluyorum” şeklinde konuşan Başkan Ülgür “Mustafa Kemal Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşını başlattığı zaman bugünden çok daha zor koşullar altındaydı. Her ne kadar o zaman da bu zaman da memleketimizde işbirlikçiler olsa da bu millet vatanı için, bayrağı için ölmeyi bilen bir millettir” dedi.

“94 yıldır 1919’un önemi anlatılıyor. Emperyalistler canımıza, malımıza el attı. Ordumuza saldırdı, vatanımızı işgal etti. Ama Türk milleti yılmadı ve 1919’da Mustafa Kemal önderliğinde dünyada ilk kez emperyalistlere karşı direniş başlattı” diyen Başkan Ülgür “Kurtuluş savaşını Laz, Türk, Abaza, Kürt, Çerkez, beraber verdik. Misak-ı Milli sınırlarını beraber çizdik. Bugün barıştan bahsediliyor. Biz sizin barış naralarınıza bakmayız. Savaş tohumları mı, barış tohumları mı ekiyorsunuz ona bakarız. Madem barış olacaksa neden Nevruz yasak? 23 Nisan, 19 Mayıs, 1 Mayıs neden yasak?” diye sordu.

Selçuk halkının büyük desteğiyle bir dönem İl Genel Meclis Üyeliği, 3 dönem Belediye Başkanlığı olmak üzere yaklaşık 20 yıldır işinin Selçuk, gücünün Selçuk olduğunu söyleyen Başkan Ülgür; “Atatürk’ün gençliğe Hitabede seslendiği gençlik bizleriz. 2013-2014-2015 yılları Türkiye için kritik. Bu ülke için ne yapacaksak bu süre içerisinde yapmalıyız. Laik demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Tüm engellemelere rağmen milli bayramlarımızı kutlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Bir sonraki milli bayram kutlamamızda sadece CHP değil, AKP, BDP ve diğer tüm partilerimizi de yanımızda görmek istiyoruz. Bunu gördüğümüz gün Türkiye’nin önü açıktır. Yolunuz açık olsun, bayramınız kutlu olsun” dedi.

Konuşması büyük alkış alan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, daha sonra törene katılanlarla birlikte Selçuk belediyesi Selçuk-Efes Kent Belleğine geçerek “55 Yıllık Bir Başarı öyküsü: Selçuk Lisesi” sergisinin açılışını yaptı.

selcukta-19mayis (1)

selcukta-19mayis (2)

selcukta-19mayis (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    memleketin kimyasını bozdular sonunda herkes değişik yerde bayram kutlaması yapmaua çalışıyor, hele o çelenk koyma törenlerinin engellenmesi sadece 1-2 kurumun çelenk koyması hem katılımları düşürdü törenlere hem de çelenk törenleri şuanda sadece hükümetin törenleri düşüncesi oluşturdu insanlarda yazık bu memlekete.
    akepe sevri resmen dayatmak istemektedir bu sebepten dolayı akepe den aday kim olursa olsun işi selçukta çok zor. kimse boşa hayal kurmasın

  2. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    bencede bu şartlarda akepenin adını duymak istemiyorum tüylerim diken diken oluyor babam çıksa mezardan oyumu vermem zeynel hocada havasını alır zaten akepeyi ağzına alanları kayle bile allmam hahahaaaaaaaaaaaaaaa avucunuzu yalarsınız

  3. MERYEMANA dedi ki:

    AKP ÜLKEMDEN DEFOL………………

  4. AK GÖRÜŞ dedi ki:

    şaziye hanım babanın mezardan çıkmasına gerek yok.ak parti sandıktan çıkacak,telaşlanma,tüylerinde diken diken olmasın,gelecek olanlar sibiryadan gelmiyor,öz ve öz milletin bağrından geliyor,nasılda panik başladı merak etmeyin,mazlumların elleri sizlerede ulaşır.bizlerde merhamet var,kardeşlik var,adalet var,çevrendeki insanlara bizlerin korkulmıyacak insanlar olduğunu rahat bir şekilde anlata bilirsin.belediye nasip olursa elimize geçerse,elimi sizin gibilere uzatacağım uzanan elin ak görüş olduğunu anla,zahmet olmadan rahmet olmaz. merak etme sizin gibi hakaret etmeyeceğim,onu beceremem haydi sizleride bekliyoruz zaman daralıyor. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN