site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta 12. Geleneksel Sünnet Şöleni Coşkusu

Selçuk’ta 12. Geleneksel Sünnet Şöleni Coşkusu
31.08.2014
A+
A-

selcuk-sunnet-soleni (6)

Selçuk Ülkü Ocakları ve MHP Selçuk İlçe Teşkilatı’nın her yıl geleneksel hale getirerek yapmış olduğu toplu sünnet şöleninin 12.si yapıldı.

Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yükünü hafifletmek adına her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12.sinin düzenlendiği toplu sünnet şöleni Selçuk’ta yapıldı. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu şölende Manisa Turgutlu Zafer Mehteran Takımı, söylediği marşlarla büyük beğeni topladı.

Bu yıl 12.sinin düzenlendiği ve her yıl geleneksel olarak yapılan sünnet şölenine MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Ülkü Ocakları Başkan Vekili Adem Akkaş, partililer ve vatandaşlar katıldı. 30 çocuğun sünnet ettirildiği Şölen, Manisa Turgutlu Zafer Mehteran takımı eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

12 yıldır geleneksel hale getirilen sünnet şöleninin bu yıl da düzenlenmesinde emeği geçen MHP Selçuk İlçe Teşkilatı ile Selçuk Ülkü Ocaklarına sonsuz teşekkür ettiğini belirten MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, sünnet olan çocukların gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında MHP’nin iktidarında “Lider Ülke Türkiye”nin yöneticisi olmalarını diledi.

Yerel seçimlerde MHP’den Selçuk Belediye Başkan Adayı olan Levent Görür şölende yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Bu şölen benim için ayrı bir önem taşıyor, 2000 yılında bundan 14 sene önce ben de bir Ülkü Ocakları Başkanıydım arkadaşlarımızın da vesilesi ile ilk sünnet şölenini tertip etmiştik. Allah benden sonra da gelen Ülkü Ocakları Başkanlarından razı olsun bu şöleni devam ettirdiler, bugünlere kadar getirdiler. Bu sünnet şölenine katkı koyan tüm Selçuklu işadamlarımızdan, hemşehrilerimizden Allah razı olsun’’ dedi.

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener ise yapmış olduğu konuşma da; “12.sini düzenlemekten şeref duyduğumuz geleneksel toplu sünnet şölenine Maddi ve Manevi katkıda bulunan tüm Selçuklu esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Sağolun, var olun. Allah’ın izni ile bu sene ki sünnet şölenini rahmetli meclis üyemiz Macit Musal adına yapıyoruz. Kendisini buradan bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun.

Selçuk Ülkü Ocakları olarak çocuklarımızın erkekliğe ilk adım attıkları bugün onların sevinçlerini paylaşıyoruz. Sünnet olan kardeşlerimizin, çocuklarımızın memleketimize, milletimize, Selçuk’umuza faydalı evlatlar olmasını diliyorum. Bugün bu meydana bakarsanız eğer burada kardeşlik var, sevgi var, inanmışlık var. Gazeteci arkadaşlarımızdan ricam bu tablonun fotoğrafını iyi çeksinler bizler doğulusu ile batılısı ile Alevisi ile Sünnisi ile hepimiz biriz. Ve bizler hep bir olduğumuz sürece bu güzel ülkeyi değil BOP Eşbaşkanları, Allah’ın izni ile kimse bölemez’’ dedi.

Toplu sünnet şöleninde tüm katılımcılara tavuklu pilav ve ayran ikramı yapıldı. Osmanlı şerbetlerinin de dağıtıldığı şölende Lokma da döküldü. İkramların ardından faytona binen sünnet çocuklar diğer katılımcılar ile birlikte Mehteran takımı ile eşliğinde şehir turu attı.

Mevlid-i şerif okunmasıyla devam eden şölende 30 çocuk sünnet oldu. Sünnet olan tüm çocuklara saat ve güneş gözlüğü hediye edildi.

selcuk-sunnet-soleni (1)

selcuk-sunnet-soleni (3)

selcuk-sunnet-soleni (7)

selcuk-sunnet-soleni-leventgorur (8)

selcuk-sunnet-soleni-memisesener(4)

selcuk-sunnet-soleni-necatkaratas (5)

selcuk-sunnet-soleni (2)

HABERİN VİDEOLARI AŞAĞIDADIR.

Memiş Esener’in 12. Geleneksel Sünnet Şöleni Konuşması

Levent Görür’ün 12. Sünnet Şöleninde ki Konuşması

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın Selçuk’ta ki Konuşması

Selçuk’ta 12. Geleneksel Sünnet Şöleni Coşkusu

Selçuk 12. Geleneksel Sünnet Şöleni TÜRKİYEM

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Almanyada yaşayan bir gurbetçi kardeşiniz olarak değerli kardeşlerimle gurur duyuyorum bu sene de nasip oldu izlemek şükürler olsun selçukta izinde olduğumuz zamana denk geldi teşekkürler

  2. uyarkucuk dedi ki:

    GERCEKTEN TEPRİK EDERİMSAYIN BAŞKANIM NE MUTLU SİZE OKADAR GÜZEL BİR DURUMKİ KELİMELER YETERLİ OLMAZ İHŞALLAH BU GELENEGİZ YILLARCA KALIR ŞUNU İSTERİMKİ BU GELENEGİ SELCUKTA BAŞTA PARA BABALARIDA YAPSINLAR CEBİN SONU YOK ŞU VAR ÖBÜR DÜNYA BU KAZANDIGINIZ PARALAR HAYIR YAPMASSANIZ ÖBÜRTARAFTA İÇ BİR İŞE YARAMAZ BİRAZ HETRAFINIZA HAYRINIZ OLSUNTEPRİKLER SAYIN LEVENT BAŞKAN NE MUTLU SANA SELCUKLUNUN YAPAMADIGINISEN YAPTIN YOLUNVE DAVAN DAHİMA ACIK OLSUN ESKİ BELEDİYE BAŞKANIMIZDA YAPIYORDU BUGELENEGİ ŞİMDİKİNLERDE TIK YOK NEDEN ACABA OY İSTEMEGE GELDİLERMİ MANGALDA KÜLM BIRAKMIYORLAR BİRAZ ETRAFINIZA İYİLİGİNİZ DOKUNSUNTEKRAR EDİYORUM TEŞEKKÜRLER LEVENT BAŞKAN YOLUN ACIK OLSUN

  3. hasan dedi ki:

    emeğinize yüreğinize sağlık , katkı sağlayan herkesten canabı allah razı olsun.bütün sünnet ailelerine geçmiş olsun,darısı mürrüvetlerine inşallah.