site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta 100 metrekareden büyük market yasaklanmıştı: O karar yargıya taşındı

Selçuk’ta 100 metrekareden büyük market yasaklanmıştı: O karar yargıya taşındı
24.03.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu eski Üyesi Av. Şehrazat Mercan Selçuk Belediyesi tarafından şehir merkezinde 100 metrekareden büyük alanlarda market ve süper market açılmasını engelleyen meclis kararını yargıya taşıdı. İşlemin iptalini isteyen Mercan, “Belediye kanunu ve meclis çalışma yönetmeliği kapsamında böyle bir yetkiniz yok” dedi. İzmir’in Selçuk ilçesinde belediye meclis kararıyla belirlenen cadde-meydan ve bazı sokaklarda 100 metrekareden büyük market ve süper marketlerin açılmasını yasakladı.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nden gelen “Sıhhi İşyerlerinin Açılacağı Alanlar” başlıklı talep yazısı belediye meclisinde değerlendirildikten sonra oy birliğiyle kabul edildi. Gerekçe olarak da belirlenen noktalardaki sokakların genişliğinin yetersiz olması, iki katlı evlerin yıkılarak yerlerine çok katlı altı işyerleri olan evlerin yapılması, otopark sıkıntısı ve yaya trafiğindeki fazlalıklar gösterildi. Bu konuda kararın meclis kararı sonrasında belediye idaresi tarafından verileceği de belirtildi.

Bu kararın ilçede uygulanmasının ardından Burcu Eleman isimli bir vatandaş yapı ruhsatı ve yapı kayıt belgesi aldığı binanın altında bulunan işyerini Yeni Mağazacılık A.Ş’ye (A101) kiraladığını, belediyenin kararı sonrasında zor durumda kaldığını belirterek konuyu yargıya taşıdı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu eski Üyesi Av. Şehrazat Mercan mağdur olduğunu ifade eden vatandaş adına İzmir İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mercan, 5393 sayılı belediye kanununun meclis çalışma yönetmeliğinde böyle bir hakkın ve işlem yetkisinin bulunmamasını gerekçe gösterdi. Danıştay ve ilgili dairelerin şimdiye kadar olan emsal kararlarını da başvuru dosyasının ekine koyan Mercan, imar, gelir, mali ve sosyal konular dışında belediyenin bu konuda bir yetkisinin bulunmadığının altını çizdi.

Öte yandan kararı mahkeme verecek.

İŞTE O MECLİS KARARI:

EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.