site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuklular Güzel Sanatlar Lisesini İstiyorlar

Selçuklular Güzel Sanatlar Lisesini İstiyorlar
07.08.2012
A+
A-

Sivil Toplum Kuruluşları Topladıkları 6901 İmzalı Dilekçeyi Kaymakama Sundular.

Selçuk’ta güzel sanatlar lisemizi isteriz kampanyası yoğun şekilde sürüyor. Beş ay önce bir basın toplantısı ile başlayan bu istek beş ayda toplanan 469 sahifeden oluşan, 6901 imza ile devam ediyor. Toplanan bu imzaları kaymakama teslim etmek için, Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği Selçuk şube başkanı Metin ÇITAK, Atatürkçü düşünce derneği Selçuk Şube başkanı Tuncay KİREÇ, Alevi Kültür derneği Selçuk şube başkanı Düzgün ÇELİK, Esnaf Sanatkarlar odası başkanı Hayri GÜLLER, Eğitim Sen Selçuk şube başkanı Haluk ERBİL den oluşan, beş sivil toplum kurulusu başkanı Selçuk kaymakamını ziyaret ettiler. 469 sahifeden oluşan 6901 imzalı dosyayı kaymakam teslim eden Metin ÇITAK şunları söyledi. “Daha çağdaş olabilmemizin ve gelişen teknolojinin gereği olarak öğretimdeki branşlaşmanın önemi hepimizce açıktır. Bu konuda ilçemizde bir adım atılması amacıyla beş sivil toplum kuruluşları olarak eğitimde, deneyimli üyelerimiz ile toplantılar düzenledik. Araştırmamız sonucunda ilçemiz için en uygun tercihin “ GÜZEL SANATLAR LİSESİ ’’nin olabileceği sonucuna vardık. Bu konuda Selçuklu yurttaşlarımızın olurunu da almak amacı ile bir imza kampanyası açtık. Kısa sürede 6901 imzaya ulaştık. Sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak ta, ilçemizdeki tüm siyasi parti yönetimlerini ziyaret edip, isteklerinizi ilettik. Onlardan da destek sözü aldık.

İlçemizin coğrafi ve kültürel varlıklarımız bakımından konumu ve öğrenim sonrası istihdam cazibesi değerlendirildiğinde dilediğimiz konu edilen  “GÜZEL SANATLAR LİSESİNİN “İlçemizde açılabilmesi için kaymakamlık makamına ulaştırdık’’  dedi.

İlçe kaymakamı Ayhan BOYACI’da ‘‘Öncelikle ziyaretime gelen kurum başkanlarına teşekkür ediyorum. İlçemiz Tarihle iç içe bir ilçedir. Arkeoloji ve bu paralel diğer dalarla ait bir sanat okulu açılması en güzel bir yatırım olacaktır. Yöre şartlarına uygun olduğu için ben göreve başlar başlamaz 2011 yılı kasım ayında böyle bir talepte bulunmuştum.  Alan geniş çalışma olanakları mevcut. Gereken hizmet getirilecektir inancındayım. Hep beraber el ele bu işin takipçisi olacağız ve bunu başarmak en güzel sonuç olacaktır’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

YORUMLAR
  1. Öğretmen dedi ki:

    İlçemizin ihtiyacı olan Güzel Sanatlar Lisesi değildir; ihtiyacımız Öğretmen lisesi ya da Fen lisesidir. İlçemizde bir elin parmağını geçmeyen öğrenciler güzel sanatlar lisesine gider iken komşu il ya da ilçelere toplam 7 servis gidiyor. Kaldı ki güzel sanatlar lisesi açılırsa Türkiye’de metropol ilçeler dışında hiçbir ilçede güzel sanatlar lisesi yok, kaç kişi çocuğunu gönderecek? İyi düşünülmesi gereken bir konu.

  2. EMEKÇİ; dedi ki:

    Selçuk’a yakışan gerçekten bir güzel sanatlar lisesi olacaktır.Bu okula sadece Selçuk’tan değil, çevre il ve ilçelerden de yüzlerce öğrenci gelecekjtir.Bu konuda mücdele eden başta Eğitim Sen olmak üzere tüm kurumları kutlarım…Selçuk’a İHL açanlar da halktan gerekli yanıtı alacaklardır……