site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklular demokrasi nöbeti için İstasyon Meydanı’nda buluşacak

Selçuklular demokrasi nöbeti için İstasyon Meydanı’nda buluşacak
12.07.2018
A+
A-

Selçuk Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir anma programı düzenliyor.15 Temmuz günü sabah saatlerinde halk koşusu ile başlayacak olan anma etkinliklerinin akşamki adresi İstasyon Meydanı olacak. Selçuklular demokrasi nöbeti için bir kez daha İstasyon Meydanı’nda buluşacak.

Son başvuru 12 Temmuz

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin ikinci yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Selçuk’ta da anma programları ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Darbe girişimini bir kez daha lanetlemek ve 249 şehidimizi anmak amacıyla düzenlenecek etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da adını 15 Temmuz şehidi Astsubay Ömer Halisdemir’den alan tören alanından başlayacak olan bir halk koşusu düzenlenecek. 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü sebebiyle düzenlenecek olan koşu Atatürk Anıtı önünde son bulacak. Halk Koşusu’na katılmak isteyen vatandaşların 12 Temmuz Perşembe gününe kadar Selçuk Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

Meslek Yüksekokulu’nda 15 Temmuz Konferansı

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu’nda 15 Temmuz ile ilgili bir konferans düzenlenecek. 12 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da düzenlenecek konferansta DEÜ Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi Deliormanlı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı birer konuşma yapacak.

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü sebebiyle 13 Temmuz günü Cuma namazının ardından Selçuk İlçe Müftülüğü tarafından Selçuk’taki tüm camilerde şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okutulacak. Tahsin Ağa Camii’nde ise Kur’an-ı Kerim okunmasının yanı sıra lokma dökülecek; soğuk şerbet dağıtılacak.

İstasyon Meydanı’nda demokrasi nöbeti

Selçuk Belediyesi 15 Temmuz Milli ve Beraberlik Günü İstasyon Meydanı’nda bir anma programı düzenleyecek. Selçuklular hain darbe girişimin ikinci yılında demokrasi nöbeti için saat 19.00’da İstasyon Meydanı’nda bir araya gelecek. Programda ayrıca sinevizyon aracılığıyla Türkiye’nin büyük şehirlerinde gerçekleşecek anma etkinliklerinden canlı yayın yapılacak. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara irmik helvası ve gece kahvaltısı ikram edilecek.

Bir kez daha demokrasi ve şehitlerimiz için

15 Temmuz’un hain darbe girişimini kınamak kadar demokrasiyi özümseme açısından da tarihimizde ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Milleti’nin egemenliğine, demokrasisine, kendi eliyle seçtiği meclise ve geleceğine art niyetiyle uzanan eller başarıya ulaşamamıştır. Bugünü Türk Milletinin unutması mümkün değildir. Türk Milleti bir olarak siyasi görüşüne bakmaksızın bir olarak bir olarak bu hain girişime göğsünü siper etmiştir. İşte bu yıl biz kendi ilçemizde bir kez daha bir araya gelerek hem bu hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi anacağız; hem de demokrasiye sahip çıktığımızı bir kez daha göstereceğiz. Ben tüm vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılacak etkinliklere ve 15 Temmuz akşamı İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek demokrasi nöbetimizde bir arada olmaya davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.