site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuklular Askerlik İşlemleri İçin Artık Torbalı’ya Gidiyor

Selçuklular Askerlik İşlemleri İçin Artık Torbalı’ya Gidiyor
26.07.2012
A+
A-

181 askerlik şubesinden biri olan Selçuk şubesi Torbalı’ya bağlandı. Selçuk ilçesinde ikamet eden vatandaşlar askerlik işlemleri için Torbalı’ya gelmeye başladı.

Ülke genelinde kapatılan 181 askerlik şubesinden biri olan Selçuk şubesi Torbalı’ya bağlandı. 181 ilçedeki askerlik şubelerinin arazi ve binaları Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek. Selçuk ilçesinde nüfusun ve şubeye gelen vatandaş sayısı az olması nedeniyle komşu ilçe olan Torbalı’ya kaydırıldı. Selçuk ilçesinde ikamet eden vatandaşlar da askerlik işlemleri için Torbalı’ya gelmeye başladı. Buna bağlı olarak Torbalı şubesinde personel sayısı arttırılacak.

BOŞALAN BİNA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA DEVREDİLECEK

Bakanlar Kurulu kararıyla Selçuk Askerlik Şubesi kapatıldı ve askerlik yoklamasına son verildi. Askerlik Şubesi’nin Torbalı’ya kaydırılması ile boşalan binanın ise Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesi bekleniyor. Milli Eğitimin bu binaları okul ve derslik olarak değerlendirecek. Kapanma ve devir işlemlerinin geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Askerlik hizmeti ile ilgili işlem yaptırmak isteyen Selçuklu vatandaşlar, böylece Torbalı Askerlik Şube Başkanlığından işlem yaptırabilecekler.

GÜNDE 2 İŞLEM YAPAN ŞUBELER VAR

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir süre önce askerlik şubelerinin kapanacağının sinyallerini vermişti. Bu kapanma sebeplerinin başında da; Askerlik Şubelerinde yapılan işlem sayısının bazı şubelerde yıllık 700 işlem olması, yani bir günde sadece 2 işlem yapılabilmesi geliyor. Koca bir şubede onca çalışan sadece 2 işlem yapması çok ciddi maddi külfet oluyor. Kapanan merkezlerdeki Askerlik Şubeleri, en yakın merkezdeki Askerlik Şubelerine bağlandı.

YORUMLAR
  1. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    TSK’ yı toptan kapatın. Daha rahat edersiniz.