site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu zeytinciye uyarı!

Selçuklu zeytinciye uyarı!
29.03.2015
A+
A-

zeytiN

Yetkililer zeytinde halkalı leke oluşumunun önlenmesi için üreticileri zeytinliklerinde hastalık gelmeden tedbirlerini almaları için koruyucu ilaçlama yapması gerektiği noktasında uyardı.

Yapılacak ilaçlamalar konusunda zeytin üreticilerinin ilaçların kullanılması gerektiğini yetkililer, “Zeytinde Halkalı Leke etmeninin optimum gelişme sıcaklığı 18 – 20 0C’dir. Fungus, kışın yere dökülen kurumuş veya ağaç üzerinde kalan hastalıklı yapraklarda geçirir. Hava şartlarının uygun gitmesiyle enfeksiyon başlar. Bu nedenle hava koşulları ve uyanmanın başlamasıyla birlikte koruyucu ilaçlamanın yapılması gerekmektedir. Zeytinlerde yaprak dökümünün olmaması ve gelecek yılın meyve gözlerini koruması bakımından mücadelenin zamanında yapılması önemlidir. Sulanan, nemli ve ağır topraklarda ve denize yakın zeytinliklerde hastalığa her yıl rastlanılmaktadır. İlaçlama İlkbahar sürgünleri görülmeye başladığı zaman ve ilaçlama da çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce yapılır” denildi.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.