site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu yüzlerce genç dünya mirasını tanıdı

Selçuklu yüzlerce genç dünya mirasını tanıdı
30.05.2016
A+
A-

Selçuk’ta eğitim gören ortaokul ve lise birinci sınıf öğrencileri “Selçuk’ta Yaşam” adlı proje kapsamında UNESCO Kenti Selçuk’un tarihi yerlerini gezdiler.

Selçuk Belediyesinin katkılarıyla Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen ve 23 – 27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen gezide Selçuklu öğrenciler Efes Antik Kenti, Meryem Ana, İsabey Cami, Efes Arkeoloji Müzesini gezip kentle ilgili bilgi edinme fırsatı buluyor.

Selçuk Belediyesi’nden ulaşım desteği

Selçuk Belediyesi, gençlere UNESCO Kenti Selçuk’un tarihi ve kültürel değerlerini tanımasını sağlamak için Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi’nin girişimiyle düzenlenen “Selçuk’ta Yaşam Projesi’ne” ulaşım desteği verdi.  Selçuk’ta bulunan tarihi dokuların, kültür varlıklarının kentin gelecek kuşaklar tarafından daha yakından tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ve yaklaşık 900 öğrencinin yararlanacağı “Selçuk’ta Yaşam” adlı projeye kapsamında Selçuk’ta eğitim alan öğrencilere ören yerlerinin tanıtımı yapılıyor.

Bu miras onlar için

“Selçuk’ta Yaşam Projesi” kapsamında öğrencilerin UNESCO Kenti Selçuk’un Meryem Ana, Efes Antik Kenti’nin de aralarında bulunduğu tarihi ve kültürel açıdan önemli yerleri gezmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırmış kentimizi gençlerimize emanet edeceğiz. Dolayısıyla bu mirasın gençlerimiz tarafından tanınması UNESCO Kent bilincinin oluşmasına belediye olarak bizlerde katkı sunmaktan son derece mutluyum. Çocuklarımız yaşadığı kenti tanıdıkça daha çok sahiplenecek ve kent değerlerinin gelecek nesillere korunarak aktarılmasında önem arz edecektir. Proje çok iyi hazırlanmış. Okullarımızın birinci sınıflarında eğitim gören öğrencilerimizin UNESCO Kenti Selçuk’un Dünya Miras Listesi’ne giren bileşenleri Efes Antik Kenti, Meryem Ana gibi yerlerin yanı sıra İsabey Camii ve Efes Arkeoloji Müzesi gibi yerlerin öğrencilerimize gezdirilmesi kentlilik bilinci kazandırması açısından çok önemlidir. Emek verenleri kutluyorum” dedi.

IMG_0291

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.