site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuklu Ülkücüler Başbuğ Alparslan Türkeş’i Unutmadı

Selçuklu Ülkücüler Başbuğ Alparslan Türkeş’i Unutmadı
07.04.2016
A+
A-

Selçuk Ülkü Ocakları, merhum Alpaslan Türkeş’in vefatının 19. yıldönümü nedeniyle ilçe teşkilat binasında Başbuğ Türkeş isimli sinevizyon gösterimi ve mevlid-i şerif okutturdu.

4 Nisan 1997′de vefat eden MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü münasebetiyle Selçuk Ülkü Ocakları tarafından ilçe teşkilat binasında Alparslan Türkeş’in hayatını ve vermiş olduğu mücadeleyi anlatan Başbuğ Türkeş isimli sinevizyon gösterimi yapıldı. Duygusal anların yaşandığı sinevizyon gösteriminin ardından Türkeş için Mevlid-i Şerif okutuldu.

MHP’nin merhum eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş için okutulan Mevlid-i Şerifte Ülkücüler Türkeş’in ruhu için dualar okudu.

Okunan Mevlid-i Şerif sonrası açıklama yapan Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener şunları söyledi:

4 NİSAN 1997… Bu tarih, bundan tam 19 yıl önce, Türk milletinin bir büyüğünü, bir sevdalısını kaybettiği gündür.

Adını temsil ettiği davayla özdeşleştiren bu büyük Türk’ü, yani ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ, bugün daha çok arıyoruz ve anıyoruz.

Kaybettiğimiz günden beri hem Türk siyaseti, hem de Türk milleti O’nu arıyor. Çünkü O, Türk siyaseti için üstün bir seviye, Türk milleti için büyük bir ümitti. ALPARSLAN TÜRKEŞ, her şeyden önce VARLIĞINI TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN ETMİŞ BİR ÜLKÜCÜ idi.

Türk milletinin şanlı ve büyük mazisine layık bir istikbal meydana getirmenin ülkücüsü olan merhum BAŞBUĞUMUZ, davasını; “Milli sınırlarımız içerisinde yaşayan yurttaşlarımızı, din, mezhep ve ırk farkı gözetmeksizin kucaklamak, sevmek ve insanca yaşama şartlarına kavuşturmak” şeklinde tanımlamıştır.

İnsan sevgisini, fikir ve siyaset hayatının temel felsefesi olarak belirleyen TÜRKEŞ yapmış olduğu şu çağrıyla kutlu davamızı başlatmıştır:

“Ben Türk milletini, sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, rüşvet ve hile ile çiğnenen ve çiğnetilen hukuk düzenlerine, ahlaktan mahrum bir hürriyete, tefeciliğe ve karaborsaya yer veren bir iktisadi yapıya çağırmıyorum.

Türklük gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısacası, hak yolu, hakikat yolu, ALLAH YOLU’na çağırıyorum.

Modern medeniyetin en ön safına geçmek üzere, çağlar üzerinden sıçramaya çağırıyorum. Hareketin adını isteyenlere açıkça ilan ediyorum: YENİDEN MANEVİYATA DÖNÜŞ…”

DSC_7815

DSC_7829

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.