site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Şairler ve Yazarlar Köşesi Kent Belleği’nde Açıldı

Selçuklu Şairler ve Yazarlar Köşesi Kent Belleği’nde Açıldı
19.09.2014
A+
A-

yazarlar-selcuk (1)

Selçuk Efes Kent Belleği’nde Şairler ve Yazarlar Köşesi’nin açılışı yapıldı. Selçuklu yazar ve şairlerin kitaplarının süresiz olarak sergileneceği köşenin açılışına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı.

Selçuklu olan ya da kendisini Selçuklu hisseden yazar ve şairlerin kitaplarını sergilenmesi için açılan Şairler ve Yazarlar Köşesi Selçuk Efes Kent Belleği’nde tanıtıma sunuldu. Köşede kitabı bulunan yazar ve şairler ile yakınlarının yanı sıra, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da bu anlamlı köşenin tanıtımına katıldı. Selçuk Efes Kent Belleği ziyaretçilerine Selçuklu yazar ve şairleri tanıtmayı amacıyla açılan köşeyle ilgili olarak Başkan Bakıcı; “Herkesin gönlünde bir şiir, bir makale, bir roman, bir hikaye mutlaka vardır. Bazılarımız bunları açığa çıkarırız. Gerçek şu ki; yazarlar-selcuk (2)sanatla ilgili var olan özelliklerimizi açığa çıkarmalıyız. Ben bu cesareti gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bakıcı ayrıca köşede kitapları bulunan yazar ve şairlere de yakın ilgi gösterdi. Eserleri ve yazarlık geçmişleri hakkında katılımcılarla tek tek sohbet eden Başkan Bakıcı aynı saatlerde kent belleğinde düzenlenen şiir dinletisine de katıldı.

Kent Belleği’nde Şiir Dolu Geceler

Selçuklu yazarlar ve şairlerin kitaplarının yer aldığı “Şairler ve Yazarlar Köşesi” nin açılışı aynı zamanda nefis bir şiir dinletisine de ev sahipliği yaptı. Bundan sonra her Perşembe akşamı saat 19.00’da Selçuk Efes Kent Belleği’nde şiir dostlarının buluşacağı dinletilerin ilkinde Selçuklu şairler eserlerini ve hayat hikayelerini şiir severlerle paylaştılar. Selçuklu olan ya da yolu Selçuk’tan geçen tüm şiir severleri buluşturmayı amaçlayan etkinlik ile Selçuk Efes Kent Belleği içerisinde bir şiir atölyesi oluşturulmuş olacak.

selcuklu-sair ve yazarlar

YORUMLAR
  1. nerede dedi ki:

    ali hocayi goremedim.

  2. vatandaş dedi ki:

    Bu değerli insanları bir araya getirenleri ve bu insanları unutmayanları kutluyoruz….