site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu öğrencilerden lösemi ile ilgili anlamlı etkinlik

Selçuklu öğrencilerden lösemi ile ilgili anlamlı etkinlik
09.11.2018
A+
A-

Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri Lösemili Çocuklar Haftası sebebiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Türkiye’de lösemi hastalığı adına farkındalık oluşturan LÖSEV’E (Lösemili Çocuklar Sağlı ve Eğitim Vakfı) destek olmak için imza atılan etkinlikte öğrenciler okul bahçesinde bedenleriyle LÖSEV ve 20. Yıl yazdı. Etkinliğe katılanlar lösemili çocuklara destek olmak için beyaz maskeler taktılar.

2- 8 Kasım tarihleri arasında lösemi hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak adına tüm Türkiye’de etkinliklerin yapıldığı Lösemili Çocuklar Haftası sebebiyle Selçuk’ta da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğe Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve daire amirleri de katıldı.

Lösemi hastalığını hakkında bilgi vermek, lösemili çocuklar ve ailelerinin yaşadığı zorluklar konusunda toplumu bilinçlendirmek adına tüm Türkiye’de yapılan etkinliklere bir halka da Selçuk ekledi. Etkinlikte bir kan hastalığı olan lösemi hakkında bilgi verilerek; bu hastalığın belirtileri ve korunma yolları hakkında önemli uyarılarda bulunuldu. Etkinlikte geçmişte lösemili hastalığını atlatmış olan Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yağız Murat LÖSEV hakkında bilgi verdi. Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Güzel, amigurumi (Japon Bebek Sanatı) kursuna katılan kursiyerlerin yaptıkları bebeklerden birini lösemili çocukların anneleri adına Yağız Murat’ın annesine hediye ederek, Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin bir hafta boyunca yaptığı amigurumi çalışmalarının LÖSEV’e bağışlanacağını belirtti.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; LÖSEV’in yaptığı çalışmaların önemine değindi. Lösemi hastalığı ile ilgili tüm resmi kuruluşlara ve topluma görev düştüğünü belirten Başkan Bakıcı; “2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasıdır. Hepimiz, her zaman lösemi ile ilgili duyarlılık taşımalıyız” dedi.

Organizasyondan dolayı teşekkürleri sunan Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci yaptığı konuşmada; “Lösemi ile ilgili farkındalık oluşturmamız ve tedbirli olmamız lazım. LÖSEV ülkemizde bu hastalık ile ilgili farkındalık oluşturmada çok önemli bir rol oynadı” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Selçuk Şehit Ömer Halisdemir İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde bedenleriyle LÖSEV ve 20. Yıl yazıları yazarak önemli bir farkındalığa imza attı.

DCIM100MEDIADJI_0004.JPG

DCIM100MEDIADJI_0007.JPG

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.