site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Kadınlar Yaya Alt Geçidi İstedi

Selçuklu Kadınlar Yaya Alt Geçidi İstedi
27.06.2014
A+
A-

selcuk-halk-gunu (2)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’nın belediyede düzenlediği halk gününe 14 Mayıs ve Cumhuriyet Mahallesi kadınları damgasını vurdu. Bu iki mahalleden gelen bir grup kadının tren yolu geçen mahallelerine alt geçit talebine karşılık Başkan Bakıcı konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Demiryolları ile görüşerek çözeceklerini söyledi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı bu Perşembe ikincisi yapılan Halk Günü’nde Selçuk halkı ile bir araya gelip sorunlarını dinledi. Başkan Bakıcı toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde Efes’in UNESCO adaylık süreci, Pamucak’a yapılacak yatırımlar ve Ayasuluk Kalesi’nin turizme kazandırılması süreci ile ilgili bilgi de verdi.

Başkan Bakıcı “Uzlaşı kültürü ile halkımızın refahını arttıracağız”

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı bu hafta ikincisi yapılan Halk Günü toplantısında belediye başkan yardımcıları ve daire amirleri ile birlikte Selçuk halkının sorunlarını dinledi. Kent içinde hayvancılık yapılması, motosiklet kullanılması, yeterli çocuk parkının olmayışı, kent içi yolların bozuk olması ve işsizlik gibi sorunların dile getirildiği toplantıda üzerinde en çok durulan konu 14 Mayıs Mahallesindeki yaya alt geçidi ihtiyacı oldu. Bir grup mahalleli kadının dile getirdiği talebe ilişkin açıklama yapan Başkan Bakıcı “Bu mahallemiz tren yolu hattında olduğu için bu problem İZBAN projesi dahilinde çözülecek. Ancak bu zaman alacak. Dolayısıyla buradaki Devlet Demir Yolları işletme müdürlüğü ile görüşüp bu konuyu kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi. İşsizlik probleminin de gündemlerindeki öncelikli maddelerden olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı “şu anda belediyemize 3-4 bin başvuru var. Tabi en çok ihtiyacı olanları tespit ederek öncelik vermeye çalışacağız. Diğer kurumlarımızın da istihdama katkıda bulunmasını bekliyoruz ama biz belediye olarak bu sorunu hem belediyeyi büyüterek hem de girişimcilerin farklı pek çok alanda yatırım yapmasını teşvik ederek çözmeye çalışacağız” dedi. Ekmek fiyatlarının düşürülmesi yönünde talepleri de dinleyen Başkan Bakıcı “Selçuk’ta şimdi 75 ve 90 kuruş olmak üzere farklı iki ekmek fiyatı uygulanıyor. Fırıncılarımızın da görüşlerini alıp ekmek fiyatını tek ve daha uygun bir fiyata indirmeyi planlıyoruz” dedi. Başkan Bakıcı toplantıda Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili de bilgiverdi. Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile Efes’in Unesco adaylığı sürecini ve Pamucak sahiline yapılacak yatırımları görüştüklerini ifade eden Başkan Bakıcı “Efes’i UNESCO’ya dahil etme sürecini hızlandıracağız. Pamucak’a da yatırımların önünü açacak çalışmaları en kısa zamanda tamamlayacağız. Uzlaşı kültürü içinde bakanlığımızla yürüteceğimiz ortak çalışmalarla halkımızın refahını arttırmış olacağız. Ayrıca Ayasuluk Kale ile ilgili çalışmalar da bakanlığın desteği ile hız kazanacak ve kalemiz de turizme açılacak” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

 

selcuk-halk-gunu (1)

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Sayın başkan söylediklerini gerçekleştirir.Bu günkü gazetelerde çıkan haberler gerçek ise hangi güçle yapacak merak ediliyor.Siz hükümet gücünü Selçuk’a bu gidişle zor getireceğe benziyorsunuz.Size seçmen hükümet gücü için oy verdi.Masrafları da Selçuk’un sevilen iş adamları verdi.Size göre hava hoş…

  2. Anonim dedi ki:

    sen hangi refahtan bahsediyon hoca…efesın ortasınada izin verdin bilintura su satsın dıye .esnafada truste orda su lazım diyorsun..haa turist 200 mt re yürürse ölür susuzluktan demii..esnafada izin ver esnafta girsin satsın bu kadar düşünüyorsan selçuğun refahını..