site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu kadınlar bisiklet sürmeyi öğreniyor

Selçuklu kadınlar bisiklet sürmeyi öğreniyor
18.10.2016
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Zuhal Fitness Cimnastik Kulübünün “Bisiklet Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı ve bu yıl 4.sü düzenlenen “bisiklet sürmeyi öğreniyorum” etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

Kadınlardan Bisiklet etkinliğine yoğun ilgi

Bisiklet kullanımını artırmak ve özellikle belli yaş üzeri insanları aktif hale getirmeyi amaçlayan etkinliğe 23 kişi katıldı. Aralarında 50 yaşın üzerinde kadınların da bulunduğu etkinliğe ev sahipliği yapan Selçuk Zuhal Fitness Cimnastik Kulübü, bisiklet ile ilk kez tanışan kadınlara eğitim verdi.

Yapılan bu etkinlikle her yıl olduğu gibi bu yıl da bisiklet kullanmayı öğrenerek Zuhal Fitness – ZFC bisiklet topluluğunun doğal bir üyesi olan katılımcılar, sabah turlarına ve bisiklet festivallerine katılıyor. Özellikle her sabah saat 05.30’da Selçuk’un civar köylerine bisiklet ile tur düzenleyen ekip üyeleri, güne zinde başlamanın mutluluğu ile gittikleri yerlerde çevreci tutumlarıyla da taktir topluyorlar.

Dört yıl önce “Bisiklet Özgürlüktür” sloganıyla başlattıkları “bisiklet sürmeyi öğreniyorum” etkinliğinde bu yıl 40 yaş ile 70 yaş arası bayanların katılım gösterdiğini ve bu durumdan oldukça memnuniyet duyduklarını kaydeden ZFC Kulüp Başkanı Zuhal G.Uygur; “Etkinliğimize katılan kadınlarımızın performansları müthiş arttı. Bu etkinliğimize katılan tüm katılımcılar ile birlikte hava şartlarına göre her hafta Pazar günü mutlaka tur yapıyoruz. Özellikle emeklilik yaşını doldurup pasif hayata geçen ve bu durumdan sıkılankadınlarımız, bizde kendilerini buluyorlar. Küçüklükten beri yapmak istedikleri ama cesaret edemedikleri bisiklet korkularıyla yüzleşip onu yenmenin gururu ile korkusuzca pedal çeviriyorlar. Tarlaların yanından geçerken ve rüzgarı içimizde hissederken yüzlerine baktığımda hafif tebessümleri, büründükleri o masum mutluluk bizlere yetiyor” dedi.

Kadınların bisiklet sürerken dayanışmayı, yardımlaşmayı ve en önemlisi de hala bir yere ait olma duygusunu yaşadıklarına dikkat çeken Uygur; “Bisiklet sürmeyi öğrenmek için istekler çoğaldı. Bu etkinliğimizi artık her yıl sonbahar ve ilkbahar aylarında yılda iki kere yapmayı planlıyoruz. Bizler bu konuda herkese iki tekeri öğretmek için gönüllüyüz” diye konuştu.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

kadinlar_bisiklet-2

kadinlar_bisiklet-4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.