site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’lu Göçmenlerin Bahar Şenliği

Selçuk’lu Göçmenlerin Bahar Şenliği
27.05.2013
A+
A-

rumeli-gocmenleri-bahar-senligi (5)

Selçuk (Ephesus)Göçmenler Derneğinin düzenlediği birinci bahar şenliği halaylarla son buldu.

Selçuk Belediyesi Segaş Tesislerinde, Selçuk (Ephesus)Göçmenleri Dayanışma Derneğinin düzenlediği,  birinci bahar şenliğine katılanlar,  Arif Şentürk’ün ve yerel sanatçıların performansıyla mutlu bir gün geçirdiler. Göçmenler Şentürk’ün söylediği türkülerle halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler.

Pamucak Segaş Tesislerinde düzenlenen proğrama İzmir AKP Milletvekili Rıfat Sait, Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Eşi Havva Boyacı, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rumeli Kültürü ve Makedonca Dili Öğretmeni Slagjana JANCEVA, Dernek Başkanı Ali Akyüz, İzmir ve Aydın bölgesinden gelen Göçmen Dernekleri temsilcileri, Oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın asırlar öncesine dayanan bir dostluk ve dayanışma örneği sunulduğunu, böyle bir etkinliğe Selçuk’un ev sahipliği yapmasından dolayı da mutlu olduğunu belirtmesi, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapması takdirle karşılandı.

Makedonya Cumhuriyeti Devleti Ankara Büyük Elçisi Goran TASKOVSKİ, yaptığı konuşmasında İzmir’i ikinci evi olarak gördüğünü, bu etkinlikler devam ettiği süresince Selçuk’a daha sık geleceğini söyledi. Büyükelçi TASKOVSKİ, ayrıca bu güzel etkinliği düzenleyen Dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Dernek Başkanı Ali Akyüz konuşmasında böyle güzel bir bahar gününde sizlerle birlikte olmanın gururu ve onuru içerisindeyiz. Bizler, balkanların soğuk ikliminin bir o kadar sıcakkanlı insanları Rumeli göçmenleri olarak; Balkanlardan göç etmiş vatandaşlarımızı bir araya getirerek, yok olmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amaçlı olarak 27 Nisan 2011 tarihinde sizlerinde desteğiyle derneğimizi kurduk. Bu geçen yaklaşık 2 yıllık zaman zarfı içerisinde biz yöneticiler olarak sizlerden aldığımız destekle derneğimizi her platformda gururla temsil ettik ve bundan sonra da temsil etmeye devam edeceğiz.

Bizler Rumeli Göçmenleri olarak bu güzelim coğrafyada geniş bir aileyiz. Çalışkanlığımız, dostluklarımız, misafirperverliğimiz, hoşgörümüz en büyük zenginliklerimiz. Birlikteliğimizin temellerini oluşturan bu değerlerimize bu gün her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Bu gün sizlere içi dolu güzel bir şenlik programı hazırladık. Umarım hepiniz memnun kalırsınız. Balkan müzikleri eşliğinde folklor oyunlarını oynamak için bundan bir ay kadar önce derneğimiz ile Selçuk Halk Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzaladık. Önümüzdeki Haziran ayı içerisinde folklor kurslarımız başlayacaktır. Merakı olan heyecanı olan üyelerimizi bu çalışmalara katılmaya bekliyoruz.

Derneğin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları anlatan Akyüz; Eylül ayında balkanlara geniş çaplı bir gezi hazırlığı içerisinde olduklarını duyurdu. Bu vesile ile şenliğin hazırlanmasında emeği geçen başta Yönetim Kurulu üyelerine ve derneğin gençlerine teşekkür eden Dernek Başkanı Ali Akyüz; “Ayrıca bizlerden her türlü desteğini esirgemeyen Selçuk Belediye Başkanımız Sayın H.Vefa ÜLGÜR’e katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz. Yine bizlerden desteğini esirgemeyen Selçuklu esnaf kardeşlerimize ve iş adamlarımıza katkılarından ötürü çok teşekkür ederiz” dedi.

Halk oyunlarının oynandığı ve halayların çekildiği ortamda, şenliğe davet edilen Grup Balskanski bando ekibinden sonra, uzun yıllar Selçuk’ta sahne çalışmaları yapan Rahman Kıran ve Piyanist Engin’in de sahne almasıyla hareketlenen ortam, Rahman Kıranın geçmişe dönük anılarının yer aldığı konuşması sonrasında, eski Efes Festivallerini Selçuk halkına tekrar yaşatmak istiyoruz demesi,  geçmişte yapılan festivalleri yaşayanlara duygusal anlar yaşattı.

Yılların sanatçısı Arif Şentürk ise yaptığı performansla Selçuk Halkının sevgisini bir kez daha kazandı. Diğer yanda Şenliğe katılan Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait davetli göçmenleri dolaşarak onlarla sohbet etti. Göçmen Derneği tarafından tüm misafirlere lokma ikram edildi.
Haber: Mehmet Uyaroğlu

rumeli-gocmenleri-bahar-senligi (1)

rumeli-gocmenleri-bahar-senligi (2)

rumeli-gocmenleri-bahar-senligi (3)

rumeli-gocmenleri-bahar-senligi (6)

YORUMLAR
  1. Erdoğan Arna dedi ki:

    Orda olmak vardı ya ne güzel birlik beraberlik gurur duydum .

  2. APASASLI 35920 dedi ki:

    orda olmayı çok istediğimiz halde yetişemediğimiz için çok üzüldük. çok güzel bir organizasyon olduğu fotoğraflardan görülmektedir belki bi daha ki başka bir organizasyonda olmak üzere emeği geçen herkese çok tşkler…